Garnalenvissers plukken Kitesurfer in nood uit zee

Door: richardkiter Reacties: 2 Hits: 823
richardkiter 04 January / 2019 / 06:41

GARNALENVISSERS PLUKKEN KITESURFER IN NOOD UIT NOORDZEE: "DACHT EERST DAT HET EEN CONTAINER WAS"

PETTEN - De bemanning van garnalenkotter Rein Willem heeft vanmiddag voor de kust van Petten een kitesurfer uit de Noordzee gered.

"Toen we bij Petten draaiden, zag ik in de verte iets lichtblauws", vertelt schipper Jelle van der Burg, die op dat moment zo'n honderd meter uit de kust vaart. Wat het precies is, ziet hij op dat moment nog niet. "Ik dacht eerst dat het een container was."

Als hij dichterbij komt, ziet hij dat het om een onbeheerde vlieger gaat. Al snel sluit hij uit dat de vlieger van het strand is gewaaid, want de wind was vanmiddag aanlandig. "Dan moet hier ook nog ergens iemand wezen", verwoordt hij zijn gedachten.

Marifoon
Terwijl hij zich afvraagt wat hij moet doen, meldt de kustwacht zich op de marifoon: of de bemanning van de Rein Willem kan uitkijken naar een kitesurfer op een plank. Jelle speurt het wateroppervlak nogmaals af, en nu met meer succes. "Toen zag ik achter de vlieger de man in het water liggen." 

Ze varen naar hem toe en bieden hem aan om aan boord te komen, een aanbod waar de kitesurfer dankbaar gebruik van maakt. "De man was vermoeid, maar hij was goed bij", vertelt de garnalenvisser. De zorg voor de man wordt snel overgenomen door de professionals. "Binnen vijf minuten was de KNRM er ook."

Aan boord
Uiteindelijk heeft de KNRM de man aan boord genomen en hem weer op het strand afgezet. Jelle is blij dat hij iets heeft kunnen betekenen voor de man.
 
 
https://www.schagerdagblad.nl/112/garnalenvissers-plukken-kitesurfer-in-nood-uit-noordzee-dacht-eerst-dat-het-een-container-was?fbclid=IwAR03N77JBSIdBT9dkDrwUL24pbQEABTU5F4jDCzTmYB9EdRR6s7hcEH3nwU
 
 
 
Iemand die weet wat er gebeurd is en hoe dit heeft kunnen gebeuren?
 
Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

wazzaah 04 January / 2019 / 12:23

Pffff ... die had een engeltje op zijn schouder zitten.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

FeRNandeZ 04 January / 2019 / 20:09

Er kan natuurlijk altijd wat misgaan zoals een lijn breken etc, het is best link nu....

Eigenlijk moet je zeker nu  altijd met een buddy het water op en blijf bij elkaarof in de drukte varen dus niet alleen ver opsteken.

Maar ook als je me 20 man op het water staat en iedereen is lekker aan het kiten tja zie je het ook niet direct als je je vriend mist en als je hem niet meer ziet, hij zal wel op het strand zijn etc denkje dan........

 

 

 

 

 

 

kantje board !