Reacties
carbohans 07 September / 2015 / 17:31

Gisteren bij de slufter zijn er wel een stuk of 15 gered met aflandige wind de knmr was met 3 vaartuigen bezig ander waren er waarschijnlijk een paar verzopen en maar lopen zeiken dat het niet slim is om te gaan kiten met aflandige wind en toch met zijn allen doen{#emotions_dlg.nooo.gif} gelukkig iedereen gered!

RobbyNitroz 07 September / 2015 / 20:02

Met een paar graden aflandig heb ik het nog wel is gedaan maar echt 10 graden aflandig laat ik schieten.

 

Vanmiddag zijn er nog is 4 van de zee geplukt las ik. Goed bezig mannen {#emotions_dlg.bonk.gif} 

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

markymarc 07 September / 2015 / 22:19

gewoon 500 euro per redding vragen... Dan komen er commerciële bedrijven voor en leert men het wel af


Kwestie van vraag en aanbod...

 

{#emotions_dlg.yes_new.gif}

If you don't try it, you'll never make it

markymarc had een 3 sterren sessie in Katwijk met maar liefst 21 - 32 knots op zijn Cabrinha Switchblade (2018)

Waldo 08 September / 2015 / 13:01

@carbohans: wanneer was dat op slufter? ik zat zaterdag aan blauwe palen, zondagmorgen aan P5, ik dacht dat redders aan oefenen waren zaterdag, zondag wel vertrokken om 13 u maar de wind was gevallen

HuibN 08 September / 2015 / 17:18

Er zijn altijd idioten die zo nodig links van de zandbank (dus in het vogelgebied) moeten kiten omdat daar het water zo vlak is. Als er dan wat mis gaat dan kan het heel lang duren voordat je aan wal kan komen.
Als je rechts van de bank kitte dan kon er weinig misgaan.
Of het er 15  zijn geweest afgelopen zondag betwijfel ik.
De reddingsdienst was heel hulpvaardig. Ik zag ze regelmatig boardjes terug brengen naar kiters die bezig waren met bodydraggen wat absoluut niet nodig was maar wel heel prettig. Misschien telt dat dan ook als redding.

 

No Wind, No Power!

carbohans 08 September / 2015 / 19:15

Waldo dat was afgelopen zondag, ik wilde eigenlijk gaan kiten en stonden even te kijken in die tijd zijn er zeker 5 uit het water gehaald daarna even wat gedronken bij de stormvogel met mijn vriendin en daarna weer terug gegaan en we zagen dat er weer verschillende uit het water gehaald werden. Daarna iets verderop gaan kiten en op de terugweg zag ik weer dat er kiters uit het water gehaald werden. Het zou kunnen dat de knmr een oefening had maar het waren er wel heel veel die echt aan het tobben waren, ik denk dat als je zelf aan het kiten bent er niet zo op let wat er op het water gebeurd  verbaasde me wel. Ook een hoop Duitsers en Belgen misch waren die het wel{#emotions_dlg.schater.gif}

LennardK 08 September / 2015 / 19:18

@HuibN, Er zijn ook altijd "idioten" die rechts van de zandbank gaan kiten omdat ze denken dat met NW je dan toch wel op de zandbank uitkomt mocht er iets mis gaan. Dat zijn dezelfde "idioten" die opeens heel raar staan te kijken als hun kite is geditched en ze de zee op stromen ipv naar die "veilige" zandbank. En precies deze "idioten" moeten nu keer op keer uit het water worden geplukt omdat ze zichzelf in moeilijkheden hebben gebracht wat met een beetje gezond nadenken en luisteren naar andere mensen op de diverse fora makkelijk had kunnen worden voorkomen. {#emotions_dlg.sleepey.gif}

Last edit by: LENNARDK

carbohans 08 September / 2015 / 20:02

En bij afgaand tij kom je never nooit niet meer bij die zandbank maar drijf je zo de open zee op want het kan daar behoorlijk hard stromen kan ik je vertellen, maar gelukkig niemand verzopen. 

RobbyNitroz 08 September / 2015 / 23:23

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/kitesurfers-kopje-onder 

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

Kitemen 09 September / 2015 / 08:10

Wat ik sowieso niet begrijp is dat al deze kiters uberhaubt gaan kiten op deze plekken met die omstandigheden. Als de KNMR er niet is hadden ze dus flink in de problemen gezeten. Hoe zien ze dat voor zich. Bij aflandige wind is t gewoon een andere spot zoeken en anders niet...jammer dat er nog steeds mensen zijn die of zichzelf overschatten of geen donder van de omstandigheden snappen.

LennardK 09 September / 2015 / 09:57

Voornamelijk het tweede denk ik. Er wordt gedacht, "ik kan varen dus dan lukt het wel". En dat is over het algemeen ook zo. Maar de spot goed bekijken ter plaatse en zichzelf de vragen te stellen "wat als...?" en "hoe haal ik MEZELF dan uit de shit als het nodig is?" ontbreekt er nog wel eens aan.

Als iedereen dat nu eens ging doen zal dat al een hoop schelen.

Rebel1974 09 September / 2015 / 10:53

Laatste tijd ( deze zomer ) heul veul Duitsers op de Maasvlakte . Belgen idem....

Druk om het water op te gaan wordt blijkbaar hoger als je er meer moeite voor moet doen...

Wij rijden bij ongunstige wind in een half uurtje terug....

 

Rebel1974 had een 4 sterren sessie in Ouddorp met maar liefst 7 - 15 knots op zijn Flysurfer Speed (2013)

zeehond 09 September / 2015 / 16:07

Ik kom even azijnpissen.. Als ik nu netjes kijk of ik met deze richting op Zandvoort kan varen dan lijkt dat wel zo te zijn?

 

Oli4k 09 September / 2015 / 22:12

Die tekst klopt inderdaad niet. Daar zou moeten staan: "Met een grote kite en groot board zou je net naar Engeland kunnen gaan."

Oli4k had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 23 - 34 knots op zijn Airush DNA (2013)

RobbyNitroz 11 September / 2015 / 10:14

@Zeehond: goed punt. Heb zandvoort aangepast: we gaan deze winter over op graden ipv windrichtingen. Zandvoort kan met NNNE maar niet met NE.

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)