Advies eerste kite Muiderberg

Door: Jas-k Reacties: 2 Hits: 1048
Jas-k 05 July / 2017 / 09:05

Hi,

Ik heb net in Portugal leren kiten en wil er in Nederland verder mee gaan. Waarschijnlijk vooral in Muiderberg omdat dat het minst ver is. En ik wil nu dus een kite kopen (en over een jaar waarschijnlijk een tweede). Ik twijfel alleen over de maat.

Als merken heb ik de volgende geadviseerd gekregen: cabrinha, ozone, enduro, catalyst, f-one of north.

In een gewicht/wind/size chart staan geadviseerde kitematen
https://goo.gl/images/c9ZQpk

En volgens deze site is de wind in Muiderberg gemiddeld tussen
15 tot 20 kn
http://www.kitehigh.nl/spots/s/id/Muiderberg

Ik ben 1,78 weeg 74 kilo en heb ondanks de info uit de twee bovenstaande links nog steeds geen idee welke maten ik het best zou kunnen kopen en welke als eerste.

Zou iemand me hier advies in kunnen geven?

En heeft iemand veel ervaring met Muiderberg en is er een bepaalde hoeveelheid wind waarbij je goed kunt kiten die vaak voorkomt? Want een gemiddelde van die site zegt niet zoveel (omdat het vaak rond het gemiddelde kan zijn maar ook bijv vooral de extremen en het gemiddelde niet vaak voorkomt).

 

 

et1961 05 July / 2017 / 11:46

Hi,

Met een gewicht van 74 kg, zou ik een als eerste (en voorlopig enigste) kite voor een 12m kiezen. Hiermee kan je zeer waarschijnlijk de meeste sessies varen. Koop je kleiner, dan zal je regelmatig aan de kant staan omdat de wind niet voldoende krachtig is.

Let ook op dat je een goede allround kite koopt, niet alleen op het merk afgaan. De door jou genoemde merken hebben namelijk ook meer specialistische kites in hun assortiment, die voor jou als beginner niet geschikt of ideaal zijn!

Last edit by: ET1961

et1961 had een 4 sterren sessie in Neeltje Jans met maar liefst 18 - 24 knots op zijn Crazy Fly Sculp (2017)

Nature 07 July / 2017 / 09:29

10m  is een top keuze in dat geval als eerste kite maar wat ettiene zegt klopt ook weer. 

Voor een 12 is ook wat te zeggen aangezien je dan ook met de dagen kunt varen dat het ietsje minder waait alleen zal je dan bij de hardere wind dagen eerder moeten stoppen of een 2e kite bij moeten kopen.

Ik geef zelf veel les op Muiderberg  en wij gebruiken 90% van de tijd een 10m  op Muiderberg de wind is doorgaans wat zachter dan bij zee en het bereik van een 10 is zeer groot.
Je kan mij toevoegen nederland-kite.nl of Gilion Fluidkiteboarding op facebook ik post meestal wel plaatjes als ik op Muiderberg kom met updates.

En de kite maybe een Fluid kiteboarding ATV :)  scheelt je een hoop knaken. 
Let wel even op dat Muiderberg alleen kan met West (vlagerig)  Noord (top)  en Oost (vlagerig)   (richtingen er tussenin uiteraard ook!) 
Zet niet in op alleen een spot dan heb je namelijk extreem weinig sessies .

veel pezier!

 

{#emotions_dlg.thumbsup.gif}

Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)