Reacties
jorush 09 October / 2009 / 20:18
Ik ben er nog nooit geweest, maar volgens mij is het top. Iets minder windzeker dan bijv brasil, maar als het niet waait valt er nog wel wat te doen, wat weer lastiger is in Brasil.

jorush had een 3 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 20 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)

Sebastiaan 10 October / 2009 / 10:02
cabarete is leuk :) een van mn leukere bestemmingen ondanks dat we geen topwind hadden toen. zou er graag een keer naar terug gaan!
http://www.kiteshots.nl/

Sebastiaan had een 3 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 20 - 25 knots op zijn North Vegas (2011)

Indosurfer 11 October / 2009 / 13:59
Als jullie gaan moeten jullie wat langer gaan ( maandje of langer) dan nemen jullie zeker wel wat leuke dagen met wind mee. Het is een top locatie met goeie locals dat je motiveerd om je level te verbeteren.

+ punten zijn:
Goedkoop eten en drinken
watertemp.
uitgaan leven
stabiele wind
en zo zijn er nog meer maar te veel om op te noemen.

- punten zijn
Als er geen wind is, is er weinig te doen
choppy
hotels zijn duur ( dan moet je wel echt buiten Cabarete zitten of ergens gaan werken)
Elektriciteit valt regelmatig uit ( hele dorp)
Adoe! Appa kabar?

HookedCabarete 12 October / 2009 / 08:49
Leuk dat Cabarete nu ook in de Hanglos lijst staat, al mis ik wel de leukste spot Encuentro.
Ik kijk voor de voorspellingen ook altijd op windfinder. Je moet hier wel 5 of 6 knopen bij op tellen voor een accurate meting. Je hebt met een thermische wind te maken en nog een aantal andere factoren die meespelen.
Je hebt inderdaad bepaalde periodes van het jaar dat Cabarete meer windzeker is dan andere maanden. Mijn ervaring is dat als je in de laagseizoen maanden naar Cabarete gaat je ook nog een prima kitevakantie kunt hebben en toch wel 4 of 5 dagen in de week lekker kan varen. In de maanden tot en met Oktober zelfs meer.

Cabarete is en blijft een top locatie. Ik las in een bekend Amerikaans kiteboarders magazine dat Cabarete it's charm back heeft. Kwamen er in de vorige jaren een hoop All inclusive mensen (no offense) en was het vooral druk op het water, nu is het weer dat leuke surfersdorpje aan de Noord kust van de DR. Een hoop mensen die bijvoorbeeld real estate kopen in cabarete zijn surfers of kitesurfers.
Anyway.
Dat er in Cabarete weinig te doen is als er geen wind staat is volgens mij onzin. Ik ontvang bij Hooked Cabarete een hoop gasten en zoals overal ter wereld staat er natuurlijk wel eens wat minder wind. Wij bieden altijd een alternatief en als je een beetje op zoek gaat (zonder al te ver te zoeken ;-) ) kom je er achter dat er juist megaveel te doen is. De omgeving rond Cabarete is echt mooi, de Dominicaanse wijken zijn leuk om eens binnen te rijden en te gaan eten. De locals zijn super vriendelijk.
Een kleine opsomming van de activiteiten die wij aanbieden bv. Atv huur of trip, 27 watervallen zonder souvenirshops. Dit is echt een gave trip. Je klimt bij watervallen omhoog en springt of glijd daarna weer naar beneden. Varieert van 2 tot 14 meter sprongen die je kan springen. Mountainbiken, hiken onder de kabelbaan in Puerto Plata wat een pittige hike is. Erg mooie omgeving ook daar. Naar schiereiland Samana. El Limon en in de juiste periode naar de walvissen. Wakeboarden op de rivier, surfen op Encuentro, etc etc... Wij proberen onze gasten zoveel mogelijk tips te geven om zo iets meer te ervaren van de DR. Off the beaten track zullen we maar zeggen. Er valt een hoop te doen en te ontdekken maar handig is het wel als iemand je de juiste handvaten aangeeft.

Qua condities hangt het er weer vanaf waar je gaat kiten. Op Bozo beach is het meer choppy. Het voordeel is wel weer dat er veel ruimte op het water is. Ook kan er een pittige shorebreak staan. Op kitebeach is het de eerste 200 redelijk vlak. Niet zoals het IJsselmeer maar wel zo dat beginners er prima uit de voeten kunnen. Verder heb je het rif waar alleen in de winter een golf staat.
La Boca is IJsselmeer vlak. Hier kun je met een moto concho heen om eerst daar te varen en vervolgens te downwinderen naar Cabarete of Encuentro.
Encuentro is de golfspot. In de ochtend zijn hier een hoop golfsurfers te vinden. Later als de wind aan is zijn er vaak 4 of 5 kiters. Lekker rustig dus.

Qua hotels kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn luxe condo te huur voor een hoop geld maar ook wat meer budget plekken zijn te vinden. Ik denk zelf eigenlijk dat de prijzen vergeleken bij andere spots wel meevallen.

Tja de elektriciteit :-)
Het is natuurlijk geen Nederland waar de elektriciteit maatschappijen al na een uitval van 5 minuten aangeklaagd worden. De DR is nog altijd een 3e wereld land. Energie problemen horen daar bij. Puur geld gebrek. Als het goed is merk je als gast in Cabarete niet zoveel van deze problemen. Wij hebben bijvoorbeeld een back up systeem die naadloos overgaat als de elektriciteit uit valt. Sommige accommodaties hebben geen back up, dan merk je het wel natuurlijk.

Verder kan en durf ik te zeggen dat Cabarete een van de meest complete kitelocaties is ter wereld.


Als iemand meer info wil mail me dan maar even..... ybo (at) hookedcabarete (punt) com

We zullen op onze nieuwe site ook een hoop info gaan geven mbt de DR en Cabarete.








WWW.HOOKEDCABARETE.COM

jorush 12 October / 2009 / 18:54
top, ik ga je mailen Smiley

jorush had een 3 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 20 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)

PieNo 24 July / 2010 / 20:42
Ben er 3 weken geweest. Van 25 juni tot 17 juli 2010. Van de 21 dagen 2 dagen niet kunnen varen. De rest van de dagen wind tussen de 15 en 25 knopen. Ben 78 KG en had de 10 en 7m2 F-One Bandit dos meegenomen. De 7m2 is niet uit de tas geweest. Heb in het all incl resort Viva Wyndam Tangerine gezeten. 3 weken voor 1300 euri pp. Prima hotel met mooie tuin en zwembad. Goed voer en drinken. Kiten kan je voor de deur van het hotel. De lokale cracks kiten vaak voor het hotel en die kunnen er wat van. Wind gaat vaak tegen 12:00uur aan en tegen 18:00uur gaat hij weer uit. Soms ook eerder aan of eerder uit. 3 dagen hebben we wind gehad wat de hele dag was. Van die kitezones voor windsurfen en/of kiten merk je nix. Overal wordt gekite en gesurft. Cabarete bay is nix om te kiten. Tis daar een grote klotsbak. Behalve bji het rif. Het is daar zo gaat met al die mooie golfen. Heerlijk golfrijden op golven tussen de 1,5 en 2 meter. Bozo Beach is minder choppy en niet druk. Ook hier bij het rif mooie golven. Kitebeach is vlak maar tering druk. Ik vond het tussen Kite beach en bozo Beach helemaal perfect. Totaal niet druk en redelijk vlak water met bij het rif mooie golven waar maar een man of 5 aan het kiten waren. Het is een genot om op je plaat te gaan in dat pislaauwe water. Water temp is ongeveer 28 graden en de luchttemp ongeveer 30 graden. Dus lekker in de blote pokkel of een lycra aan voor de zon. 3 weken prachtig zonnig weer gehad op 2 buitjes op de eind van de dag na die maar 1 uur duurde. En 1 halve dag regen in de ochtend en toen waaide het dus de hele dag niet. En waait het niet ga dan beslist de 27 watervallen doen. Dorp Cabarete is nog geen 10 mminuten lopen net als kitebeach. Dorp is savonds erg gezellig. Van het vliegveld naar Cabarete is 20 minuten. Zeker een aanrader en zal hier zekers nog eens terug komen. Al met al tot nu toe het mooiste waar ik ben geweest om te wezen surfen of kiten.
PieNO

wenm 05 August / 2010 / 13:08
Ik ben 2 keer geweest en beide keren in HookedCabarete verbleven. TOP vakantie gehad en genoeg wind. . Iedere bestemming heeft wel eens een dagje geen/minder wind. 's Avonds is het ook erg gezellig in Cabarete.