Reacties
wazzaah 20 May / 2009 / 10:52
Heb de provincie al gemaild of ze zo vriendelijk willen zijn het besluit dat kitesurfen op grond van de NB-wet verboden is te mailen.

Kijken of ze t kunnen vinden Smiley
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Slis 20 May / 2009 / 11:34
dit zijn de laatste stuiptrekkingen...
goed dat je er opzit!
BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

JePe 20 May / 2009 / 12:14
eh, d'r was toch een rechtzaak, waarin dit beslecht werd?? of moet dit nu voor elke spot op zo'n manier gedaan worden?

Suf. Als RWS / Waddenvereniging nu zelf eens in electrische boten ging varen, dan kon ik er nog begrip voor krijgen, maar zelf varen/rijden ze nog altijd in zwaar vervuilende herrie makende vervoersmiddelen.
http://www.jepe.nl -- kite piccies... ;-)

idefixe 20 May / 2009 / 13:03
Dit zijn absoluut niet "de laatste stuiptrekkingen"

Voor de kitesurfers in de praktijk gelden op dit moment de volgende regels:
Het water dat valt onder het BPR : het kitesurfen zonder ontheffing is verboden op grond van het BPR. Voor die gebieden die vallen onder NB wetgeving heb je voor iedere activiteit een ontheffing NB wetgeving nodig. ( dus niet alleen het kitesurfen maar ook een patatkraam / zandwinning / enz enz

Gezien het feit dat de rechterlijke macht ( overigens geheel terecht) heeft bepaald dat het BPR een puur nautische grondslag heeft ( lees verkeersregelgeving op het water) mag een eventueel verbod / ontheffing op dit verbod vanuit het BPR niet gekoppeld zijn aan andere zaken ( lees in dit geval "eventuele natuurbelangen".)


Gezien het feit dat Natuurbeheer dit in het verleden WEL heeft gedaan en hierbij geen wetenschappelijke ondergrond heeft geleverd voor wat betreft de eventuele schadelijke gevolgen en daarbij deze eventuele schadelijke gevolgen niet heeft afgewogen tegen een/het algeheel maatschappelijk belang ( er is gelukkig nog steeds het één en ander in de grondwet vastgelegd met betrekking tot rechten van het individu op gebied van ontwikkeling , recreatie en vrije tijdsbesteding en sport) en de reële verhouding tot andere verstorende aspecten, mogen wij als kitesurfers van de overheid verwachten dat er bij een eventueel verbod c.q. periodisering van het kitesurfen op welke grond/basis dan ook, er door de overheid ( gezien het maatschappelijk belang in deze: we praten over in de grondwet vastgelegde rechten) er per locatie een gedegen , wetenschappelijk , pragmatisch onderlegde en bewezen argumentatie wordt aangevoerd.
Het is droevig om te moeten ervaren dat de diverse partijen in deze materie absoluut niet weten waar ze over praten. Het is nog veel droeviger ( en ook wel een beetje eng) dat de ene mens de andere zonder enige aantoonbare reden probeert te beperken in de vrijheden van het leven van de andere.
Wordt vervolgd.................

Slingshot , Gibbon

swiftenaar 20 May / 2009 / 13:32
dus als ik het goed begrijp, probeert de waddenvereniging jullie, nu ze in de rechtzaal hebben verloren, te pakken via de provincie Frysland?Smiley
Antixsports Kiteboardingschool en Best Kiteboarding

swiftenaar had een 4 sterren sessie in Mirnse Klif met maar liefst 27 - 34 knots op zijn JN Da Vinci (2008)

waveman 20 May / 2009 / 13:49
de waddenvereniging heeft niet verloren in de rechtzaal, dat was rijkswaterstaat. Daar het waddengebiet volledig onder de NB-wet en habitatregeling valt zul je bij elke activiteit moeten toetsen of deze al dan niet schadelijk voor natuurbelangen kan zijn. Dit is in het traject van het aanvragen van de BPR-ontheffing ook keurig gebeurd en daardoor is destijds voor periodesering van een aantal spots gekozen om het milieu te ontzien. Nu blijkt in de rechtzaal dat dit niet in de procedure van het BPR thuishoort, echter blijft dat de NB-wet en habitatregeling en in de toekomst Natura2000 blijven staan met hun eigen regelingen... Ik ben bang dat die periodisering wel degelijk wettig is. Daarnaast pleit ik ook voor een gedegen onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van kitesurfen op vogels in het waddengebied.
NKV-lid worden? gewoon doen. Wie niets weet moet alles geloven. (Marie von Ebner-Essenbach)

waveman had een 4 sterren sessie in Ameland, Noordzee met maar liefst 14 - 20 knots op zijn North Vegas (2006)

FrEeZe 20 May / 2009 / 13:58
Geen woorden voor... Smiley

Wat een sneue bedoeling...

jorrit 20 May / 2009 / 14:13
Zucht. Als ze nu eens 1 keertje kwamen kijken, dan zouden ze zien dat 't geen enkele impact op de natuur heeft.
Misschien dat er een golfje door de midden wordt gesurft, maar grotere schade is er gewoon niet.
Ook op Workum zie je dat de vogels geen last hebben van de kites. Ik heb regelmatig vogeltjes die vlak langs me vliegen en soms zelfs voor de lol om je heen blijven vliegen.
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.

wazzaah 20 May / 2009 / 14:19
@ Waveman, maar dan moet er wel eerst opnieuw een procedure gestart worden.
Je kan niet zomaar zeggen dat als het om de ene reden niet verboden kan worden dan verbieden we het gewoon zomaar om een andere reden.
Oftewl de BPR procedure heeft enkele jaren geduurt, dus als ze het via de NB-wet willen verbieden moet je daar wel eerst een wet voor maken wat weer enkele jaren duurt.
De Waddenvereniging heeft ook verlies geleden in de rechtzaak btw want die wilden het zo ie zo verbieden op Terschelling en Hoekv d Bant

We wisten wel dat dit zou gaan gebeuren en de jongens bij RWS waren er ook al bang voor want zoiets kost werkelijk vele miljoenen euros.
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

waveman 20 May / 2009 / 14:26
@wazzaah, beetje wishfull thinking wat je schrijft. De NB-wetgeving is er al en daar moet je als activiteit aan voldoen, helaas. Het beste wat je kunt hopen is dat een instantie/overheid het onderzoek wil betalen.
NKV-lid worden? gewoon doen. Wie niets weet moet alles geloven. (Marie von Ebner-Essenbach)

waveman had een 4 sterren sessie in Ameland, Noordzee met maar liefst 14 - 20 knots op zijn North Vegas (2006)

wazzaah 20 May / 2009 / 14:31
Mmmm... misschien lig ik alweer een stap voor en ben al weer bezig in de Natura 2000 waar activiteiten die bestaan voor 2004 (?) in principe niet getoest worden.

Maar wat ik bedoel te zeggen is dat de provincie en de waddenvereniging wel kunnen van mening kunnen zijn dat op alle friese wegen alleen nog maar 60km per uur gereden mag worden omdat dat goed is voor het milieu dat nog niet gelijk waar is. Daar moeten ze eerst een wet van maken.
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

idefixe 20 May / 2009 / 15:39
Quote: wazzaah - 20 mei, 2009 (16:31)
Mmmm... misschien lig ik alweer een stap voor en ben al weer bezig in de Natura 2000 waar activiteiten die bestaan voor 2004 (?) in principe niet getoest worden.


Klopt niet helemaal. Natura 2000 bestaat uit 3 stappen:
1. Welke activiteiten vinden er plaats
2. Welke activiteiten zijn niet schadelijk en welke zijn er eventueel schadelijk. Niet schadelijke activiteiten krijgen direct een vergunning voor 6 jaar
3. Activiteiten die eventueel schadelijk zijn worden nader bekeken en krijgen alsnog een vergunning / moeten worden aangepast en krijgen een vergunning / worden verboden. ( de laatse stap wordt ook wel de NEA = nadere effecten analyse genoemd)

alle activiteiten die op oktober 2005 al plaats vonden, worden gezien als bestaande activiteiten. De beoordeling van bestaande activiteiten op eventuele schadelijke gevolgen wordt op kosten van de overheid gedaan. Nieuwe activiteiten kunnen natuurlijk ook worden aangevraagd. Helaas moet de aanvrager van eventuele nieuwe activiteiten de kosten van het onderzoek voor eventuele schadelijke gevolgen betalen. Dit laatste geldt ( wettelijk gezien) voor alle activiteiten in een Natura 2000 gebied en geeft ( voor een buitenstaander een beetje lastig te bevatten) veel mogelijkheden om deze wetgeving aan te vechten.


Doordat de diverse "overheden" op het gebied van kitesurfen in combinatie met eventuele schadelijke gevolgen EN de diverse rechten vastgelegd in de grondwet er de laatste tijd nogal een rommeltje van maken heb ik er vertrouwen in dat wij als kitesurfers behoorlijk sterk staan.Is dus nog wel echt heel veel te doen.


Slingshot , Gibbon

Jelte 20 May / 2009 / 16:25
Het Groene Strand valt in principe niet onder de Vogelrichtlijn of de Habitatrichtlijn, niet waar wij surfen tenminste. Zie hier. Vanaf Natura 2000 valt het er wel onder volgens mij (willen ze graag in ieder geval), maar Natura 2000 is nog maar toekomst en geen realiteit. Aangezien het Groene Strand er niet onder valt, valt het daarbij ook niet onder de NB wet, die regelt immers alleen voor natuurgebieden en niet wat jij in je achtertuin, of op het Groene Strand kunt doen. Dus op basis van die wet valt er helemaal niets te bekeuren. Als er vervolgens ook niets in het BPR of de APV staat mag het dus gewoon. Tenzij iemand hier nog iets kan aanreiken wat ik over het hoofd heb gezien.
Je kunt ook op je klompen wel aanvoelen dat het onzin is. Eerst moet er een officiele wet van gemaakt worden (daar is Natura 2000 immers voor aan de gang) waarin op papier gezet wordt wat wel en niet mag in bepaalde gebieden. Het is niet aan de provincie om zomaar te zeggen wat wel en niet mag. Dat zou betekenen dat ze ook wandelen, vliegeren, droogvallen (zou fijn zijn), zandkasteeltje bouwen en in je neus peuteren kunnen verbieden op het Groene Strand.
Om dat soort willekeur te voorkomen is het Natura2000 traject in werking gezet. Dat moet een overkoepelend plan worden. Echter, als activiteiten al aanwezig waren voordat dit traject in werking werd gezet, wordt het bestaand gebruik genoemd. Dat betekent niet dat het niet verboden kan worden, maar het betekent dat het pas verboden kan worden wanneer de Staat een onderzoek doet wat uitwijst dat het schadelijk is. Hier gaat enkele jaren overheen.Dit onderzoek zal zeker gevraagd worden, maar hoeven wij niet te betalen en de uitkomst ervan hoeft niet negatief te zijn aangezien het vrij lastig is om te bewijzen dat kitesurfen schadelijk is. Dat is het immers helemaal niet, weten we allemaal.
Ik weet niet wie er bij de provincie niet op zit te letten. Maar wat ze nu beweren is gewoon onzin. Ze hebben op basis van de NB wet (nog) niets te zeggen over wat er op het Groene Strand gebeurt. En ik heb er geen enkel probleem mee om dat te bewijzen door lekker door te surfen op het Groene Strand.
www.h2ohostel.nl // Ocean Rodeo - Stormchaser.nl

-DAVE- 20 May / 2009 / 16:41
Ik hoop dat jullie volhouden jongons en erboven op blijven zitten. Smiley
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

stefarius 20 May / 2009 / 17:19
Idefixe!

Top dat je erkend dat de watersportverbond helpt! Smiley
kitemobile.nl * kitefinder.com