Reacties
Magic_Ed 31 July / 2018 / 09:10

De titel zou moeten zijn: gemeente laat zich leiden door commercie bij bepalen strandindeling.

w w w . v e r s u s s h o p . n l - - - w w w . 2 8 k n o p e n . n l

Nature 31 July / 2018 / 09:23

Welke idioot verzint er dan ook om de kiters in te delen tegen de pier aan.  
Het strand is huge en je kan echt wel een kitezone indelen.  Tevens was het zaterdag gewoon rete druk logisch want het waaide eindelijk weer is.

1 dagje  dit jaar dat kiters en zwemmers (heb er hooguit 5 gezien) en meteen janken..
Waarom gaat men er trouwens altijd vanuit dat er ongelukken gaan gebeuren met kiters en zwemmers.  In kaapstad is het vaak niet anders in t weekend en daar gebeurd vrijwel nooit wat..  Tarifa  idem dito.


Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

wazzaah 31 July / 2018 / 09:48

Gemeenten in Nederland zijn steeds banger aangeklaagd te worden als er ongelukken gebeuren, dus alles moet en zal geregeld en vergund moeten worden. Zolang er geen handhaving plaatsvind zal er niks veranderen, op Oostvoorne/Slufter schijnt handhaven toch redelijk te werken?

 

Voor de rest is dit gewoon voornamelijk een komkommertijd bericht, over paar weken komt er wel bericht dat er 100 miljoen kiters zijn gered door de reddingsbrigade, dat is elk jaar zo.

 

 

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Koen1234 31 July / 2018 / 10:54

Het is overigens een misverstand dat je nu mag kiten op "een kleine strook vanaf de pier bij IJmuiden tot het eerste strandpaviljoen." Dit is zone 1 en hier mag je alleen kiten tussen 1 oktober en 30 juni. Dagen zoals afgelopen weekend dus niet! In de periode van 1 juli t/m 30 september mag je dus alleen kiten op IJmuiderslag (en niet op IJmuiderstrand)!

 

En dat terwijl een oplossing zou simpel is; kiten kan altijd, tenzij de Reddingsbrigade een rode of niet-kiten vlag hijst. Dat gebeurt alleen bij 18 knopen of meer en bij ECHT strandweer (zoals afgelopen weekend). Handhaver erbij die iedereen waarschuwt die met zijn kitezooi over de duinrand komt zetten en klaar is Klara.

 

Maar ja, de gemeente Velsen probeert al 20 jaar van IJmuiden een echte badplaats te maken, maar zelfs op echte stranddagen wordt het nooit echt druk (zoals Bloemendaal/Zandvoort/Scheveningen). Kiters passen natuurlijk niet in dat plaatje...

 

 

Lars_023 31 July / 2018 / 19:19

Hmm, bijzonder dit. Vorig jaar september werd ik zelf door handhaving bij paal 1 aangesproken, op zondagochtend rond 9 uur, leeg strand met 17 graden met de mededeling "wegwezen of boete". Ik dacht dat het verbod tot 1 september was, bleek 1 oktober te zijn.

Zelfs suppers werden weggestuurd uit zone 2.

Heb dit soort verhalen vorig jaar ook van anderen gehoord dus het niet handhaven herken ik zelf niet. 

Lars_023 had een 4 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 17 - 20 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

FeRNandeZ 31 July / 2018 / 22:10

Ik kan me wel voorstellen dat kiters vervelend zijn,ook voor golfsurfers,je moet er niet aan denken dat je een ongeluk veroorzaakt......

Om te begeinnen zijn die zoneringen gewoon slecht aangegeven. Vanaf paal x mag er gekite worden etc, zet dat dan op die paal zelf, meteen een aantal grote borden etc. Al is het alleen maar een kite met een kruis erdoor. Zet het op de vuilnisbakken etc, eventueel een balletjes lijn in zee whatever, duidelijkheid.

Bij wijk aan zee moet je het ook maar net weten zeg maar. Als je kites ziet liggen en je loopt het strand op ga je er naast liggen en in notime liggen er dan een heleboel kites.......

 

Vind trouwens dat alsje op het "sportstrand" begeeft dat je daar dan ook niet met handdoek en de kinderwagen moet gaan liggen.

Last edit by: FERNANDEZ
kantje board !

Magic_Ed 01 August / 2018 / 18:32

Bij wijk is het volstrekt duidelijk: er staat een groot bord bij de pier opgang, niet te missen als je ook maar enigszins serieus met je sport bezig bent.

Maar al die scheidingen werken niet, omdat er geen "natuurlijk" verschil is. In mijn ogen: alles door elkaar laten varen, maar duidelijke aansprakelijkheid en voorrangsregels. Niet ideaal misschien, maar scheiding werkt ook niet en zo erg is het allemaal niet. (Water)sporten is risico nemen, dus dat kleine aanvaringsrisico (wat je ook met surfers, kiters en windsurfers onderling hebt) kan er ook wel bij. En als de surfers echt zo begaan zijn met hun veiligheid, dan raad ik ze aan om een gekleurde badmuts of helm te dragen als het waait (doe ik zelf ook).

Over badgasten op een sportstrand: die weten al helemaal van niets. En dat mag je ze aanrekenen, want iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen (of gebrek aan handelen).

w w w . v e r s u s s h o p . n l - - - w w w . 2 8 k n o p e n . n l

FeRNandeZ 08 August / 2018 / 09:27

idd dat je op ijmuiden helemaal uberhaupt niet het met je kite het water in mag, alleen bij het stuk ijmuiderslag - Bloemendaal. Nou volgens mij weet echt niemand dat of dit is gewoon een regel die niet wordt gedragen. Ijmuiderslag is het enige probleem dat het verder slepen is met je windsurf en kitesurf zooi.....

Verder vind ik het onterecht dat gesproken wordt over kiters ipv watersporters. Windsurfers etc mogen dan ook daar toch ook niet varen tussen de zwemmers toch? 

 

Ik heb de oplossing, maak ijmuiderslag echt een echt sport strand (dus verboden te zwemmen), met faciliteiten, zorg dat je met je auto strand opmag/kan daar, of er een kleine parkeerplek is, voor windsurfers, buggyiers, katamarans etc.

Je kan er dan ook events organiseren eventueel leuke strandtent bij zetten?

 

 

 

 

 

 

kantje board !

Nature 08 August / 2018 / 13:48

Ben net terug van ijmuiderslag ..  sta nog krom van de stroming niet te doen zo hard... en dan nog al die gore hondenkak.. 

Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

Magic_Ed 08 August / 2018 / 13:58

En maximaal 4 uur parkeren...

w w w . v e r s u s s h o p . n l - - - w w w . 2 8 k n o p e n . n l

snowbuggy 08 August / 2018 / 22:58

@ Fernandez : graag Ijmuiderslag volledig met rust laten; geen faciliteiten, geen strandtenten, geen commercie...just beach.

Het is voor ons kitebuggiers het enige relevante strand waar nog gebuggied kan worden en het is nu al elke keer een gedonder met teveel commercieele evenementenbureaux die er blowfart klasjes laten rond rijden.

 

Helaas is Nederland te druk en moeten we te weinig ruimte delen met teveel mensen met ieder hun eigen wensen:)
Blijft lastig om het voor iedereen naar zijn zin te maken....met als gevolg dat er regels worden opgeworpen die de kite community in het algemeen als belemmerend ervaart... De gulden middenweg is lastig te vinden.

Ik moet de eerste gemeente nog zien die zegt : only kitesurfers allowed...forbidden for pedestrians, old people, families with kids, dogs and sunbathers...haha...

 

Eric

 

 

 

 

FeRNandeZ 09 August / 2018 / 08:41

De gemeente heeft indeling gemaakt sportstrand ijmuiderslag, dus daar mag het het. Het probleem lijkt dat de meeste surfers gewoon bij de parkeerplaats pier het water in gaan en dus geen gebruik maken van het sportstrand.

Maar als het idd zo is dat kiters en buggiers, ook niet op het sportstrand welkom zijn bij ijmuiderslag tja, dan houdt het beetje op........ 

Als het sportstrand echt goed zou worden opgezet ingericht als sportstrand, zou toch ideaalzijn ? Een kite of surfbuggy club vereniging etc, parkeerplaats op het strand etc. Een racestrip voor de buggiers. Ook ruimte voor kitesurf events buggy wedstrijden enzo? Dan zou je denken dat de gemeente probleem toch heeft opgelost ?

 

Ik heb zelf vroeger gebuggied, meer dan 20 jaar terug, toen was het nog rustig bij  ijmuider slag, gingen ook wel wijk aan zee was ook rustig. (alleen paar containers)  Toch vond ik het toen al vervelend dat er steeds meer mensen/honden kwamen lopen op het strand. O.A. vanwege veiligheid, moet er niet aan denken dat je iemand aanrijdt met de buggy en het kitesurfen kwam toen op ca 2000 ben ik gaan kitesurfen en sinds kitesurfen eigenlijk niet meer in buggy gezeten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kantje board !