Reacties
Djee 01 February / 2019 / 17:51

North? Die is iig flink aan het werven.

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

vrima 01 February / 2019 / 21:32

BWS? 

RobbyNitroz 01 February / 2019 / 22:07

Zo die zag ik niet aankomen!

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

dr511 01 February / 2019 / 23:50

North natuurlijk

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Leon van Bergen 02 February / 2019 / 12:51

Zal zeker North worden, die zijn druk bezig teamriders te kopen en ze word ook al jaren gesponsord door Mystic dus 1 en 1 is 2 lijkt me..

BeervanhetMeer 02 February / 2019 / 20:55

Zonde! Vraag mij af hoe lang North het uit gaat houden, zoveel rijders wegkopen terwijl Duotone al een heel seizoen heeft afgepakt. Gaan ze dat ooit nog terug verdienen?

Kitemen 04 February / 2019 / 09:12

Iedereen had ook z'n twijfels over Duotone en NIEMAND zou die achtelijke naam accepteren...half jaar verder en ze zijn gewoon een gevestigde naam. Zelfde gaat op voor North ze pakken t groots aan doen geregeld nieuwe aankopen/nieuwe ontwikkelingen, late zich zien op KOTA en releasen pas in Augustus! Als we eenmaal daar zijn weet niemand nog dat North ooit van de markt geweest is, ondanks dat het totaal anders is etc

Balance 04 February / 2019 / 16:49

Tuurlijk zullen North en Duotone het goed doen. Ik vraag me vooral af hoe Naish (zonder Kai, Jesse, Jalou) en Cabrinha (zonder hoofddesigners) het gaan doen!

Last edit by: BALANCE
Icarus kiteshop & Duotone

Balance had een 4 sterren sessie in Blankenberge met maar liefst 20 - 25 knots op zijn Cabrinha Drifter (2012)

Leon van Bergen 05 February / 2019 / 13:10

@Balance, maak je maar geen zorgen over Naish, zo'n bedrijf gaat niet minder lopen door een paar teamriders minder hoor, zoveel betekeken die niet voor het merk.

Een Cabrinha zonder designers is een stuk lastiger ja...

Regisurf 06 February / 2019 / 13:03

Wat is het verschil tussen Duotone en North? Ik snap het niet...

Ik dacht dat North gewoon Duotone was geworden. En nu komt North terug...?

 

Last edit by: REGISURF
air

Magic_Ed 06 February / 2019 / 14:43

Lang, lang, geleden bestond er een zeilmerk: North Sails, van een zekere meneer North. Zeer succesvol en technisch vooruitstrevend. Toen werd windsurfen bedacht. Een paar handige en enthousiaste Duitsers dachten toen: laten we dat merk gebruiken vanwege het imago om windsurfzeilen te maken. Dus die Duitsers aan meneer North vragen: mogen wij uw naam gebruiken? Ja dat mocht als er maar voor de naam betaald werd. 

Toen kwamen daar vliegertjes. Diezelfde handige Duitsers dachten: dat willen we ook. Dus naast windsurfzeilen nu ook maar vliegers maken. Ook hier had meneer North geen problemen mee, als er maar betaald werd.

Nu, jaartje of 30 verder. Contract voor naamsgebruik is afgelopen. Meneer North denkt: hé, ik wil eigenlijk zelf wel windsurfspulletjes en vliegertjes verkopen, zeker met al die aandacht rond de olympische spelen. Dus op de vraag van de Duitsers om nog wat langer de naam te mogen gebruiken zegt meneer North: nee, ik ga zelf ook windsurfzeiltjes en vliegertjes maken. Maar ik wacht wel 1 seizoen voordat ik echt begin. 

Duitsers met handen in het haar. Wat nu? Gelukkig! We hebben ook heel wat snowboard merken op de markt en zie daar: Duotone gebruiken we helemaal niet meer als naam. Weet je wat: wij gaan Duotone gebruiken voor de wind- en kitesurfmarkt.

Dus:

North [windsurf + kite, voor 2019) => Duotone [vanaf begin 2019]

North [Zeilen voor 2019] = > North [Zeilen, windsurf, kiten, vanaf eind 2019]

Zo moeilijk is het dus niet.

Natuurlijk heeft zo'n nieuwe speler mensen nodig, dus die haalt ie bij anderen (vooral designers/marketing bij Cabrinha).

Verder is er niet zoveel marktontwikkeling, liggen kite- en boarddesigns behoorlijk vast, lijkt de aantrekkelijkheid van de wedstrijdsport niet bijster groot en is er duidelijk sprake van veroudering van zowel kopers als profs => steeds minder budget en veel verkassen van profs.

w w w . v e r s u s s h o p . n l

isomis 06 February / 2019 / 18:11

Het gaat zeker een leuke marketing case worden dit! Ben benieuwd waar allebei de merken staan over 5 jaar. 

Merknaam vs knowhow 

Wat is sterker? We will see! Ik weet wel met wat marketing evaring dat een merknaam soms alles overwint. Dus ik denk dat Duotone het nog best zwaar gaat krijgen!

Last edit by: ISOMIS
zucht...

dr511 06 February / 2019 / 18:37

De knowhow hebben ze ook gekocht... en als ik de kites zo zie op de KOTA doen ze het al goed. Denk wel dat als het verder een voorop gezet plan was dat North wel eerder al een team had aangetrokken en ze gelijk door zouden zijn gegaan. ( of er moet natuurlijk een standstill periode in het contract hebben gestaan) 

Ik denk zelf ook dat Duotone het best lastig gaat krijgen... als is het alleen al omdat het echt een ruk naam is. 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Leon van Bergen 07 February / 2019 / 08:53

Hahaha Magic_Ed, mooi en kloppend verhaal!

Kitemen 07 February / 2019 / 16:24

Mooie samenvatting Ed! only time will tell...