Reacties
Leon van Bergen 17 May / 2018 / 12:23

Heeeeele goeie tip na al die mensen die hun board kwijt geraakt zijn, die hebben het zig zag bodydraggen in ieder geval nooit geleerd {#emotions_dlg.schater.gif}

Mnr_Afwas 17 May / 2018 / 12:43

Idd, goeiedag zeg.. je kan als jutter wel je eigen kiteshop beginnen daar in het westen.

Kitemen 17 May / 2018 / 13:32

Ohw wat zijn we weer meevoelend...op een normale dag geef ik je gelijk maar gister er ook op uit geweest en op sommige locaties was t echt wel woest met golven boven de 1m die elkaar soms rap opvolgden. Daarnaast stond er ook nog een enorme stroming, al met al 1 foutje en je word van je board geslagen en dan kan t vrij moeilijk zijn om je board nog te zien laat staan er bij te komen. Gelukkig is mij dat leed bespaart gebleven. 

Daarbuiten is dit een essentieele (basis) skill waar meer focus in de lessen zou moeten zijn en iedereen zou moeten kunnen uitvoeren.

Lars_023 17 May / 2018 / 14:51

Eens met Kitemen, heel vaak kunnen mensen prima bodydragen maar is het boardje niet meer zichtbaar of niet meer op de plek war iemand hem verwacht. Bijkomend, in deze tijd van het jaar, de schuimalg zowel in de branding als op het strand die je boardje volledig ontzichtbaar maakt. 

Lars_023 had een 4 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 17 - 20 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

Leon van Bergen 17 May / 2018 / 15:48

Oke ik neem mijn grap gedeeltelijk terug maar ben ervan overtuigd dat een aanzienlijke groep het niet goed onder de knie heeft en bij juiste vaardigheden het board wel terug hadden kunnen pakken..

RobbyNitroz 17 May / 2018 / 16:00

Ben het ook zeker deels met Leon eens. Zie zo vaak kiters die nauwelijks bij hun board kunnen komen.

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 13 - 17 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

Kitemen 17 May / 2018 / 16:36

Nee zeker ook mee eens, wilde alleen zeggen dat de condities gister wel next level waren! En zie de laatste tijd ook teveel mensen die met te weinig ervaring of skills zoals hier met de verkeerde condities er toch op uit gaan. Vorige week nog een meisje die met een 10m het water op ging met 25knp verloor zo haar board kon wel goed bodydraggen maar waaide zo hard dat ze telkens uit het water getild werd...levens gevaarlijk uiteindelijk haar board maar gepakt en naar de kant gebracht en haar laten landen maar mensen lijken wel een beetje overmoedig te worden of kunnen hun skills/gear nog niet goed inschatten

Mnr_Afwas 17 May / 2018 / 17:00

Tjah, 'Ken je niveau' is iets wat mensen niet kunnen inschatten inderdaad. Ik heb al lang geen medelijden meer voor lui die spullen verliezen of vergeten.

zoow 17 May / 2018 / 17:12

Met wind uit het Noorden raken er naar mijn idee sws veel meer boardjes zoek. Helemaal als er een swell staat uit het noorden, dan kun je nog zo goed body draggen, maar als je je omdraait en je boardje uit het oog verliest is hij weg. Daarom strapless surfboardje, die zie je meestal wel springen :P

Gone with the wind > Kitesurfschool Texel

zoow had een 5 sterren sessie in Texel paal 17 met maar liefst 25 - 36 knots op zijn North Neo (2017)

FeRNandeZ 17 May / 2018 / 21:37

dikke schuimlagen, harde crash ff herstarten en kan dat je hem niet meer ziet. 

We moeten elkaar gewoon beetje helpen en in de gaten houden als iemand in hetwater ligt en vaar ff langs misschien kan je iemand helpen, wijs m ff aan of leg hem ff downwind.  Is altijd fijn!

 

kantje board !

Gyttja 17 May / 2018 / 21:43

Ik heb het ook wel eens gehad dat ik mn board uit het oog verloor, kortgeleden nog na een loop met crash.
Uiteindelijk wel weer gevonden, maar kan me er daardoor best wat bij voorstellen, hoewel ik ook wel mensen zie die amper kunnen bodydraggen.

Kitecrew 't Gooi || F-One / Ocean Rodeo || www.dekunstvanfotografie.nl

Dobbelsteen 19 May / 2018 / 19:04

Heel dat gedoe rond bodydraggen heb ik eigenlijk nooit gesnapt. Wat is daar moeilijk aan? Ik heb het nooit geleerd (althans niet het upwind bodydraggen) en ik was er direct mee weg toen ik mijn board voor het eerst verloor. En ik ben ook nog nooit een bodydragger tegengekomen die het niet kon.

Je hebt gewoon hetzelfde principe als wanneer je op je board staat, enkel is het dan je lichaam die dezelfde weerstand moet proberen te bieden.

Wat doen de mensen dan die daar niet in slagen? Puur de kite naar 1 kant sturen en niet met hun lichaam/armen meesturen in het water?

En in de zee zijn er inderdaad genoeg omstandigheden waarbij je je board zo uit het oog bent verloren, dan ben je meestal wel erg afhankelijk van anderen om je te helpen.

Dobbelsteen had een 3 sterren sessie in Oostduinkerke met maar liefst 12 - 16 knots op zijn North Rebel (2009)