Reacties
TomvdL 08 November / 2018 / 20:37

Als ervaren snowboarder en fanatiek kitesurfer wil ik dolgraag een keer deze twee sporten combineren. Nou weet ik dat er georganiseerde trips naar allerlei plekken gaan maar deze zijn redelijk kostbaar. Zijn er ook mensen hier die de wind/sneeuw checken en dan in de auto springen om lekker even een weekendje te gaan snowkiten? Zoja waar gaan ze dan heen? 

Wederom een mooi filmpje!

Last edit by: TOMVDL

TomvdL had een 4 sterren sessie in La Ballena Alegre Costa Brava met maar liefst 15 - 18 knots op zijn Naish Dash (2017)

dr511 09 November / 2018 / 07:03

Was het maar zo simpel... je moet weten waar je moet zijn en in de bergen is het anders dan het weerbericht doet vermoeden. En naast wind en sneeuw is zicht ook heel belangrijk. Dat zijn drie variabelen waar je rekening mee moet houden. We gaan al meer dan 10 jaar snowkiten in de alpen maar bijna nooit op dezelfde plek.;)

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Snijplank112 09 November / 2018 / 15:24

Hi Tom, ik ga met een best grote groep van 20 tot 30 maart snowkiten in Noorwegen en er is nog plek in het tweede huisje. Als je even je nummer stuurt in een prive bericht zorg ik dat je in de whatsapp komt! 

We zijn vorig jaar ook gegaan, was voor mij de eerste keer, en dat was fantastisch.

wazzaah 09 November / 2018 / 19:00

Feldberg en Wasserkuppe zijn wel mooie bestemmingen dichtbij om het eens te proberen.

 

Zoals in t filmpje is al heel ander verhaal qua snowkiten.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

geloof 09 November / 2018 / 21:17

Het is zeker goed te doen om naar buurlanden of Alpen te rijden, als de condities goed lijken te zijn. Daarnaast lukt het me gemiddeld 1 op de 2 jaar ook om in NL te snowkiten. Kwestie van je agenda leeg kunnen vegen, als alle seinen op groen staan.

Zoals DR511 schrijft plus speciale aandacht voor de temperatuur. Als de temperatuur boven nul komt, is het snowkiten geen succes meer. Dat geldt natuurlijk (in iets mindere mate) ook voor skiën en snowboarden. 

http://www.kiteventure.nl | kiteboarding | snowboarding | snowkiting --> Eleveight | Goodboards | Peter Lynn | Shinn | Vimana | Zian