Corsica in de zomer?

Door: yorintravis Reacties: 2 Hits: 1266
yorintravis 28 April / 2018 / 19:03

Heeft iemand ervaring met kiten op Corsica in de zomer? 

De planning is om deze zomer met ons busje via Leucate, etang the Thau, Beauduc & Hyeres naar Corsica te gaan. Ik kan helaas vrij weinig vinden hoe het is om daar te kiten. Dat het er in de maand augustus druk is, is mij wel duidelijk geworden (werkzaam in het onderwijs {#emotions_dlg.coool.gif}).

Maar is het toegestaan om daar in augustus te kiten en zo ja, wat zijn de mooiste en beste stranden? Alvast bedankt voor de reacties. 

 

YorinTravis

TheBrain 30 April / 2018 / 09:13

Je kan er prima kiten.

La Tonnara is een zeer wind zekere spot door de wind die tussen Corsica en Sardinië word geperst. Hier is het vooral druk met watersporters, maar niet zoals je in Nederland gewend bent

Golfo di Sogno en Pinarello zijn ook goede spots.

Last edit by: THEBRAIN

ippert 01 May / 2018 / 08:34

Vorige jaar begin augustus een weekje naar Porto Pollo op Corisica geweest... Ja, daar hebben ze ook een Porto Pollo (https://goo.gl/maps/gAudPf97GbN2, https://www.kite-and-windsurfing-guide.com/spots/kiteboarding-windsurfing-sup/porto-pollo-corsica-france.html). Dit was gedurende de hitte golf. Hier zou iedere dag een thermische wind opsteken.

Echter door de hitte golf scheen dit fenomeen te zijn afgezwakt. Er kon toen voornamelijk met foils gekite worden. Aangezien ik die niet heb kon ik die week een keer daar het water op. Ik ben toen wel afgezakt naar La Tonnara, maar dat was niet een ideale spot op dat moment. Veel zwemmers en windsurfers. Ben toen naar La Punta (https://www.kite-and-windsurfing-guide.com/spots/kiteboarding-windsurfing-sup/la-punta-corsica-france.html), de overkant van de inham gegaan gegaan en heb daar een heerlijke sessie gehad. Wel even een goed opstap plaats gezocht tussen de rotsten en stenen. We zijn toch maar verwend met onze Noordzeestranden...

Hieronder het zandstrand bij Porto Pollo...

Zie voor andere spots op Corisica: https://www.kite-and-windsurfing-guide.com/