Reacties
Magic_Ed 30 April / 2019 / 12:57

Hartstikke leuk en spannend. En wens ze veel succes.

Maar het is ook wel aardig als bedrijven op hun website iets meer melden: bijvoorbeeld wie ze zijn, waar ze zitten, wat hun kvk nummers zijn, een telefoonnummer. Dit ziet er (zoals bij zoveel anderen ook helaas) te veel uit als verstoppertje spelen.

w w w . v e r s u s s h o p . n l - - - w w w . 2 8 k n o p e n . n l

Kitemen 30 April / 2019 / 14:34

Ook Bruno voegt zijn kennis toe

FeRNandeZ 04 May / 2019 / 00:16

"Performance is currently determined by human interpretation"

 

Ik ben benieuws of Vantage ook echt bewijs meelevert bij zijn kites, test rapporten,meetdata etc etc. Vroeger zag je nog weleens de AR ratio werd opgegeven.

Echte specificaties van de kites, vliegsnelheid, draaisnelheid tav barinput ,glide ratio, Angle of attack, upwind angle, stretch deformation,weight whatever etc. Zodat als je het kite koopt (of hetnieuwere modelkoopt) je ook echt kunt zien wat en welke verbeteringen je koopt of wat voormodel kite het is. (Tegenwoordig is allemaal marketing praat..)

 

Verder "performance" vind ik nog al een vaag begrip, een kite zit vol met  compromis of keuzes. Wat de een goed vind performen vind de ander juist een ongewenst effect. En dan nog zaken als het bijvb het driften van de kite met slacklijnene, het is wel erg belangrijk, maar wat opzich niets met flight performance te maken heeft.

 

 

kantje board !

dr511 07 May / 2019 / 08:00

De meeste goed lopende modellen zijn de afgelopen tien jaar door ontwikkeld en zitten op hun einde of hoeven misschien nog maar een klein stukje. Cabrinha switchblade is de laatste paar jaar niks meer aan verandert dan de kleur. De CORE XR serie zat nog weinig verschil tussen de 4 en de 5 dus de 6 zal nog een beetje worden getuned. De North/Duotone EVO is ook niks aan verandert etc etc. 

Enige waar ze nog het verschil mee zouden kunnen maken is het materiaal. Maar wat Advantage nu doet is in sneltrein vaart met hetzelfde materiaal tien jaar ontwikkeling en testen ( ambacht ) over te slaan met computer modellen. Super mooi natuurlijk dat het kan maar krijg je dan ook ander product of is het gewoon hetzelfde dan er al is? 

Zou leuker zijn om te zien dat uit een model komt dat bijvoorbeeld de manieren van constructie of materiaal altijd al de beperkende factor is geweest. Nu worden kites uit middelmatig materaal gemaakt omdat ze anders te duur worden voor de markt of omdat ze te weinig slijten. Kites zijn speelgoed dat je anders dan er tasjes van maken niet echt kunnen worden hergebruikt.

De nu gebruikte materialen en constructies rekken dus als je dan een nieuw generatie/kleur van hetzelfde model uit het plastic trekt je altijd vind dat de kite "lekkerder" vaart. Tja logisch als je van een uitgerekte vuilniszak een verse rammer pakt.... 

We zitten al weer een tijdje te wachten op een echte game changer.. in de lichtweer hoek zie je nu de drijvende singleskin{#emotions_dlg.pompom.gif}dat is weer een mooie evolutie die ook mooi aansluit op de hydrofoil. Maar in tube land zie ik geen nieuwe dingen dan meer van hetzelfde... en dan is de vraag of je ambacht gaat vervangen met een algoritme het verschil gaat maken....

Ziki Ondergoed, schultenbrau