Schellinkhout overlast geparkeerde auto’s

Door: richardkiter Reacties: 3 Hits: 838
richardkiter 16 November / 2020 / 10:48

Bewoners Zuiderdijk Schellinkhout zijn overlast geparkeerde auto’s spuugzat: ’Hulpdiensten kunnen hier niet eens komen!’

SCHELLINKHOUT
Op het moment dat hij aan de telefoon zit om zijn beklag te doen parkeert een kitesurfer op de voor hem gereserveerde parkeerplek voor zijn huis.
Al vijftien jaar trekken bewoners van de Zuiderdijk in Schellinkhout aan de bel. Ze voelen zich door de gemeente Drechterland zwaar in de kou staan. Want ze hebben niets tegen recreëren langs de boorden van het IJsselmeer, niets tegen de kitesurfers, zelfs niets tegen het strand dat hier gepland is.

HONDERD AUTO’S

Maar wel tegen de overlast die dit voor de bewoners met zich meebrengt, onderstreept een dijkbewoner die niet met zijn naam in de krant wil. Want doordat soms wel honderd auto’s langs de dijk parkeren kunnen de bewoners geen kant meer op. ,,De hulpdiensten kunnen hier niet eens komen.’’
 
’Kunnen jullie aangeven welke acties er zijn ondernomen om onderstaand probleem tegen te gaan? Momenteel staat de dijk weer vol geparkeerd, kunnen we weer niet wegkomen met de auto van onze woningen en zijn we totaal niet bereikbaar voor de nooddiensten’ schrijft de dijkbewoner deze zondag aan het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de dijkbeheerder. Zo’n veertig keer hebben de bewoners dit jaar al aan de bel getrokken. Bij het schap, bij de gemeente, bij het recreatieschap.

VAN KASTJE NAAR DE MUUR

,,Twee weken geleden deed ik ook een melding. Er wordt niet gehandhaafd, we worden van het kastje naar de muur gestuurd, het schap is eigenaar, de gemeente moet handhaven. Het zijn niet alleen de kitesurfers, in de zomer zijn het badgasten.’’
Dat de bewoners niets horen, niet worden meegenomen in de oplossing van het probleem is frustrerend, benadrukt hij. ,,We hebben een goed contact met de kiteschool, ook zij pleiten voor meer parkeerruimte.’’ Hij beseft dat een oplossing van het probleem lastig is. ,,Je zou kunnen denken aan een laag hekje vanaf de kerk tot de midgetgolf, dat maakt parkeren onmogelijk. Ze staan nu overal.’’ Wat hem vooral stoort is dat de bewoners niet worden geïnformeerd. ,,Wij horen niets, kom met een plan laten we proberen er samen uit te komen.’’
 
 
 
 
 
 
 
Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

Leon van Bergen 16 November / 2020 / 13:34

Oeps, staat mijn auto daar rechts op de foto, kan die nog even wazig gemaakt worden? {#emotions_dlg.bonk.gif}

karel79 16 November / 2020 / 15:34

"Momenteel staat de dijk weer vol geparkeerd, kunnen we weer niet wegkomen met de auto van onze woningen en zijn we totaal niet bereikbaar voor de nooddiensten" 

Hoe is dat mogelijk dan? Staat er 1 auto gewoon midden op de weg? Of blokkeert iemand de uitrit van een woning?

 

Verder een kwalijke zaak.. niemand nog een spiegeltje kwijt of een platte band? Kan me voorstellen dat mensen het uit frustratie dan op een niet zo nette manier proberen op te lossen (niet dat je daar wat mee oplost natuurlijk)

MrGee 16 November / 2020 / 18:49

Vervelend voor de bewoners, en voor kiters zelf is de drukte ook een probleem -ik was er zondag en ga hier voorlopig  nooit meer heen in het weekend. Heeel voorzichtig tussen iedereen door varen en in de rij wachten om het strandje op of af te komen. Er is een oplossing, namelijk meer kitespots. Kiters wees bewust dat er nog decennialang lobby nodig is bij provincies en gemeentes. Hoe meer mensen daarbij helpen hoe beter!!