Reacties
Robbert014 17 April / 2018 / 18:09

Hij heeft wel gelijk dat de populaire zomerse strandgebieden zoals de costa brava te druk zijn om fatsoenlijk op te kunnen kiten, maar (zeker in Nederland) zijn er voorlopig genoeg stukken op het strand waar het niet zo druk is. Daarnaast is het snel met de drukte gedaan zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt en er een windje staat van 20+ kts. 

Ik denk dat de rem op de groei van de kitesurfmarkt meer zit in de omvang van de investeringen die je moet doen om te kiten (in vergelijking met traditionele sporten zoals voetbal ed) en het feit dat je afhankelijk bent van de weersomstandigheden (de wind). Ik denk dat name dat laatste een reden is voor veel mensen om niet te gaan kiten.

Last edit by: ROBBERT014

Robbert014 had een 4 sterren sessie in Noordwijk Noord met maar liefst 17 - 24 knots op zijn North Dice (2017)

snowbuggy 17 April / 2018 / 18:14

Interesant en een juiste conclusie :

Laten we inderdaad maar hopen dat kitesurfen een niche markt blijft en geen massasport wordt; anders krijg je allerlei praatprogramma's met voor,- en nabeschouwingen op TV, bussen vol met kitehooligans die naar het strand gaan om hun "clubliefde" onderling uit te vechten met andere "supporters" en wordt de sport ook nog eens olympisch met gestandardiseerde kites die elke innovatie tegen houden :)
Zolang kitefabrikanten hun producten nog in duizendtallen laten maken en niet in de miljoenen, blijf ik hoop houden dat de sport toekomst heeft.

En wellicht dat voor de chinese markt de kites in postzegelformaat gemaakt moeten worden zodat een ieder aldaar nog ruimte heeft op het strand om te vliegeren :)

Eric

xray 17 April / 2018 / 18:40

Ik zou verwachten dat een dure consultant als de heer Kemeling wel slimmere voorbeelden zou kiezen... of het beter uit zou werken.

Hij laat de factor beschikbare tijd buiten beschouwing, hij laat buiten beschouwing dat op een spot best veel kiters tegelijk kunnen varen en hij laat veel subsituten van tijdbesteding buiten beschouwing. Ik zou met een dergelijk artikel niet in de krant willen staan... ;-)

Last edit by: XRAY
xray

wazzaah 17 April / 2018 / 18:55

Formule 1 is slecht voor het milieu.

 

Er zijn niet genoeg racebanen beschikbaar om alle Chinezen in de Formule 1 te laten rijden dus daar moet je niet in investeren {#emotions_dlg.bonk.gif}

 

China heeft een kustlijn van 6400 km dus op zich is er genoeg plek om een substantieel deel van de Chinezen aan de kite te laten hangen, of ze dat willen en of alle stukken kustlijn daar geschikt voor zijn is dan weer een andere vraag.

 

De vaag is waar dit verhaal wegkomt? Heeft ie een hekel aan kiters? Is ie bezig geweest met een bedrijf dat wou investeren in kitesurfen?

kitestart.nl - kitesurfschoolterschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

karel79 17 April / 2018 / 19:19

Nou idd wazzaah. Hoe komt ie drbij?

En als we dan m2/pp gaan gebruiken om milieu impact mee te beschrijven, laten we dan ook de factor tijd toevoegen. Hoeveel uur maak je gemiddeld per maand gebruik van die m2? 5? De rest vd tijd heeft de natuur hier vrij spel. Tegenover de permanente bezetting van sportparken, sporthallen etc. 

Makkelijk zeg als je niet verder hoeft te denken dan je neus lang is. In welke krant stond dit artikel eigenlijk?

Djee 17 April / 2018 / 19:40

Finacieel dagblad. Had het van het weekend al gelezen twijfelde of ik het hier zou plaatsen, vanwege de kwaliteit en rare beredeneringen in het artikel.

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 14 - 24 knots op zijn Ozone Reo (2016)

dr511 18 April / 2018 / 08:22

Staan genoeg setjes te koop van mensen die er mee zijn gestopt. Puur omdat het met een modaal leven vaak niet goed combineren valt ( of dat ze gewoon niet de juiste instelling hebben {#emotions_dlg.coool.gif} ) dus zit er groei? Denk et niet. Maar dat heeft niks met ruimte te maken. Zie zelfs met lesgeven Groot verschil in cursisten van 10 jaar geleden. Die wouden echt kiten. Er zitten er nu bij die na hun eerste rakje upwind zeggen ‘zo die kunnen we ook weer van het lijstje afstrepen’ of die het echt als een vakantie ding zien en dus 3 weken kiten en dan de boel weer in de kast gooien voor volgend jaar. Beetje zoals het grootste deel ook wintersport ervaart. Als je voor die groep een conceptje hebt met full service altijd wind garantie dan kun je die bij biztravel verkopen

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Kitemen 18 April / 2018 / 08:52

Het gaat er in dit artikel voornamelijk over of er nog veel groei in de markt zit. De titel van het artikel is alleen enorm verkeerd gekozen en creeerd een verkeerde verwachting van het artikel (en daarmee gelijk een slecht beeld van de kitesport). Inhoudelijk begrijp ik het artikel wel en zal er waarschijnlijk in de huidige markt nog weinig echt grote investeringsmogelijkheden zijn waar een redelijk rendement op te halen valt aanwezig zijn. De manier waarop hij sommige vergelijking maakt zijn alleen een beetje te kort door de bocht. Desalniettemin hoop ik idd dat deze sport enigzins een "niche" markt blijft aangezien het in de zomer soms echt afgeladen is met kiters en dat "nieuwe" kiters soms onnodige risicos nemen en op plaatsen gaan kiten die nog niet geschikt voor hun zijn en daardoor gevaarlijke situaties creeeren. Maar zoals hierboven beschreven zodra de temperatuur onder de 15 daalt is het een stuk leuker en rustiger op het water en is er genoeg ruimte voor iedereen. 

Rebel1974 18 April / 2018 / 12:34

De beste man is een filosoof. {#emotions_dlg.hypocrite.gif}

 

En heeft waarschijnlijk een nare kite ervaring ( lees slechte beginnerscursus) achter de rug...{#emotions_dlg.pompom.gif}

Rebel1974 had een 4 sterren sessie in Ouddorp met maar liefst 7 - 15 knots op zijn Flysurfer Speed (2013)

mathieu3 19 April / 2018 / 09:58

ha ha, wat een slecht onzin verhaal! Hij krijgt nog betaald ook om dit soort onzin te publiceren...{#emotions_dlg.bonk.gif}

FeRNandeZ 19 April / 2018 / 21:36

Er zijn best veel van die het "staat interssant op een feestje ik doe aan kitesurfen" mensen.

 

Zeg maar de mensen die zeggen dat ze kiten maar een keertje op vakantie 2 lessen hebben genomen en dan zeggen dat ze kitesurfen.  

Heb ook veel mensen die vragen kan je mij niet eens leren leren, ik zelf doe het niet meer, neem maar lessen. 

Maar als mensen er echt voor willen gaan, zxker dan lkeer ik het ze graag en dan gaat het snel!  dwz als het waait ze ook vrij nemen van hun werk er dingen voor afzeggen, meteeen een eigen pak en harnass kopen. Eerst eens zelf al gaan oefenen met nasa wing en beetje draggen of zo, en eens op intenet verdiepen hoe je een kite oplaat of lijnen monteert.

 

 

Verder voor kiters is er maar weinig begrip en blijkt het toch lastig om iets voor elkaar te krijgen, voor een marathon zetten ze de halve stad af daar hebben ook mensen last van, kiters komen altijd als laatste.........

 

kantje board !

Dobbelsteen 23 April / 2018 / 07:19

"Maar als mensen er echt voor willen gaan, zxker dan lkeer ik het ze graag en dan gaat het snel!  dwz als het waait ze ook vrij nemen van hun werk er dingen voor afzeggen,"

Niet overdrijven natuurlijk. Ik kite zelf, maar speciaal een dag verlof gaan nemen ga ik nu niet snel doen daarvoor.
En niet iedereen heeft de vrijheid om op een paar dagen tijd verlof te kunnen nemen.

Dobbelsteen had een 3 sterren sessie in Oostduinkerke met maar liefst 12 - 16 knots op zijn North Rebel (2009)

asluis 23 April / 2018 / 10:09

Dobbelsteen; bij een "echte" watersporter kriebelt het als er genoeg wind staat om je sport uit te oefenen en doe je er alles aan om toch een middagje vrij te nemen terwijl het eigenlijk niet kan. Ziekmeldingen, spijbelen, verlof, het hoort er allemaal bij, anders blijf je toch maar uit het raam kijken naar die bomen die bewegen en is je hoofd al op het water maar je lichaam op het werk.
Respect voor degene die Kiten leuk vinden en 10x per jaar voldoende vinden, maar ik snap dat niet.