Reacties
Kitemen 13 January / 2017 / 09:00

Met 30+ knopen mag er in Belgie toch sowieso niet gekite worden? Of tellen windvlagen daarbij niet mee?

ErikBlokker 13 January / 2017 / 09:29

Wij Nederlanders mogen blij zijn dat wij het van ons eigen gezonde verstand kunnen laten afhangen om wel/niet het water op te gaan. 

Eerst mochten de Belgen niet het water op bij 7bft of meer, maar toen dit versoepeld werd stond al de volgende kanttekening in het nieuwsbericht:
"De nieuwe wetgeving voor brandingsporten is liberaal: we geven de sporters op zee vrijheid én verantwoordelijkheid. Maar we verliezen de veiligheid niet uit het oog. De gouverneur zal indien nodig een tijdelijk verbod kunnen opleggen, bijvoorbeeld bij het afkondigen van het noodplan’ besluit Bart Tommelein"

http://hanglos.nl/news/330384/belgen-mogen-weer-te-water-met-7bft.html

En wat zie je gebeuren, meteen de gehele dag geschrapt, maar dat zou dan alles te maken moeten hebben met springtij? Als je nu naar de voorspelling kijkt zie je eigenlijk dat het overdag nog allemaal wel prima te doen is tot om 15:00 de buien komen met de hardere wind. 

Stel je voor dat wij in Nederland zo aan banden zouden worden gelegd. Meneer ik zie dat u met 7+ bft het water op bent geweest. Wij nemen uw 7m kite in beslag, aangezien u deze niet langer nodig zult hebben. Blijft u volgende keer netjes aan de kant staan en kijk u toe hoe moeder natuur haar stem laat horen? Nog een prettige voortzetting van uw dag. 

Nee, kies dan voor goede voorlichting in de media, niet zo basaal van ER KOMT STORM zoals nu het geval was. Nee meer in detail, zoals bijvoorbeeld: pas op aan de stranden, door zeer sterke stroming ivm springtij en sterk toenemende wind vanaf 15:00 uur is de kans op gevaarlijke omstandigheden vanaf dat moment zeer groot.

 

Hoppa!

Sanka 13 January / 2017 / 12:33

Sowieso komt springtij 2 dagen na volle maan, alleen de stuwing van de zee dmv de wind levert hogere golven op. Die zullen onze zullen zuiderburen wel doen afschrikken. Vandaar... Blij dat ik stukje noordelijker woon !!! Woensdag was een topdag!!! 27/35 ofzo.. viel alles nog mee. 

https://www.instagram.com/fountainfish/

Sanka had een 5 sterren sessie in Maasvlakte 2 met maar liefst 17 - 22 knots op zijn Airush ONE (2011)

Dobbelsteen 13 January / 2017 / 19:24

Het probleem is gewoon onze idiote gouverneur. Beetje wereldvreemd geval. Het is niet enkel kiten, maar ook andere dingen waar hij nogal achterlijk doet.

We mogen al blij zijn met Bart Tommelein die hem soms toch wel stevig in de hand kan houden.

Dobbelsteen had een 3 sterren sessie in Oostduinkerke met maar liefst 12 - 16 knots op zijn North Rebel (2009)