Reacties
martin404 15 June / 2014 / 00:27

Bedankt voor de waarschuwing.

Zou je iets meer info kunnen geven?

 

"Mochten er kites aangeboden worden (NAISH) ter verkoop, geef ons dan een belletje."

Het woord "ons" en dat het allemaal Naish kites waren, doet me vermoeden dat jullie een organisatie zijn.

Een kiteschool of een importeur met demo kites ofzo?

 

Dat maakt de kans groter, dat er een aantal nieuwe kites, voor een langere periode en onbewaakt, dicht bij elkaar hebben gelegen.

En het maakt de kans groter dat er een routine is, die men al enige tijd heeft waargenomen.

(eerst gaan ze rond een uur of 10 lessen, om 12 uur gaan ze altijd een uur lang lunchen en laten de spullen liggen voor de volgende groep, etc.)

 Op die manier kunnen 1 of 2 man vrij snel een flinke buit meenemen.

En in dat geval is het veel aanemelijker dat het 1 of meerdere eenmalige gelegenheids dieven waren. (iemand op de laatste dag van z'n vakantie ofzo)

 

Dat is wat anders als :

- een grotere groep, die vanuit een busje het strand op loopt en zo veel mogelijk kites jat.

- Of een groepje die een kitespot vanuit de duinen in de gaten houd en toeslaat als iemand naar z'n auto loopt

- Of een groep kiters die zelf op de kitespot aanwezeig is en op die manier ongemerkt tassen snaait.

 

Zaten de kites nog in een tas, of hebben ze ze zelf opgerolt en ingepakt?

 

Het bovenstaande is allemaal speculatie, maar met de minimale hoeveelheid info is dat ook het enige wat ik met dit nieuwsbericht kan. (dat dingen wel eens gestolen worden, zelfs kites, dat wist ik al)

Nogmaals bedankt voor de waarschuwing, maar kun je aangeven of jullie enig idee hebben, hoe het gegaan is en waar we mee te maken hebben? (niemand heeft wat verdachts gezien?)

Anders gaat men dat zelf invullen met "het zullen wel weer die zigueners, of negers, etc. zijn geweest" en daar schiet je ook niks mee op.

Last edit by: MARTIN404
No kite related brand affiliations

Lars_023 15 June / 2014 / 07:38

Ik ken niet alle voorbeelden van gisteren maar van 1 weet ik dat binnen enkele minuten iemand zijn kitetas heeft gepakt en gewoon richting boulevard is gelopen. Het was ook niet alleen maar Naish maar ook North. Het was druk gisteren maar je moet toch echt kloten hebben om dit te doen. Als we er 1 betrapt hadden denk ik niet dat hij er goed van af was gekomen.

Lars_023 had een 4 sterren sessie in Tarifa met maar liefst 20 - 26 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

repete 15 June / 2014 / 08:14

Elke kite heeft toch een serienummer? Ik ga er van uit/hoop dat je deze nog hebt. Mochten de kites te koop worden aangeboden dan zal dat hoogstwaarschijnlijk via marktplaats zijn. Ik denk dat 99% van de kiters wel op hanglos zit of dat andere forum. 

Als als we weten welke merken met bijbehorende serienummers als gestolen staan geregistreerd, dan dient men dat ff te checken bij de intentie om een "tweedehands" kite te kopen.

Dit zou je ook eventueel in het Duits kunnen doen en op de betreffende forums/advertentiesites plaatsen.

Zo zijn de gestolen spullen m.i. niks meer waard en kan de dader worden achterhaald, want ik ga er niet van uit dat wij die deze sport uitoefenen het in ons hoofd halen om aan andermans spullen te zitten. Anders zou er een discussie moeten komen voor een leenstelsel om deze sport te kunnen beoefenen en uiteraard een paar flinke stompen om diegene wat manieren bij te brengen.

Last edit by: REPETE

repete had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 35 knots op zijn Best Kahoona V5 Plus (2013)

wazzaah 15 June / 2014 / 09:23

Ook een lading North kites incl trailer:

 

STOLEN TRAILER! 
Hi NKB friends. We need your help. Last night my trailer is stolen with my testgear. Trailer was located in R'dam. 
All gear is 2014 kites and boards. Please help me and keep your eyes open for the trailer or used 2014 NKB gear on internet! All kites, bars and boards have serialnumbers wich i have!
Please share as much as possible. 
Thanks

 

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

yoan 15 June / 2014 / 10:02

3 Weken terug hebben ze in El Medano (Tenerife) ingebroken in mijn appartement, mijn North TS met banana boots en mijn 7m2 Naish Torch 2012 zijn gestolen. Ook mijn oud harnas met nieuwe Leech van ION (met andere haak op) was weg. 1 Van de de dieven is later die avond opgepakt bij een andere in braak maar die had enkel mijn laptop en nog wat meuk bij. Gast was een Roemeen, hij heeft zijn maatjes niet verklikt en die zijn er al lang vandoor met mijn spullen. 

Serienummer van mijn TS: 137 141802746

De kitebar van mij Torch was gerepareerd aan de depower en modified met een ijzeren ring rond de chicken-loop voor suicide mode.

Grote beloning wordt uigegeven aan wie mij helpt mijn spullen terug te krijgen!

 

En ja helaas het was weer "een sigeuner", gast was een beroepscrimineel, de straffen zijn veel te licht en binnen een paar weken/dagen staan die gewoon terug op straat om het volgende huis leeg te halen.   :(

yoan had een 3 sterren sessie in Sicily - Stagnone met maar liefst 12 - 15 knots op zijn Wainman Hawaii Rabbit Boss (2010)

dr511 15 June / 2014 / 10:27

Kite is nu ook booming in oost europa. Denk dus niet dat je die op marktplaats weer gaat vinden

Ziki Ondergoed, schultenbrau

martin404 15 June / 2014 / 10:48

Mijn beste maat op de midelbare school is, nadat ie er af werd getrapt, in 3 jaar tijd zwaar aan de coke verslaaft geraakt.

Op een gegeven moment deed hij niks anders meer als overdag winkel en scooter diefstal etc. en snachts auto's leegroven.

 

Hij had een kaartje van zijn sociaal werker bij zich, die hij aan de politie gaf als hij werd opgepakt, wat meerdere malen per maand gebeurde.

Dan ging hij een nacht de cel in (had ie 2 slaappillen voor in de voering van z'n jas genaait), werd er proces verbaal opgemaakt voor een rechtzaak die ooit een keer zou gebeuren en werd hij de volgende ochtend weer vrij gelaten.

Tegenwoordig gaan politie en rechters gerichter om met veelplegers, maar criminelen blijf je altijd houden.

 

Deze jongen heeft blond haar en blauwe ogen en komt uit het dorp Maarsenbroek.

Dat bij een woning inbraak "ergens in Tenerif, of god weet waar" een Roemeen betrokken was is ook mogelijk, maar niet super relevant.

Waar het om gaat, is dat het een inbreker was en inbrekers zijn klootzakken en moeten gestraft worden.

 

Laten we tips, adviesen en ervaringen uitwisselen, om het ze moeilijker te maken.

Zoals de politie bij woninginbraken adviseert om geen ladder in je tuin te laten liggen, terwijl er op de eerste verdieping ramen open staan.

Daar denk je zelf niet aan, maar omdat zij veel van dat soort verhalen horen .....

Last edit by: MARTIN404
No kite related brand affiliations

martin404 15 June / 2014 / 12:06

Het was trouwens ook wel te verwachten dat criminelen ons op een gegeven moment door zouden krijgen.

Nu de waarde van ons materiaal steeds meer bij het grote publiek bekent word en hoe makkelijk je het op ebay kwijt raakt, moeten we anders na gaan denken, over wat we waar laten liggen.

Het idee van standaard 2 kite tassen mee het strand op nemen, terwijl je auto met afsluitbare achterbak maar 100m verderop staat, is jammer genoeg misschien niet meer zo verstandig.

 

Als je naar een druk strand gaat om te zonnen, laat je ook niet je rugtas met daarin een portemenee vol met briefjes van 100 op je handoek liggen, terwijl jij even een hapje gaat eten.

No kite related brand affiliations

wimbers 15 June / 2014 / 22:29

jammer maar waar inderdaad.

de waarde van het materiaal is hoog, Vroeger kon je ook niet onopgetuigd windsurfmateriaal op het strand leggen want dan was het ook weg.

Ik neem zo min mogelijk mee naar het strand, dus als ze mijn tas jatten ben ik een pomp van de gamma, een fles frisdrank, en een paar slippers kwijt..

2e kite blijft in de kofferbak, sleutel zit in mijn pak..

 

vanmiddag kwam er een duitse toerist de kant op, en die vroeg of ik zijn oakley zonnebril die hij nog op had even in de zwarte eastpack tas kon leggen die bij zijn kitetas lag. daar zat vervolgens zijn autosleutel, portemonnee etc in.

Niet heel handig want zo ligt er wel heel veel makkelijk voor het grijpen

bij twijfel..Doen!

wimbers had een 4 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 18 - 22 knots op zijn Naish Park (2011)

martin404 15 June / 2014 / 22:43

Tja en als ie dan gejat word, dan zal het met zo'n mooie buit waarschijnlijk niet de laatste keer zijn.

No kite related brand affiliations

Hang-around 16 June / 2014 / 10:28

Tip van flip.... als je meerdere kites meeneemt naar het strand..pomp ze dan ook allemaal op.

Opgerold in de tas is het natuurlijk 5sec later gebeurd. Als ik vaar houd ik altijd een blik op mijn kites op het strand. 

Anders kan je ze net zo goed in de auto of thuis laten. In de auto met de juiste reisverzekering is het nog gedekt.

dr511 16 June / 2014 / 17:45

Of je nou hier vandaan komt of op bezoek/rooftocht. Als je van je geklauwde spullen af wil kun je die beter in oost europa aanbieden. Of in Duitsland ofzo.

Het is ook niet nieuw dat er gejat word. Op wijk aan zee bij de bunker halen ze het ook uit je auto. En in scheef nemen zw je auto ook nog mee om dan op je tomtom op thuis te drukken en je flatscreen ook nog ff in te pakken voordat ze hun weg vervolgen. Om maar niet te spreken van die surfclub containers waar ze selectief de jongste spulletjes uitzoeken.

Wat dat betreft is het net Brazilië hier. Al jatten ze daar je kite terwijl je em nog aan het oppompen bent;)

 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

idefixe 16 June / 2014 / 17:48

Veel kitesurfers leggen op het strand met diegene waarmee ze zijn,  "hun boeltje bij elkaar"  je ziet dan op verschillende plaatsen kleine heuveltjes materiaal liggen. Beter is het om ALLES dicht bij elkaar te leggen. Van een grote club kiters staat er altijd / vaak wel eentje op de kant.

Die hoeft echt niet op te letten maar het schrikt buitenstaanders wel af (de kans dat iemand iets ziet is veel groter.) 

Slingshot , Gibbon

Oli4k 16 June / 2014 / 21:48

En pas op met die kleine lockers die je aan de auto kunt hangen. Met een uitgeknipt blikje kun je ze in een paar seconden openmaken.  Check maar eens op youtube, een gast die zich Crazy Russian Hacker noemt laat zien hoe makkelijk dat is. Geen fijn idee als je je autosleutel aan je auto hebt hangen met je overige waardevolle spullen erin.

Het wordt op deze manier wel ingewikkeld om met een ontspannen gevoel op het water te staan. Ik liet m'n autosleutels nog weleens in de tas op het strand maar dat ga ik dus niet meer doen. En telefoon ook maar mee in waterdicht hoesje onder m'n wetsuit. En een gespierde bewaker inhuren die op het strand op mijn spullen past.

Oli4k had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 23 - 34 knots op zijn Airush DNA (2013)

Oli4k 16 June / 2014 / 21:54

Nu ik erover nadenk, zou niet gek zijn als er bij 'Mijn Gear' een extra veld zou zijn voor het invoeren van serienummers. Niet dat je het diefstalprobleem daarmee oplost maar misschien motiveert het wel om in ieder geval serienummers vast te leggen.

Oli4k had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 23 - 34 knots op zijn Airush DNA (2013)