Reacties
frank82 28 November / 2014 / 15:45

Tof dat er zoveel dutchies geselecteerd zijn maar iemand als Dimitri hoort er natuurlijk gewoon bij, hij had in zijn submit naast een sick megaloop ook veel variatie. Dit zijn toch voornamelijk enkel loop filmpjes.

Tieme 28 November / 2014 / 17:34

YES! Stoked! Nu maar duimen als oudste van de groep! {#emotions_dlg.spinsmile.gif}

dannyvdeijkel 28 November / 2014 / 17:42

kevin

Last edit by: DANNYVDEIJKEL

Feelfreeonthewater 30 November / 2014 / 01:10

Jerrie van de kop doet toch ook al mee???

 

Feelfreeonthewater had een 4 sterren sessie in Mirnse Klif met maar liefst 20 - 25 knots op zijn F-One Bandit VII (2014)

wazzaah 30 November / 2014 / 13:26

Klopt, Jerrie zou ook op de lijst van 12 uitgenodigde riders moeten staan, kon de complete uitslag van vorig jaar niet vinden.

 

Iig de volgende riders zijn al zeker van deelname:

 

Kevin Langeree (NED), Ruben Lenten (NED), Steven Akkersdijk (NED), Andries Fourie (RSA), Aaron Hadlow (GBR), Jesse Richman (USA), Tom Herbert (FRA), Billy Parker (GBR) (Top 8 vorig jaar)

4 anderen uit de top 12 van vorig jaar, Jerrie dus, Nick Jacobsen?

 

Op Kiteforum gaat t helemaal los over matchfixing en waarom Dimitri niet is gekozen, maar wie weet krijgt ie nog een wildcard. 12 uit de top van vorig jaar, 8 video riders en dan nog 4 wildcards over denk ik.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

kovdj 30 November / 2014 / 17:19

Jerrie is 10e geeindigd in de laatste editie en daarmee geplaatst.{#emotions_dlg.smile.gif}  Hopelijk mogen deze kanjers ook allemaal meedoen.

Last edit by: KOVDJ

xray 30 November / 2014 / 19:22

Dimitri verdient een wildcard wat mij betreft, crowd pleaser pur sang!

xray

Slis 30 November / 2014 / 22:21

ja Dimitri verdiend het,
overigens op KF is een heftige discussie gaande over wie er wel en niet geselecteerd zijn
aangezien Dimitrie verre weg de meeste stemmen had.

BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

Geronimo 01 December / 2014 / 13:28

Idd heel bizar dat Dimitri niet mag mee doen terwijl hij de 2e plek had kwa stemmen. Hij heeft zelf contact gehad met Red Bull voor de inzendingen zo als ik begrepen heb dus nu ineens redenen dat hij niet zou mogen mee doen is erg vreemd.

Ik verwachte dat hij het heel leuk zou doen in de KOTA ook al denk ik niet dat hij veel kans maakt tegen een Langeree. Maar er zitten nu een lading onbeduidende gastjes tussen tuurlijk meer dan geweldig voor ze dat ze heen kunnen heel erg gaaf zelfs. Maar vreemd dat zulke gastjes door zijn en iemand met bijna 2x zoveel stemmen niet.

Al met al rare aktie van Red Bull. Ze zullen wel met een reden gaan komen verwacht alleen dat die nogal zwak zullen zijn.

Ik zou eventueel mee met Dimitri dus wel jammer. Maar ontzettend veel plezier en succes gewenst voor degene die wel gaan!

Get ready for an Epic Session / epic kites

kite2fly 01 December / 2014 / 13:57

Er heeft duidelijk gestaan dat RB de 10 riders zou kiezen op basis van de inzendingen en er is duidelijk in het regelement te vinden waar op wordt gescoord bij KOTA. Dus ik snap het probleem niet zo.

De likes bij de inzendingen doen er niet toe... heeft er ook nooit gestaan dat het wel zo was, zou ook raar zijn want anders zouden alleen bekende mensen een kans maken en de charme is nu juist dat iedereen met een dosis lef en talent een kans maakt. Er lopen nl zat mensen rond die niet in de PKRA oid mee draaien (wat bij elke stop hoge kosten met zich mee brengt) maar wel extreme (en daar staat RB nu eenmaal voor) en sicke actie in huis hebben....dit is het ene jaarlijkse wereld event waar deze mensen aan bod kunnen komen.

Dimitrie had de meeste likes op zijn inzending.....logisch...hij is het bekendste....ik weet zeker dat veel mensen die een like bij zijn filmpje hebben gezet niet eens de andere filmpjes hebben gekeken dus dat is niet echt objectief te noemen en zegt niks over de andere mensen die wel door zijn.

Als bekend iemand die op veel plekken komt heeft hij veel meer goede windcondities en film materiaal dan anderen dus als zijn inzending was toegespitst op de score distributie van het event had hij er denk ik wel bij gezeten.

Dat anderen geen Jezuswalk oid laten zien in hun inzending betekent niet dat ze het niet kunnen.....dat was simpelweg niet waar op gescoord wordt.

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niks negatiefs over zijn kunnen maar ik denk dat er hand in eigen boezem moet worden gestoken. Hij schrijft daar (kiteforum) dat hij met zijn 9m megaloops maakt in 43+ knopen terwijl andere pro's een 6 of 7 gebruiken en hij daardoor dus hoger en harder gaat dan anderen.....maar dat is niet in zijn beelden terug te zien, sorry ik kan er niks anders van maken. Zijn filmpje stak nu eenmaal niet met kop en schouders boven de anderen uit als je kijkt naar de score distributie voor dit event dus valt RB weinig te verwijten (vind ik).

Het is dus hopen op een wildcard voor hem en anders volgend jaar zorgen dat er op basis van zijn inzending, in lijn met de score distributie, geen twijfel mogelijk is.

Last edit by: KITE2FLY
Zian Kiteboarding

kite2fly had een 4 sterren sessie in Oostvoornse meer met maar liefst 14 - 17 knots op zijn Zian Aquila (2013)

wazzaah 01 December / 2014 / 14:18

Hij heeft zich gewoon niet aan de tips/regels gehouden voor de inzending: Go big or go home!

 

Hier de tips: http://www.redbull.com/za/en/stories/1331689840481/tips-for-entering-red-bull-king-of-the-air

 

Heb zn video ook nog even gekeken en het is mooi, net zoals Toby, maar meer een style video dan extreme.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Tieme 01 December / 2014 / 19:32

Hey ik zou als ik jullie was gewoon op die Tieme stemmen. Dat is zo een aardige dibbes! Die Sam light is ook ff zijn social network aan het inzetten.. Ineens. Wat betreft Dimitri, ik snap het eerlijk gezegd niet helemaal ook. Maar de wind die ik op het filmpje zie is niet extreem lijkt het. Misschien heeft hij wel gewoon een wildcard gekregen? 

Geronimo 02 December / 2014 / 15:49

Nope nog geen wildcard hij weet net zoveel als jullie. Maar kiteloops aan een 9m in 45 knopen is niet genoeg wind?

Get ready for an Epic Session / epic kites

kite2fly 02 December / 2014 / 16:57

Als hij in het filmpje welke wordt ingezonden niet hoger en extremer gaat dan anderen niet nee. Het ingezonden filmpje (en geen andere) is de basis voor selectie. De score criteria zijn duidelijk te vinden op de RB site, check gewoon eens de link van Wazzaah aub. Ook was het duidelijk dat RB zelf de eerste selectie zou doen en pas dan en niet eerder zou er een publieke voting komen.

Het zou dan ook respect hebben verdient als D hand in eigen boezem had gestoken en excuses had gemaakt naar zijn fans dat hij zich er onvoldoende in had verdiept en het volgend jaar opnieuw zou proberen en hoopte om alsnog voor 2015 een wildcard te krijgen ipv nu met een heel forum RB en RL te bashen daarbij pertinent negerend dat anderen wel de moeite hadden genomen om zich in de selectieprocedure te verdiepen. 

Op deze manier een bedrijf dat veel geld in de sport stopt voor het blok zetten is niet slim en schiet je niks mee op. Als hij nu mee mag doen laat je in principe je event kapen. Wordt hij dan geen eerste, is het uiteraard weer een heel gedoe met alle "conspirasies" er om heen.

Voor alle duidelijkheid, ik, en waarschijnlijk het merendeel van de kiters, hebben bewondering voor hem maar het is geen wedstrijd van de rots springen met je kite of tegen een huisje springen. Waar wel op wordt gescoord is in duidelijke kaders beschreven en daar moeten de beelden van je inzending dus aan voldoen, simpele opgave lijkt me, juist voor iemand zoals hij {#emotions_dlg.wink.gif} 

 

Btw....zet hem op Tieme {#emotions_dlg.thumbsup.gif}

Last edit by: KITE2FLY
Zian Kiteboarding

kite2fly had een 4 sterren sessie in Oostvoornse meer met maar liefst 14 - 17 knots op zijn Zian Aquila (2013)

maxverbaas 02 December / 2014 / 17:49

ik zie zelf liever nieuw bloed op de redbull KOTA  ipv van johnno en kevin die beide al hebben laten zien wat ze kunnen!

op naar nieuwe nederlandse talenten die laten zien dat we niet alleen uitblinken in gekke feesten, maar ook dat we helemaal uit ons dak door de lucht kunnen vliegen!