Reacties
Oli4k 06 March / 2015 / 09:17

Wat ik niet kon zien is of er alleen force feedback op de stuurlijnen zit of ook op de powerlijn? Dat je met ook echt met je snufferd tegen het scherm getrokken wordt als je een death loop maakt bijvoorbeeld.

Oli4k had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 23 - 34 knots op zijn Airush DNA (2013)

ROBST3R 06 March / 2015 / 13:06

Er zit ook feedback op de powerlijnen, dus je voelt wel degelijk feedback wanneer je een deathloop maakt{#emotions_dlg.smile.gif} Door een veiligheid ingebouwd in de software is het onmogelijk om door het scherm gelanceerd te worden....

RobbyNitroz 06 March / 2015 / 15:17

Op de Hiswa gebruiken ze een Oculus Rift volgens mij. Weet niet of het scherm dan ook nog aanstaat voor de omstanders!?

 

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

martin404 06 March / 2015 / 15:22

Niks voor mij.

Veel te bang dat ik halverwegen mijn sessie mijn pak vol pis.

No kite related brand affiliations

wazzaah 11 March / 2015 / 20:34

Dus toch maar s even de Hiswa checken (kom ik ook s van t eiland af {#emotions_dlg.koffie.gif}) en natuurlijk ook even de kite simulator proberen.

 

Zowel de Oculus Rift als de scherm versie waren aanwezig, de Oculus versie mocht iedereen proberen de scherm versie stond er voor de show en demonstratie door het team, maar..... je weet toch, dat moet wel getest worden {#emotions_dlg.thumbsup.gif}

 

De Oculus versie doe je zittend op een stoel met een bar waar alleen stuurlijnen opzitten, omstander zien een op een klein schermpje wat je aan het doen bent. De kiter op de stoel kan dus wel alles om hem heen zien, erg leuk gezicht om degene die "aan het spelen" is dan constant met zijn/haar hoofd te zien draaien. De Oculus versie niet geprobeerd maar 2 anderen (non-kiter en beginnende kiter) vonden het wel leuk om te proberen.

 

De scherm versie heb ik zelf geprobeerd en vond het toch verrassend goed, had van te voren niet gedacht dat je zoveel feedback zou krijgen op de lijnen, al zal het toch wat uurtjes duren voordat je net zoals bij het echte kiten heen en weer kan varen zonder naar de bar te kijken. Je vliegt niet door het scherm maar je voelt de bar wel degelijk trekken, poweren en depoweren werkt eigenlijk net zoals bij een echte kite. Met de bar aangetrokken merk je gelijk dat de kite niet zo goed reageerd, maar als je de bar wat van je afschuift zie je de kite gelijk sneller reageren.

Heen en weer varen heb je snel door, zeker een aanvulling voor scholen om te laten zien hoe een kite moet bewegen in het windvenster. Springen is toch wat lastiger. Nadeel vond ik dat je toch vrij dicht op de kust start, waarna je dus snel op de rotsen zit {#emotions_dlg.clown.gif}

 

Leuke optie is ook dat er verschillende kites en omstandigheden gekozen kunnen worden, je merkt bijvoorbeeld gelijk het verschil tussen verschillende kites. Mocht je dus toch nog van plan zijn om naar de Hiswa te gaan, zeker even langslopen in Hal 1!

 

Verder stelt de Hiswa niet echt veel voor voor de kitesurfers, F-One, Best, Telstar en van den Berg gespot met wat materiaal. Vooral Telstar was flink aanwezig met gear maar het kan allemaal niet tippen aan Boot Dusseldorf en al helemaal niet aan de Surf Expo in de VS. De markt is hier natuurlijk ook een stuk kleiner.

Hier en daar verspreid door de hallen vind je nog wel wat andere dingen zoals sportscamera's, drones en bijvoorbeeld Jobe (die in een compleet andere hal stonden als de rest van de funsport merken?). Het echte water gedeelte is vooral interessant voor de kinderen met een klein SUP bad en een wake baantje met kickertje (zoals op strand, niet wakeboarden dus).

 

Morgen avond (donderdag) presenteert Stefan van der Kamp zijn handboek over kitesurfen.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)