Reacties
Djee 22 December / 2011 / 16:59
Op die foto zie ik een kiter en vogels vliegen, nogal suggestief dat ze verstoord zouden zijn. Meeste vogels trekken zich helemaal niets aan van kiters, pas als je over ze heen dreigt te varen vliegen ze op.
Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

dr511 22 December / 2011 / 17:24
pikken die oostblokkers nou ook al het water in?
Ziki Ondergoed, schultenbrau

MarkusO 22 December / 2011 / 17:43
zie 2 kiters en idd foto vertekend heel erg. zit een afstand van minstens 80 meter tussen.

idefixe 22 December / 2011 / 18:35
Kom op jongens, gaan we nu discussiëren over 1 foto? Als je er meer wilt geef dan maar een brul want er zijn er zat gemaakt.
Gewoon in deze tijd van het jaar buiten de locatie Horst NIET gaan kiten op de randmeren. Kunnen we volgend jaar gaan proberen om de boel daar in ieder geval in de zomer te legaliseren.
Fijne feestdagen , staat zat wind dus veel kiteplezier
Slingshot , Gibbon

MarkusO 22 December / 2011 / 20:24
je hebt helemaal gelijk Tom. Autostrand verhaal is hetzelfde.

CvdV 22 December / 2011 / 21:09
ik hou mij striikt aan de regels maar snappen doe ik het vaak niet, op de plek waar deze foto gemaakt is ben ik geregeld wezen windsurfen met soms wel 20 man en watervogels trekken zich er echt niks van aan, lokale zwanen kijken zelfs niet op als je er op een paar meter langssurft zo zijn ze er al aan gewend. ik hou mij aan de regels in het belang van de sport maar dat is ook de enige reden die ik kan bedenken.
Offline als het waait

CvdV had een 5 sterren sessie in Maasvlakte 2 met maar liefst 30 - 40 knots op zijn Airush Lithium (2014)

zoow 22 December / 2011 / 21:17
Tja, zit maar een ding op heh. Gewoon op de officiële spot blijven varen, kan alleen maar z'n voordelen hebben. Ga je erbuiten, dan ben je al snel een verstoorder, waardoor er minder snel een GO wordt gegeven voor nieuwe spots..
Gone with the wind > Kitesurfschool Texel

zoow had een 5 sterren sessie in Texel paal 17 met maar liefst 25 - 36 knots op zijn North Neo (2017)

robbert-robby 23 December / 2011 / 06:59
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel eens bij Nunspeet aan het kiten ben of een downwinder maak op het veluwemeer, omdat het dan veel te druk is op Horst wat de veiligheid ook niet ten goed komt. Dan zitten er ook wel eens zwanen maar deze blijven zoals CvdV zegt gewoon zitten. Echter ontwijk ik de zwanen zo veel mogelijk op heel ruime afstand want ruimte is er daar genoeg. We zijn daar zelfs wel eens flamingo's tegen gekomen. Super mooi om te zien. En gewoon ruimte houden dan is er niets aan de hand. Laten we discussies met natuurbescherming organisaties niet uitlokken, want dan trekken wij als kiters meestal aan het korste eind
Maar nu ik dit weet zal ik er niet meer gaan kiten en mij op Horst oriënteren. Het behoudt van de spots en openstellen van meer spots door het NKV lijkt mij in het belang van de sport. Er gaan steeds meer mensen kiten en er komen niet echt veel spots bij.
@Idefix: Ik ben overigens wel benieuwd naar meerdere foto's want misschien ken ik die jongens wel en kan ik ze verzoeken dit niet meer te doen.
Wie is er nu overigens regio vertegenwoordiger van het NKV voor het veluwemeer en de randmeren. Mogelijkheden zijn er in mijn ogen genoeg, ook gekeken naar ruimte en natuurbehoud.

Laten we met z'n allen de sport een positief imago geven en de alle natuurbeschermings organisaties voor ons winnen voor meer Spots. Want ik zie het verschil niet echt tussen windsurfen en kitesurfen. Allebei zo groen als wat.
rsn

KUUZ-kiter 23 December / 2011 / 08:18
Quote: robbert-robby - 23 december, 2011 (07:59)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel eens bij Nunspeet aan het kiten ben of een downwinder maak op het veluwemeer, omdat het dan veel te druk is op Horst wat de veiligheid ook niet ten goed komt. Dan zitten er ook wel eens zwanen maar deze blijven zoals CvdV zegt gewoon zitten. Echter ontwijk ik de zwanen zo veel mogelijk op heel ruime afstand want ruimte is er daar genoeg. We zijn daar zelfs wel eens flamingo's tegen gekomen. Super mooi om te zien. En gewoon ruimte houden dan is er niets aan de hand. Laten we discussies met natuurbescherming organisaties niet uitlokken, want dan trekken wij als kiters meestal aan het korste eindMaar nu ik dit weet zal ik er niet meer gaan kiten en mij op Horst oriënteren. Het behoudt van de spots en openstellen van meer spots door het NKV lijkt mij in het belang van de sport. Er gaan steeds meer mensen kiten en er komen niet echt veel spots bij.@Idefix: Ik ben overigens wel benieuwd naar meerdere foto's want misschien ken ik die jongens wel en kan ik ze verzoeken dit niet meer te doen.Wie is er nu overigens regio vertegenwoordiger van het NKV voor het veluwemeer en de randmeren. Mogelijkheden zijn er in mijn ogen genoeg, ook gekeken naar ruimte en natuurbehoud.Laten we met z'n allen de sport een positief imago geven en de alle natuurbeschermings organisaties voor ons winnen voor meer Spots. Want ik zie het verschil niet echt tussen windsurfen en kitesurfen. Allebei zo groen als wat.
Goed bezig! Hoe druk is het nu nog op Horst met dit weer?!
surfing doesn't make you smart

robbert-robby 23 December / 2011 / 09:03
met dit weer op horst niet druk. Dus daarom ook gewoon op Horst gaan varen zou ik zeggen!! Misschien kunnen we dan aankomende zomer kijken of er wat mogelijk is voor andere spots. Er zijn mogelijkheden genoeg. Maar de natuur is ook erg belangrijk. Daar moeten we zeker rekening mee houden.
rsn

Kitehert 23 December / 2011 / 12:19
Tom, misschien valt er nog meer te bedenken om kitesurfen als exclusief Groene Sport op de kaart te zetten?
Want dat is het natuurlijk wel!
- Niemand hoeft een sportzaal warm te stoken.
- Kiters doen jaren met hun spullen
- We gaan ruim om dieren en planten heen
- We ronken niet met speedboten over het water en gebruiken geen stroom
- We stimuleren heel NL om te genieten van de krachten van zon, zee en wind als schone energiebron
- De meeste kiteboards hebben niet zulke diepstekende vinnen als windsurfboard en verstoren dus minder het onderwaterleven
- We houden de waterkant levendig zodat vereenzamende landorganismen zich weer thuis voelen op aarde
- We komen dichtbij onze gevederde vrienden in de lucht zodat vereenzamende vogelbeesten afzien van een vlucht in de drank
- We spugen niet op het veld zoals voetballers
- We laten geen golfballen achter zoals golfers
- Blijft er onverhoopt een board of bar achter dan nemen we die mee en plaatsen 'm op Hanglos
- Dusss
Nu nog wat natuurvriendelijke materialen en een Greenmachinekite wedstrijd tbv het WNF en ze kunnen het niet meer maken ons nog iets te weigeren ;-)

CvdV 23 December / 2011 / 16:49
Quote: robbert-robby - 23 december, 2011 (10:03)
met dit weer op horst niet druk. Dus daarom ook gewoon op Horst gaan varen zou ik zeggen!! Misschien kunnen we dan aankomende zomer kijken of er wat mogelijk is voor andere spots. Er zijn mogelijkheden genoeg. Maar de natuur is ook erg belangrijk. Daar moeten we zeker rekening mee houden.
was jij laatst niet op horst op maandagmiddag met een nieuwe torch 12m?
Offline als het waait

CvdV had een 5 sterren sessie in Maasvlakte 2 met maar liefst 30 - 40 knots op zijn Airush Lithium (2014)

MarcusMakkum 24 December / 2011 / 19:15
Quote: Kitehert - 23 december, 2011 (13:19)
Tom, misschien valt er nog meer te bedenken om kitesurfen als exclusief Groene Sport op de kaart te zetten?Want dat is het natuurlijk wel!- Niemand hoeft een sportzaal warm te stoken.- Kiters doen jaren met hun spullen- We gaan ruim om dieren en planten heen- We ronken niet met speedboten over het water en gebruiken geen stroom- We stimuleren heel NL om te genieten van de krachten van zon, zee en wind als schone energiebron- De meeste kiteboards hebben niet zulke diepstekende vinnen als windsurfboard en verstoren dus minder het onderwaterleven- We houden de waterkant levendig zodat vereenzamende landorganismen zich weer thuis voelen op aarde- We komen dichtbij onze gevederde vrienden in de lucht zodat vereenzamende vogelbeesten afzien van een vlucht in de drank- We spugen niet op het veld zoals voetballers- We laten geen golfballen achter zoals golfers- Blijft er onverhoopt een board of bar achter dan nemen we die mee en plaatsen 'm op Hanglos- DusssNu nog wat natuurvriendelijke materialen en een Greenmachinekite wedstrijd tbv het WNF en ze kunnen het niet meer maken ons nog iets te weigeren ;-)
Wij als kiters hoorden al bij het WNF, zij hadden ons al geïntegreerd... check de beelden na 35 s en 46 s haha

North Kiteboarding - ION & www.NorthWestKiteboarding.com rules

DavidDC 25 December / 2011 / 08:42
He Allen,

Beetje jammer dat wij als kitesurfers soms in een kwaad daglicht worden gezet.
Inderdaad is daar geen officiele spot en moet ik eerlijk bekennen daar ook wel eens een downwindertje gemaakt te hebben.

Soms is het zo giga druk bij Horst wat de veiligheid niet te goede komt en ik hoop dat er in de toekomst de mogelijkheid komt voor een extra spot rondom deze meren dus misschien dat wij als locals eens contact kunnen hebben met de regiovertegenwoordiger?

Om terug te komen op het kwade daglicht, de desbetreffende dag dat deze foto´s zijn gemaakt heb ik ook staan kijken bij het water en baalde ervan dat ik deze dag niet mee kon, de fotograaf is alleen vergeten foto´s te nemen van een Chinook van de luchtmacht die zeker 1,5 uur een oefening aan het doen was in deze omgeving en soms maar 50 a 100 meter over het water scheerde.
(weet niet of die russiche vogels hier last van hebben )
Dus jammer dat dit er niet bij vermeld is!!!!!!!!
Desondanks geen officiele spot en dus wegblijven ook voor mij!

mvg,

David

DavidDC had een 3 sterren sessie in Strand Horst met maar liefst 18 - 26 knots op zijn Fluid Ego (2010)

kockxs141289 25 December / 2011 / 12:56
Tip voor kerst,
Vang pas sneeuw vlokken met je mond, als je zeker weet dat alle vogels naar het zuiden zijn gevlogen;) merryxmas!
jan-willem