Reacties
martin404 20 December / 2014 / 09:59

Wat een trieste discussie is dit.

Als je wat te zeiken hebt, dan moet je lid worden, naar de ledenvergadering gaan en daar je verhaal doen!

Net als bij elke andere club of vereniging.

Zo te zien, komt er bij de ledenvergaderingen van de NKV nooit geen hond opdagen, maar zeiken op het internet, dat kan dan weer wel.

No kite related brand affiliations

dr511 20 December / 2014 / 11:15

ALs er een te lage opkomst is maar mensen nemen wel de moeit om online hun zegje te doen dan weet je dat een ouderwetse manier van samenscholen dus niet meer van deze tijd is. 

Maak er gewoon een skype of lync meeting van en klaar is kees. 

Polletje er op voor de stemrondes en klaar

 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Nature 20 December / 2014 / 16:12

lid worden van een club waarbij mensen elkaar al niet kunnen uitstaan en overigens nog eens erg weinig publiekelijk laten zien wat ze doen .. [op tom na maar die is nu dus pleitos] ik passeer.

Ik heb echt het beste voor met het kitesurfen in Nederland maar mijn ervaringen met het NKV zijn niet al te best.  lijkt bijna op de politiek  een hoop roepen maar er gebeurd verder weinig.

mijn advies.

bouw eerst aan de basis / bedrijfsstructuur voordat je met wilde plannen komt. NKV is behoorlijk commercieel geworden naar wedstrijd riders 

Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

Slis 20 December / 2014 / 21:17

De NKV moet verantwoording voor zijn acties nemen, en deze de leden van op de hoogte te stellen.

Het is vervolgens een drogreden om dan als argument de lage opkomst cijfers te gebruiken.

En volgens mij kan er niet zomaar een nieuwe voorzitter etc worden aangewezen zonder goedkeuring van een algemene leden vergadering. Idem statuten worden aangepast etc.

in elk geval bijzonder vervelend zo dit met de NKV en schande zo'n peper dure website. WordPress is genoeg om te kunnen communiceren en informatie te geven.

status behalen we op het water!

BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

herfst 20 December / 2014 / 23:55

 

Met verbazing heb ik bovenstaand bericht gelezen van het bestuur NKV

 

“Voorzitter”

Op het andere forum las ik in de notulen alv 2014 dat er geen benoeming bestuurslid op de agenda stond, echter per 1-9-2014 wel een nieuw bestuurslid geregistreerd is in de kvk. Dit is een vernietigbaar besluit in de zin van artikel 15: 2 Burgerlijk Wetboek. Vertegenwoordigingshandelingen door dit bestuurslid zijn tot het moment waarop deze benoeming –mogelijk- in de alv wordt bekrachtigd (lees “goedgekeurd”), privé handelingen, waarvoor persoonlijke aansprakelijkheid geldt. Bij de eerstvolgende vergadering zal hij dus ook niet de vergadering kunnen openen want de alv heeft zijn benoeming op dat moment niet bekrachtigd. Zelf indien sprake zou zijn van een interim bestuurder, dan nog geldt dat dit niet gebeurt door iemand in te schrijven in de kvk. Een interimmer vertegenwoordigingsbevoegdheid toekennen door hem in te schrijven bij de kvk is hoogst ongebruikelijk,  ook in het bedrijfsleven.

 

“Schade”

De statuten vermelden niets over “bezoldiging van het bestuur”.  In de jaarrekening 2014 staan de loonkosten op 40 K op een budget van 120 K. Dat lijkt mij echt te veel, maar komt ter beoordeling toe aan de alv. Reden waarom de meeste actieve verenigingen geen bezoldigingen kennen is veelal omdat bij arbeidsconflicten het verenigingsgeld wegvloeit. Dit kost de leden geld en kan -met het oog op arbeidsrechtelijke aspecten- een niet te overzien schadepost vormen. Het is daarom gebruikelijk om onkostenvergoeding toe te kennen of fiscaal aantrekkelijke beloningen. Conflict in het bestuur kost de leden geld en is geen interne kwestie meer.

 

“ava”

De ava kan een bindende voordracht van een nieuwe bestuurder in de volgende ava wegstemmen met 2/3 meerderheid.

 

De ava kan op grond van artikel 15 lid 4 van de statuten een commissie benoemen die toezicht houdt op het bestuur.  Als ik kijk naar het aantal FB leden van “Toekomst NKV” zou een oproep op beide kite forums en deze FB groep een dergelijke commissie –op korte termijn al- in het leven kunnen roepen. Je doet dat bij buitengewone alv, zonder quorum vereiste, met vermelding van het aantal stemgerechtigde leden en volmachten. Een dergelijke commissie staat er dan en is niet een prive persoon zoals bijvoorbeeld een “Marco B”. Als de uiteindelijke alv gehouden wordt, kan deze alv deze commissie bekrachtigen (lees: goedkeuren”). Op deze manier ga je om met onregelmatigheden in het bestuur: toezicht, controle uitgevoerd op een professionele manier.

 

Statuten

Sinds oktober 2006 is het bij wet mogelijk om elektronisch te stemmen. Dit moet verankerd worden in de statuten, zodat de macht ook echt bij de leden blijft.

De alv of de commissie moet zelf met een voorstel tot wijziging van de statuten komen.

 

herfst 21 December / 2014 / 11:11

Ik vervolg: Conflict in het bestuur kost de leden geld en is geen interne kwestie meer.

 

Als (via) kitehigh en hanglos een oproep geplaatst kan worden aan de NKV leden om op datum x in te stemmen met het instellen van een commissie, welke toezicht gaat houden is er tot de volgende alv gelegenheid om professioneel te “communiceren met beide partijen”.  Je hebt een oproeping nodig, er geldt geen beperking tav het aantal stemmen. Hopelijk kan daarna iedereen zonder gezichtsverlies zich in blijven zetten voor de goede doelen van de vereniging, want dat is wat ons bindt.

 

Voor deze commissie heb je (1) medewerking nodig van de forums, FB toekomst nkv, (2) commissie NKVleden met bij voorkeur een achtergrond in : accountancy, arbeidsrecht jurist, ondernemingsrecht jurist.

 

Maar nog beter: misschien willen beide partijen in het bestuur met elkaar gaan “communiceren”. Dit neemt niet weg, dat een dergelijke commissie er toch “moet” komen.  Geen buitenstaanders, maar mensen die –bewezen- al jaren lid zijn van de vereniging.

 

 De tijd zal het leren