Reacties
Djee 03 June / 2014 / 13:39

Heel artikel blablalablblalabllbalablbalbla , maar waar het op neer komt is dat je bijna alle sporten (gevechtsporten e.d. uitgezonderd) zolang kan blijven doen als je het zelf trekt baby is zeer goed beschermd in de buik van mama.

 

Op een gegeven moment zal het gewoon onpraktisch worden om te kiten helemaal met een waisttrapeze {#emotions_dlg.schater.gif}

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

Flylikeshit 03 June / 2014 / 17:28

Integendeel het gaat juist niet met een zittrapeze...men vriendin bleef kiten tot 6maand. De spreaderbar zit bij een heuptrapeze veel hoger (boven de buik) dan bij een zittrapeze

en op zich maakt het allemaal niet zo veel uit want eens er kinderen zijn is je kiteleven toch voorbij {#emotions_dlg.smile.gif}

Last edit by: FLYLIKESHIT

martin404 03 June / 2014 / 18:20

Zijn die opvliegers toch nog ergens goed voor.

No kite related brand affiliations

Morres 03 June / 2014 / 20:42

make your own educated choices

m.a.w, vraag je gyno en je verloskundige, die zullen het je allemaal van harte afraden. Zag in m'n eigen omgeving dat men het zeer sterk afraadde...dat waren maarliefst 5(!) verschillende gyo's/verloskundigen...mensen die dit voor de kost doen.

 

 

and know like any mother that your child and their safety will always be the most important thing in the world to you.

Dat geldt dus imho ook als het kind verwekt is, naar mijn beste weten zijn de 1e 9 weken extreem kwtsbaar, dan wil je dus lijkt me niet met mach 9 neerkomen op het water en een harnas die vol het water 'pakt' hebben (waardoor je buik ernstig in verdrukking kan komen en zelfs je buikwand kan scheuren)

 

 

Dokter Morres zegt: bad idea

|| www.GaastraKites.com || e-mail: morres apenreet home punt NL

Morres had een 0 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 0 - 0 knots op zijn Gaastra Jekyll (2013)

Djee 03 June / 2014 / 21:29

Verloskundige zei tegen mevr Djee, welke aan waterpolo doet (voor de niet kenners een harde sport waar een trap in de buik geen uitzondering is), dat ze dat mocht blijven doen zolang zij dat wilde, omdat de baby goed beschermd zit (als het gezond is).

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

dr511 04 June / 2014 / 10:36

zowiezo slecht id om zwanger te worden als je wil blijven kiten. Of je moet een hele leuke oppas erbij aanschaffen. 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

JackW 04 June / 2014 / 13:35

als kitesurfen zo leuk is voor een vrouw, kan ze beter haar kinderwens even uitstellen. Als alles al goed gaat, heeft ze na de bevalling en vooral de eerste 6 maanden geen tijd om te kitesurfen.

iedereen moet lekker zelf weten wat ze doen, maar die klagen als je toevallig een miskraam krijg . En ook niet de dokters en gynocoloog de schuld geven, omdat die zegt dat het kan.

"can I continue to perform the regular sport to which myself and my body are very accustomed"

it depends on the kind of regular sport you used to do.

wetsuit pas niet meer, andere maat kite,  misschien andere board, als je 10 tot 15 kilo aankomt.

Je krijgt ook zo weinig lucht, als je harnas strak om je middenrif zit.

 

maar het kan zeggen ze,

 

 

 

 

JackW had een 3 sterren sessie in Oostvoorne autostrand met maar liefst 0 - 0 knots op zijn Cabrinha Switchblade (2010)

Basw94 04 June / 2014 / 13:39

Kiten de dokters zelf ook?

Basw94 had een 4 sterren sessie in Strand Horst met maar liefst 12 - 20 knots op zijn North Rebel (2011)

Eagle-Jan 04 June / 2014 / 16:41

M'n vriendin heeft tot 4,5 maand zwangerschap gekite, zij had verder nergens last van. Ok springen en dat soort dingen werden vanaf dag 1 dat we van haar zwangerschap af wisten niet meer gedaan. Maar lekker heen en weer cruisen, of downwinderen ging prima. Maar dat is voor elke aanstaande mamma strikt persoonlijk. Sommige zijn 9mnd top fit en gaan bv nog door met kiten tot dat de trapeze niet meer paste of zwom tot 10 dgn voor de bevalling 60baantjes binnen het uur en tot de laatste dag boodschappen doen op de fiets. Daar integen hoor ik van anderen dat ze 9 mnd ziek zijn.

Wel kan ik zeggen dat mammas die veel sporten, sneller kans op herstel maken na de bevalling (het eea. Is ook van de bevalling zelf afhankelijk).

 

En die gene die beweert dat na de komst van de kleine je kite leven helemaal voorbij is, die doet echt iets verkeerd{#emotions_dlg.bonk.gif}. wij kiten weer beiden en gaan dus zoals nu ook met de kleine naar Fuerteventura waar ik nu vandaan post. De kleine gaat lekker in een buggy die aan de achterzijde wind en zand dicht is, een koel tas vol met broodjes, bier en ijskoud water en hoppa: om de beurt heerlijk kiten van sessies tot wel 3 uur per beurt. Het leven is net zo ingewikkeld als dat t je het zelf maakt. Hasta la huego y buenas olas! {#emotions_dlg.bye.gif}

Last edit by: EAGLE-JAN
Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin

Djee 04 June / 2014 / 17:04

Amen eagle-jan, morgen alweer een downwinder ingepland staan {#emotions_dlg.thumbsup.gif}

Overigens is het bij Rene egli op fuerte goed toefen met een kleintje, omdat je daar een lagoon heb en palmbomen op het strand, barretje er achter. Alleen geen (echte) golven en vlagerige wind.

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

martin404 04 June / 2014 / 17:12

De beste stuurlui hebben het in dit topic voor het zeggen {#emotions_dlg.smile.gif}

No kite related brand affiliations

Eagle-Jan 04 June / 2014 / 18:46

@ Djee persoonlijk vind ik het beter bij alle andere spots dan op die vlagerige Duitser spot bij Costa Calma {#emotions_dlg.puh2.gif} waar je ook nog eens moet hopen op hoogwater en een poel zonder kamikaze circus artiesten uit duitseland Italië of Frankrijk {#emotions_dlg.swhip.gif}

 Langs de North shore heb je overal van die uit losse stenen gelegde kommetjes waar je heerlijk uit de wind kunt chillen. En ook omdat de meeste kiters een bepaalde aversie hebben tegen een beetje rotsen en stenen hoef je de spot maar hooguit met een handje vol kiters, windsurfers en evt golf surfers te delen (geld overigens niet voor de mnd juli tm september, maar dan heb ik daar ook niks te zoeken ;) ) . 's avonds onderweg naar het appartement ff bij de vissers van Majanicho aanschuiven of chillen bij o.a. Majanicho Fever. No offense maar: North Shore rules & Sota... Is just another tourist attraction.  

 

@ Jackw... Mijn vriendin kite voor het eerst weer binnen 3mnd na de bevalling, onze zoon is nu 16 wkn oud. Nou jij weer.

 

 

even ter illustratie... moeders vaart op de achtergrond. 

Last edit by: EAGLE-JAN
Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin

JackW 05 June / 2014 / 00:35

 je hebt helemaal gelijk. veel plezier daar. geweldig om te zien dat jullie kindje lekker ligt slapen.

Een kind geboren zien worden is voor de meesten, de grootste happening. Ik vind dat je niet onnodig risico moet nemen tijdens de zwagerschap. Als ik je blij kan maken dan zal ik mijn post editen

 van 6 maanden naar 3 maanden.

Last edit by: JACKW

JackW had een 3 sterren sessie in Oostvoorne autostrand met maar liefst 0 - 0 knots op zijn Cabrinha Switchblade (2010)

Djee 05 June / 2014 / 07:30

@eagle-jan: Je hebt helemaal gelijk. Ik vond het ook de beroerdste spots om te kiten. Maar moeders de vrouw (geen kitester) vond het daar het best, vanwege de punten die ik opnoemde.

De spot waar jullie op de foto aan het kiten zijn komt mij zeer bekend voor {#emotions_dlg.coool.gif} En is inderdaad vele malen beter als Rene Egli, alleen voor de rest is er niets. Cofete is in dat opzicht nog mooier-wijdser alleen verdomd lastig om te komen.

Geniet van de vankantie en de kleine {#emotions_dlg.pompom.gif}

Last edit by: DJEE
Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

Eagle-Jan 05 June / 2014 / 10:17

@ Jackw voor mij hoef je niks aan te passen. Wanneer een vrouw weer zou kunnen gaan kiten na de bevalling is per vrouw verschillend, dat heeft met allerlei dingen te maken zoals, de bevalling zelf (keizersnede, complicaties enz), hoe snel kind en moeder zich aan de nieuwe situatie aan kunnen passen, rust, borstvoeding, hormoon huishouden enz.... Wel kan ik zeggen dat wij enorm veel geluk hebben dat dit zomaar kan, ik weet van sommige andere vrouwen dat ze na de bevalling geen vlieger meer durven op te pakken enz.

 

Djee: thanks gaat lukken!  Cofete is te doen,  een uurtje langzaam over de zandweg heen slingeren. De kleine slaapt toch in de auto. maar persoonlijk is dat meer een spot dat beter tot z'n recht komt in het najaar/winter als er 25+ kts en 3m+ golven staan :)

Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin