Reacties
Reindert94 05 July / 2009 / 11:15
mooi verslagSmileygoeie kite zo te zien, alleen de infate/deflate vind ik er wat goedkoop uitzien.
FLYHIGH.BE & Airush gear

Reindert94 had een 4 sterren sessie in Blankenberge met maar liefst 18 - 23 knots op zijn Airush Wave (2016)

windekindsurfer 05 July / 2009 / 11:32
zeker een zeer goede kite
vlieg er namelijk zelf mee Smiley

ltkort 05 July / 2009 / 11:48
is het nou zeeko of zeekoe....?

Neej grapjeSmiley Ziet er goed gestijld uit
....LTKort.... - Slingshot RPM 10m 2012 - Naish Momentum 2010 - Prolimit Kitewaist Pro - KiBoCo Kite

ltkort had een 3 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 0 - 0 knots op zijn SlingShot RPM (2012)

HJ11 05 July / 2009 / 11:54
Quote: ltkort - 5 juli, 2009 (13:48)
is het nou zeeko of zeekoe....?Neej grapje Ziet er goed gestijld uit
Het is idd ZEEKO. Dit is een samenvoegsel van twee namen. Vraag mij niet welke namen maar dat was de info die ik van de eigenaar kreeg.

HJ11 had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 23 - 32 knots op zijn Zeeko Krush (2011)

Elon 05 July / 2009 / 19:03
ik ben benieuwd hoe ik ze persoonlijk vind varen....
klop het dat ik ze niet heb gezien op de KBO???
- KiBoCo.nl -

Elon had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 37 - 47 knots op zijn Duotone Dice (2019)

mig27 07 July / 2009 / 18:34
Ik dacht, komt er weer zo'n nieuw merk voorbij van de zoveelste kitedesigner die voor zichzelf begonnen is.......en oh wat zat ik er naast.

Dit is serieus een van de fijnste kites die ik ooit gevaren heb. 13m2 getest, en nu de 9m2 nu in de test. Al een waanzinnige sessie mee achter de rug Smiley

De eerste kite die mij doen laten twijfelen over mijn dossen Smiley
Nog steeds lid van het NKV

KappuhH 07 July / 2009 / 19:22
Goeie test HJ!

Een paar dingen. De kite heeft wel degelijk een swivel, die kun je met je bar draaien:



Op welke knoopjes heb je de kite gevaren? Aangezien je zegt dat de kite niet backstallt en de lowend wat tegenvalt. Als ik de kite op de 'strakste' knoopjes vaar en haak uit (zeker in weinig wind) dan stallt de kite iets. Maar je hebt wel de maximale power om te sinussen. Ook vondt ik dat ik de kite echt in de lowend moest leren varen. Het is namelijk anders dan bij een bow/SLE. Hoe het ten opzichte van bijv de DOS zit weet ik niet, die heb ik niet in de lowend gevaren.

Heb pas de kite van de hybride instelling op de C-shape instelling gezet. Was dik tevreden over de hybride maar de C-shape instelling is helemaal topppie! Vooral veel meer power tijdens het sturen/bochtenwerk.

Je noemt het deflate ventiel als nadeel. Eigenlijk gebruik ik zelf het ventiel als voordeel. Het inflate ventiel gebruik ik nooit omdat het veel lichter is om de kite via de deflate ventiel op te pompen (zit namelijk een stopperballetje in het inflate ventiel). En het leeglopen gaat neit veel lastiger dan van bijvoorbeeld de Gaastra Jekyll (die ik hiervoor gevaren heb). Wel heb ik er af en toe last van dat de struts tijdens het oppompen niet vol lopen. Dan moet je even aan het slangetje naar de strut zitten en dan looptie zo vol.

De lengte van het depowerkoord is inderdaad een nadeel. Als je de bar laat gaan depowered de kite zover dat de druk bijna helemaal weg is. Dit heeft als voordeel dat je je leash gewoon aan de chickenloop kunt doen. Voordeel is dan dat als je tijdens het uithaken je bar laat gaan je kite niet aan je mini 5de lijn gaat bungelen (wat toch weer ff tijd kost om de kite weer in de lucht te krijgen). Nadeel is wel dat je helemaal geen druk meer hebt dus de kite wel snel met één tip op het water gaat liggen. Een korter depowerkoord is sinds kort leverbaar dus die zal dit probleem verhelpen.

Als ik het goed vernomen heb kun je de DOS met zn autorelaunch alleen helemaal aan de rand van het windvenster oplaten. Je moet dus altijd wachten tot hij naar de rand gekropen is, klopt dat? De Notus kun je echter op elke plek in het windvenster oplaten. Een kwestie van één stuurlijn een heel eind binnenhalen en de kite draait zo om.

Wat vondt je trouwens van de pop van de kite?

HJ11 07 July / 2009 / 20:31
KappuhH,

Ik heb de kite op alle knoopjes gevaren en heb volgens mij ook vermeld wanneer en waarom ik de kite op welke knoopjes had gevaren.
het klinkt misschien een beetje eigenwijs maar ik weet hoe ik de lowend uit een kite moet halen. Er is zeker niets mis met de lowend van de kite.
De lowend is te vergelijken met een moderne SLE/Bow kite van dezelfde afmeting maar moet het toch een beetje afleggen tegen de delta kites zoals de DOS.
Maar het grote voordeel vind ik dus de stabiliteit van de kite.

Dat plaatje wat je toevoegd is geen swivel. Ik heb met de eigenaar via skype gesproken en die moest bekennen dat er inderdaad geen swivel op zat. Hij vertelde dat het er
bewust niet op zat omdat je dan problemen zou krijgen met het "lock-systeem" Dat plaatje wat jij laat zien is een onderdeel van het "Lock-systeem"
en dat moet inderdaad een beetje kunnen meedraaien zodat je de bar vanuit elke hoek in het locksysteem kan klemmen.

Persoonlijk zou ik niet alleen maar gebruik gaan maken van de deflate ventiel. Je loopt namelijk meer kans dat het door intensiefgebruik gaat lubberen.
Gewoon iets harder pompen en de inflate ventiel gebruiken.
Een aparte inflate en deflate zit er waarschijnlijk niet voor niets op...

Mini 5th..... Als je die optie hebt moet je nooit je leash aan je chickloop vastmaken. Ik zie het als rijden in een auto met airbage maar dan tijdens het rijden de airbag uitschakelen.
De mini 5th is een extra safety dus moet je die ook gebruiken.... Vergelijk het maar met die safety discussie van BEST. Jaren lang konden ze alleen de leash bevestigen aan de CL
en nu eindelijk hebben ze de redline bar voorzien van mini 5th.

Zo dat is bijna weer een review Smiley

HJ11 had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 23 - 32 knots op zijn Zeeko Krush (2011)

KappuhH 08 July / 2009 / 00:24

Op de website van Zeeko staat het volgende: -
Revolutionnary chicken loop: Thanks to a 3D moulded piece, you can untwist the lines after a back loop. Moreover, this 3D piece enables to automatically orientate the chicken loop inside the bar hole. So the chicken loop is always facing you during unhooked tricks.These 2 features have never been available on the same bar.

Je kunt die ring dus wel degelijk gebruiken als soort swivel. En geen gewone swivel ivm het locksysteem klinkt me een beetje vreemd in de oren aangezien je ook een swivel boven je strap kunt maken (direct boven de strap werkt bij de Notus niet aangezien de lijnen pas later splitsen, er zou dus niet genoeg kracht zijn om de swivel uberhaupt te draaien).

Juist als ik uithaak doe ik mn leash aan de ring aan de chickenloop. Die is er speciaal voor gemaakt (zou je um gewoon aan je chickenloop doen en per ongeluk je quick release trekken dan ben je alles kwijt). Zou je je leash dan aan de mini 5th hebben dan zou je kite dus helemaal depoweren en met zn LE op het water gaan liggen. Kost weer tijd en moeite om je kite te herstarten, zeker op zee is dit erg irritant. Het klopt inderdaad dat je dan een stukje safety mist maar het heeft zn direct voordelen. Kijk maar eens om je heen en zie hoeveel mensen die uithaken hun leash aan de chickenloop hebben.

Als je deze kite vergelijkt met je 14m DOS, dan noem je dat de lowend van de DOS beter is. Wat vind je verder de grootste verschillen tussen deze kites? Of zijn ze totaal niet vergelijkbaar?

Ga je van die 9 trouwens nog een appart verslag schrijven?

mig27 09 July / 2009 / 13:03
Quote: Elon - 5 juli, 2009 (21:03)
ik ben benieuwd hoe ik ze persoonlijk vind varen....klop het dat ik ze niet heb gezien op de KBO???



Klopt, er is (nog) geen Nederlandse verkopende partij. Je moet ze nu direct in Frankrijk via het web bestellen.
Dat gaat overigens prima Smiley
Nog steeds lid van het NKV

HJ11 09 July / 2009 / 14:46
KappuhH,

Dat swivel verhaal laat ik even voor wat het is. Ik had overigens weinig tot geen last van het draaien van de lijnen dus dat ding op de foto die jij bijgevoegd heb zal wel iets helpen maar heb toch uitgebreid met de ontwerpen (via skype) over dit onderwerp gehad en dan val ik toch weer terug in herhaling.

Natuurlijk bedoel ik met het vastmaken van je leash aan de CL dat je hem dan moet vast maken aan de daarvoor bestemde ring. Iedereen snapt dat je anders de kite helemaal dumpt als je de Quickrelease trekt.
Je hebt dus idd 2 opties ter beschikking voor het vastmaken van de leash en persoonlijk kies ik altijd voor de veiligste optie.

In mijn verslag heb ik het idd over de lowend van de kite. Als je de tekst uit het verslag weer even leest dan snap ik niet hoe jij tot jouw conclussie komt. Ik zeg dat de lowend goed is en te vergelijken is met de meeste SLE op de markt maar mist wat lowend als je hem zou vergelijken met een delta kite zoals bijv de DOS.
Zoals je kunt lezen heb ik het nooit over de 14m2 Dos gehad en maak dus ook geen verwijzing naar de 14m2 Dos.

Van de 9m2 heb jij toch al een verslag geschreven?

HJ11 had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 23 - 32 knots op zijn Zeeko Krush (2011)