Reacties
boele 27 April / 2018 / 09:45

Man man man wat een verhaal.. 
Gelukkig vaar ik op een spot waar mensen op elkaar letten. Maar ik merk wel vaak dat als ik ergens anders vaar dat ik de eerste ben die komt kijken of iemand in orde is. De samenleving verandert, dus ook op het water..  Checken of iemand in okay is kost vaak maar 10 seconden en is bijna nooit meer dan 1 keer per 3 sessies. Ff een duimpie volstaat vaak.
Wat we niet moeten vergeten is dat de noordzee ook nog eens erg koud is en dat deze man bij ons echt een probleem zou hebben gehad. 
Het geluk voor ons is wel dat de nederlandse spots wel druk zijn .. dus ik denk dat de kans kleiner op echt letsel, maar een beetje naastenliefde is nooit weg.. 

Lekkah Beukuh

dr511 27 April / 2018 / 17:45

Hij gaat er wel van uit dat iemand hem moet hebben gezien. Zelf heb ik een keer een bridle gebroken op scheveningen zuid meer dan een kilometer of 2 van het strand met op die dag een kleine 2 m swell. Dan ziet niemand je. Ik kon mijn kite en board (surf) gebruiken voor een zelfs rescue. Die dag waren er nog een kleine 20 man op het water. Pas toen ik op ongeveer 100m van het strand was werd ik gezien. Tja daar kan niemand wat aan doen behalve dat ik zelf natuurlijk niet met versleten bridles het water op moet gaan. {#emotions_dlg.sbatje.gif}Mensen zien je gewoon als je op zee tussen de deining ligt.

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Tom's 27 April / 2018 / 20:26

Het lijkt op de video dat hij op Flag Beach in Fuerteventura aan het varen was. En blijkbaar met off-shore wind want hij kon niet zelf de "self rescue" doen met de gebroken kite (of misschien heb ik het niet goed begrepen).

Neem maar een mobieltje onder je wetsuit mee, dan heb je een kans dat je de reddingsbrigade kan bellen als de andere kiters jou niet goed kunnen zien. Maar tja ongelofelijk en echt asociaal dat niemand naar hem is gegaan om te checken hoe hij er aan toe was.