Kiters Amsterdam hulp gevraagd tbv spot op IJburg, inspraak mailen uiterlijk 24 januari

Door: MrGee Reacties: 1 Hits: 567
MrGee 19 January / 2019 / 14:40

De gemeente Amsterdam stelt binnenkort het 'concept stedebouwkundigplan' (een soort bestemmingsplan) voor het nieuwe Strandeiland van IJburg vast. Er is ondanks alle vragen en gesprekken van de NKV met ambtenaren v/d gemeente GEEN kitespot voorzien, terwijl voor allerlei andere watersporten wel plek wordt gemaakt en er aan de noordoost kant een uitstekende kitespot mogelijk lijkt.

Daarom een DRINGENDE OPROEP aan alle kiters die een spot op IJburg willen: mail een inspraakreactie, uiterlijk donderdag 24 januari a.s. met het verzoek een kitespot in het plan op te nemen.

Je kunt het plan bekijken via deze link: https://www.amsterdam.nl/projecten/ijburg/deelprojecten-ijburg/strandeiland/nieuws-strandeiland/inspraakronde/
De email moet je sturen naar ontwikkelingijburg@amsterdam.nl en daarin als onderwerp opgeven 'Inspraakreactie IJburg'

Diverse kiters zijn naar een bijeenkomst in december geweest en de NKV heeft contact gehad met ambtenaren. Maar dat schiet helaas niet op, er is een politieke lobby nodig en kiters die bij raadsleden en wethouders gesprekken gaan voeren. De NKV zoekt kiters uit Amsterdam die hierbij helpen. Wie dat wilt kan zich melden bij regiocoordinator van de NKV (email: regiocoordinator@kitesurfvereniging.nl)

Leon van Bergen 20 January / 2019 / 11:18

Goed bezig MrGee!