Reacties
Dennisgij 19 April / 2012 / 08:52
Laten we met z'n alle mijn maat naar NLD halen! Alle beetjes helpen...
MYSTIC / PETER LYNN / XENON

davidov 19 April / 2012 / 09:20
Zoals Dennis zegt! Dat hij maar snel in NL is!
FS

davidov had een 4 sterren sessie in Grevenlingendam, Oosterschelde zijde met maar liefst 20 - 28 knots op zijn Flysurfer Boost (2015)

mr007 19 April / 2012 / 10:22
Een heel brutale vraag:
Waarom is het zo belangrijk dat Arjen nu naar Nederland komt?
In Noorwegen zijn de ziekenhuizen toch ook goed?
Ik snap dat het fijn is om hier bij familie te zijn, maar het is een volwassen vent dus het lijkt me dat hij het in Noorwegen ook wel volhoud.

Als hij zwaargewond is en nog op de IC ligt lijkt het mij niet verstandig hem met een ambulancevlucht te vervoeren.
Zo'n reis zal altijd zwaar zijn en een impact op het herstel hebben..

Na een x aantal weken kan hij toch sowieso weer naar Nederland als hij voldoende is hersteld?

Het lijkt me dat die €15.000 beter op een andere manier kan worden gebruikt.

Disclaimer: ik verontschuldig me vast voor deze reactie aangezien ik niets van zijn situatie af weet en ik dit bericht op zeer beperkte informatie baseer.

In ieder geval veel beterschap gewenst en een spoedig herstel

Morres 19 April / 2012 / 10:31
dit geeft maar eens aan hoe belangrijk verzekeren eigenlijk is.

Dus als je geen NKV lid bent: Wordt dat dan OF zorg dat je via (bijvoorbeeld!) Sportzeker of funsportpolis een verzekering afsluit.
|| www.GaastraKites.com || e-mail: morres apenreet home punt NL

Morres had een 0 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 0 - 0 knots op zijn Gaastra Jekyll (2013)

Djee 19 April / 2012 / 12:26
Quote: Morres - 19 april, 2012 (12:31)
dit geeft maar eens aan hoe belangrijk verzekeren eigenlijk is.Dus als je geen NKV lid bent: Wordt dat dan OF zorg dat je via (bijvoorbeeld!) Sportzeker of funsportpolis een verzekering afsluit.
Eensch,, met die voetnoot dat de verzekering die je krijgt als je NKV lid wordt/bent alleen in NL dekt voor het buitenland in dit geval dus aanvullende verzekering.

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

davidov 19 April / 2012 / 13:04
Morres & Djee,

Arjen heeft zelfs een speciale verzekering afgesloten die het buggy-kiten dekt. Deze dekt niet de kost van het repatriëren via een ambulance vliegtuig. Dekt de verzekering van de NKV deze wel? Daar mag ook wel eens een onderzoek naar gedaan worden voordat je zo'n uitspraak doet.

Mr007,

Natuurlijk zit er een belangrijke reden achter dat Arjen naar Nederland komt. Deze zal zeker toegelicht worden door de personen die het verhaal 100% weten.
FS

davidov had een 4 sterren sessie in Grevenlingendam, Oosterschelde zijde met maar liefst 20 - 28 knots op zijn Flysurfer Boost (2015)

Slis 19 April / 2012 / 16:02
Voorlopig weet ik nog niet hoe en wat,
maar ga er vanuit dat de betrokkenen ons op de hoogte zullen brengen.
BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

Morres 19 April / 2012 / 17:31
Quote: davidov - 19 april, 2012 (15:04)
Morres & Djee, Arjen heeft zelfs een speciale verzekering afgesloten die het buggy-kiten dekt. Deze dekt niet de kost van het repatriëren via een ambulance vliegtuig. Dekt de verzekering van de NKV deze wel? Daar mag ook wel eens een onderzoek naar gedaan worden voordat je zo'n uitspraak doet.Mr007, Natuurlijk zit er een belangrijke reden achter dat Arjen naar Nederland komt. Deze zal zeker toegelicht worden door de personen die het verhaal 100% weten.
Ik bedoel het in de algemene zin bij uitoefenen van onze sport(en). Alles is te verzekeren, wellicht is het een bewuste keuze geweest, grotere kans dat men er over heen gelezen heeft...
|| www.GaastraKites.com || e-mail: morres apenreet home punt NL

Morres had een 0 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 0 - 0 knots op zijn Gaastra Jekyll (2013)

dr511 19 April / 2012 / 20:23
standaard reis verzekeringen sluiten zo´n beetje alle sporten uit. Las een keer een lijstje van de anwb waar zelfs yeti balling op staat. Dat was een verzonnen sport voor een kaugum reclame zo druk zijn ze dus met dingen uitsluiten.

een paar extra weekjes in noorwegen lijkt me ook niet zo´n probleem, Of de zustertjes moeten te lekker zijn. Dan kan ik snappen dat je extra last van je heupen krijgt
Ziki Ondergoed, schultenbrau

dapee2 20 April / 2012 / 10:23
ben je met een doorlopende reisverzekering (met wintersportdekking) en standaard ziektenkostenverzekering niet gewoon gedekt?
ik ben zelf ook wel eens na een val in de halfpipe met een sneeuwscooter naar de arts gebracht en 2 dagen later met ambulance naar vliegveld, vlucht naar schiphol. en daarna nog 2uur in de ambulance naar huis, alles gedekt, tot en met de opgevoerde telefoon kosten toe.

Ik kan me voorstellen dat als je op zo'n nivo sport bedrijft je toch zekeralles goed afgesloten hebt.
iig beterschap kerel.

dapee2 had een 3 sterren sessie in Vrouwenpolder met maar liefst 25 - 35 knots op zijn Naish Pivot (2020)

martijn01 20 April / 2012 / 10:47
Quote: davidov - 19 april, 2012 (15:04)
Natuurlijk zit er een belangrijke reden achter dat Arjen naar Nederland komt. Deze zal zeker toegelicht worden door de personen die het verhaal 100% weten.
konmdan op met die rede; hij ligt niet in een of ander kwanununu-land, zonder die rede geef ik liever 15000 aan een bejaardenhuis om de oude vandagen vaker te laten douchen.

sterkte

martijn01 had een 4 sterren sessie in Wissant met maar liefst 8 - 11 knots op zijn SlingShot Turbine (2012)

Sersel 20 April / 2012 / 11:43
Kan me de reacties van de mensen hier wel voorstellen, ondanks dat het verschrikkelijk is wat er gebeurd is en iedereen Arjen sterkte toewenst in zijn herstel, is het vragen om 15.000 euro aan de community voor een terugreis zonder daarbij een fatsoenlijke reden op te geven, best kort door de bocht.

Ik denk dat de meeste hier Arjen best willen helpen, maar gewoon geld doneren om terug te komen naar Nederland terwijl je in Noorwegen ook uitmuntende medische verzorging hebt...nee sorry.


Be well soon Arjen!
Shiznit

davidov 20 April / 2012 / 14:02
@Dapee, je hebt nog geen 2 weken op Intensive Care gelegen zoals Arjen ondertussen al wel. Bij de overbrenging van Noorwegen naar Nederland dienen er ook de nodige specialisten op de vlucht te zijn om Arjen's toestand in het oog te houden. Dit gaat dan ook niet met een 'nomaal' lijntoestel.

Hierbij nog een antwoord op jullie vragen van de broer van Arjen.

Het klopt absoluut dat het ziekenhuis in noorwegen een prima ziekenhuis is. Echter artsen, zowel in noorwegen en in nederland die hierbij betrokken zijn geweest de afgelopen weken, oordeelden dat het voor herstel en vervolgoperaties het wellicht beter zou zijn om vervoer naar nederland te organiseren. Dit kon echter alleen wanneer dit medische toegestaan was. Zelf vanmorgen is hij nog gechecked door het medische team wat hem op kwam halen om te kijken of het inderdaad verantwoord was om te gaan vliegen. Daarnaast werd al die tijd wel een IC bed bezet gehouden door een "buitenlander".

Daarnaast hebben wij te horen gekregen oa via de ANWB alarm centrale dat de verzekeringen de repatriering bij een dergelijk ongeluk niet dekken. Deze actie is iets spontaan vanuit de vriendenkring van Arjen georganiseerd.



Met andere woorden: Het ziekenhuis in Noorwegen kan hem niet de juiste zorg geven voor de verdere behandeling / operaties die hij nog moet ondergaan.



FS

davidov had een 4 sterren sessie in Grevenlingendam, Oosterschelde zijde met maar liefst 20 - 28 knots op zijn Flysurfer Boost (2015)

Dennisgij 20 April / 2012 / 16:48
Ik kan mij zoooo kwaad maken om dit soort DOMME discussies.
MYSTIC / PETER LYNN / XENON

idefixe 20 April / 2012 / 17:09
Quote: Dennisgij - 20 april, 2012 (18:48)
Ik kan mij zoooo kwaad maken om dit soort DOMME discussies.
Relaxe kerel! Niemand zit er negatief in. Mensen vragen alleen maar om meer en duidelijke informatie. Je boos maken ( heel begrijpelijk als het over je maatje gaat ) gaat nu even niet helpen. Davidov heeft een duidelijke toelichting gegeven betreffende de situatie en waarom het belangrijk is dat deze vent naar Nl komt. Nu maar hopen dat je het benodigde bedrag bij elkaar krijgt!
Slingshot , Gibbon