Reacties
willes 22 February / 2011 / 12:49
Erg jammer!!

willes had een 4 sterren sessie in Lemmer met maar liefst 20 - 25 knots op zijn North Evo (2008)

Jenno 22 February / 2011 / 12:51
Zeer terecht! Denk dat dit meer te maken heeft met commercie dan veiligheid!

idefixe 22 February / 2011 / 13:01

Nou is het getal "duizend" nou ook weer niet optimaal
Slingshot , Gibbon

dr511 22 February / 2011 / 13:06
en het grappige is dat iedereen loopt te schreeuwen dat wij in duitsland als school zouden worden weggejaagd
maar er is geen enkele nederlandse kiteschool die daar les geeft of het naar mijn weten heeft geprobeerd.
Wij hebben zelf de hele winter snowkite lessen in Duitsland gedraaid in samenwerking met de aanwezige duitse vergunninghoudende scholen.
Natuurlijk zitten er op mirns echt een paar enorme pipoo´s tussen maar goed die heb je ook bij de Nederlandse scholen.

Daarnaast vind ik het wel grappig dat helmpjes en vestjes aangehaald worden als criterium voor een veilige les.
Als je goede instructeurs hebt die hun les onder controle hebben zie ik het nut er niet van.
Ziki Ondergoed, schultenbrau

isomis 22 February / 2011 / 13:07
Begrijp Klaas wel, maar je gaat dit nooit winnen. Ik zie ook liever al die Duitsers vertrekken en die kitescholen die snel geld verdienen. Ze zijn op 1 hand te tellen de goede kitescholen in Nederland.

p.s. wat een pauper antwoord van Reginold. NKV dient juist veiligheid op 1 te zetten en daarna regels handhaven. Niet andersom. Vaak gaat veiligheid wel samen met regels, maar ja gewoon verkeerd geformuleerd.
zucht...

idefixe 22 February / 2011 / 13:29
Quote: isomis - 22 februari, 2011 (14:07)
p.s. wat een pauper antwoord van Reginold. NKV dient juist veiligheid op 1 te zetten en daarna regels handhaven. Niet andersom. Vaak gaat veiligheid wel samen met regels, maar ja gewoon verkeerd geformuleerd.
Nergens lees je dat Reginald / NKV de veiligheid niet belangrijk vindt. Wel lezen wat er staat.
Natuurlijk gaat veiligheid wel samen met regels. Dat heeft echter niets te maken met het alleenrecht van 1 school op 1 locatie.
@ Dr511 het item helmpjes is iets waar een school zelf voor kiest ( of niet) echter het dragen van vestjes is dan wel iets wat de veiligheid van iedereen op het water ten goeden komt.
Zie je op het water iemand met een "lycra / vestje" van een school dan weet je dat er iemand bezig is met weinig ervaring / cursist en kun je er een beetje rekening mee houden dat er onverwachte zaken kunnen gebeuren en je gedrag / route / richting kunt aanpassen.

Het is overigens inderdaad een feit dat er het afgelopen seizoen op Mirns mbt scholen behoorlijk wat idiote zaken hebben afgespeeld. Ga je op dit gebied regels opstellen dan gelden deze regels wel voor iedereen.
Slingshot , Gibbon

dr511 22 February / 2011 / 13:39
ik kijk hoe iemand op zijn board staat. Als ie wat wiebelig staat en daarnaast wat schrikerig naar zijn kite kijkt weet ik genoeg en ga ik wel bovenlangs of draai ik om.
een vestje is leuk maar goed in mirns gaan de meeste mensen kiten met oost of zuidoost dan zit je tegen de zon in te koekeloeren als je naar buiten vaart dus tja dan zie ik geen gekleurde vestjes.
en als iemand les krijgt staat er als het goed is een instructeur naast of dicht in de buurt.
als iemand dit allemaal niet herkend of ziet is zelf nog een beginner dus tja dan gaan we beginners tegen beginners proberen te bescherm.
mmm hoe zorg ik dat twee mensen zonder controle elkaar niet raken...... een hesje!
Ziki Ondergoed, schultenbrau

idefixe 22 February / 2011 / 14:07
tja we zijn natuurlijk allemaal niet zo goed als dat jij bent hè . Op Mirns zie je nu eenmaal veel beginnende kiters en dan is het wel zo veilig dat ze de cursiten kunnen herkennen. Overigens sta je volgens mij in het hoogseizoen alleen aan het eind vd middag / 's avonds met zuidoost / oost tegen de zon in te kijken. Maar goed ik kom daar niet zoveel dus het zal wel zo zijn als jij zegt.
Slingshot , Gibbon

lemmerterror 22 February / 2011 / 14:29
Als al die duitsers er niet meer komen, kan ik al een stuk minder lachen!
Dan mis ik namelijk al die grappige capriolen van ze als ik op de kant zit te chillen

Teamrider kiteoutlet.eu, mail me for discount!

bart13 22 February / 2011 / 14:36
Goed besluit, waarom haalt hij de duitsers aan als hij ALLEEN recht wil hij ziet gewoon weer geld en bevecht dit met veiligheid etc. In mijn ogen zijn er wel betere manieren om dit te bereikin dan alleen recht.

bart13 had een 4 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 27 - 31 knots op zijn F-One Bandit Dos (2009)

kovdj 22 February / 2011 / 14:58
Goed dat Klaas zich op een dergelijke wijze inzet ter bevordering van veilig kitesurfen. Op veel lokaties is het ook zo geregeld dat een kiteschool op een lokatie gevestigd is. De beleidsbepalers zouden de kans kunnen (/moeten) zien dat een stuk verantwoordelijkheid t.a.v. veiligheid en controle bij de kiteschool neergelegd kan worden. Een kwestie van duidelijke afstemming tussen beleidsmakers, handhavers en ondernemers. Ik denk een gemiste kans voor de gemeente....

wazzaah 22 February / 2011 / 15:08
Tuurlijk snapt ie het wel en probeert hij het elk jaar weer aan te kaarten bij de gemeente. Het is ook wel mogelijk alleen moet je daar dan wel met een heel goed verhaal aan komen zetten.
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

stefarius 22 February / 2011 / 15:33
Hou het kitesurfen toegankelijk, kijk naar de ruimte!

Mirns is de grootste ondiep waterlocatie van Nederland.
Kijk bij regulering naar de ruimte, hoeveelheid water gebruikers, hoeveel kitesurfers en de hoeveelheid actieve kitescholen.
Mirns is een grote broedkamer voor de kitesurfsport, ga je claimen zit je een hele sport in de weg, zeker op de grootste ondiepwater locatie van Nederland.
Veiligheid zit hem naar mijn mening niet in een helm en een zwemvest!
Veiligheid zit hem in juist materiaal, goede begeleiding (opgeleide instructeurs) en goede leer locaties (obstakel vrije ondiep waterlocaties)

Top dat de gemeente zijn ogen en opties open houd!
Bij Mirns is het aantal scholen niet het probleem maar de kwaliteit van de scholen. Doe daar wat aan!
Aan de NKV en de Watersportverbond de taak om de kwaliteit aan de waterkant te verhogen! Scholen en faciliteiten.
Niet het afbakenen voor 1 school.
Hou het open, kijk naar de ruimte en zorg voor kwalitatieve begeleiding.


kitemobile.nl * kitefinder.com

isomis 22 February / 2011 / 16:29
Quote: idefixe - 22 februari, 2011 (14:29)
Quote: isomis - 22 februari, 2011 (14:07) p.s. wat een pauper antwoord van Reginold. NKV dient juist veiligheid op 1 te zetten en daarna regels handhaven. Niet andersom. Vaak gaat veiligheid wel samen met regels, maar ja gewoon verkeerd geformuleerd.Nergens lees je dat Reginald / NKV de veiligheid niet belangrijk vindt. Wel lezen wat er staat.Natuurlijk gaat veiligheid wel samen met regels. Dat heeft echter niets te maken met het alleenrecht van 1 school op 1 locatie.@ Dr511 het item helmpjes is iets waar een school zelf voor kiest ( of niet) echter het dragen van vestjes is dan wel iets wat de veiligheid van iedereen op het water ten goeden komt.Zie je op het water iemand met een "lycra / vestje" van een school dan weet je dat er iemand bezig is met weinig ervaring / cursist en kun je er een beetje rekening mee houden dat er onverwachte zaken kunnen gebeuren en je gedrag / route / richting kunt aanpassen.Het is overigens inderdaad een feit dat er het afgelopen seizoen op Mirns mbt scholen behoorlijk wat idiote zaken hebben afgespeeld. Ga je op dit gebied regels opstellen dan gelden deze regels wel voor iedereen.
ontleden is leuk, maar pak dan ook even het woordje "liever". In deze zin staat duidelijk dat hij liever voor de regels gaat dan de natuur. Kan er niks anders van maken.

Dus het klopt wat ik zeg.
zucht...

RefleXxx 22 February / 2011 / 16:51
Isomis goed lezen, er staat letterlijk dat hij voor natuur en de regels is en ook voor veiligheid is maar een allenrecht wat ver vindt gaan (Zoals Tom zegt). "Liever duizend kiters in de zone dan 1 buiten de zone in het natuurgebied"

Er staat nergens dat hij tegen de natuur is.