Reacties
Voeah 15 May / 2019 / 09:15

nou nou, is dat niet wat overdreven die "release data" ? Meneer is toch gewoon alleen een kitesurfer ?

dr511 15 May / 2019 / 11:44

Je bedoelt 5x wereldkampioen toen freestyle op zijn hoogte punt was... Hadlow is de Kelly Slater of Michael Shumacher van het kitesurfen. 

Freestyle is helaas dood doordat ze al 10 jaar dezelfde truukjes doen en die truukjes voor 99% van de kitesurfers niet uit te voeren zijn. Maar het kan een mooi stukje geschiedenis zijn! 

Zit vast meer actie in dan dat we over 20 jaar een filmpje gaan zien over wedstrijd foilen of megaloops... want dat bliljft ook een beetje hetzelfde. 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

wazzaah 16 May / 2019 / 11:19

Dan doe je Aaron echt tekort Voeah

 

5x PKRA wereldkampion en onverslaanbaar door zijn perfectie en vernieuwing in tricks en daarnaast 2x King of the Air waar hij ook regelmatig een nieuwe trick laat zien die de rest maar moet zien te verbeteren in uitvoering.

Hij is geen Nick Jacobsen, Ruben Lenten of Kevin Langeree maar hij is zeker 1 van de belangrijkste riders van de afgelopen 20 jaar.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Voeah 16 May / 2019 / 11:33

Ja precies, gewoon alleen een kitesurfer dus. De release data scheiden in tijd en locatie doe je meestal als je verwacht dat er een hype zal ontstaan en als je verwacht dat de vraag groter is dan het aanbod. Verwachten jullie dat dit gaat gebeuren ?{#emotions_dlg.yes_new.gif}

isomis 16 May / 2019 / 20:02

Freestyle is niet populair omdat het heel technisch is. Het is het hoogste haalbaar als kitesurfer. Kan je alleen maar bereiken als je jong genoeg begint. Dit zie je ook bij andere sporten. 

Elke pro freestyler kan uiteindelijk meedoen met king of the air. Andersom is een ander verhaal. 

zucht...

dr511 17 May / 2019 / 13:13

En jammer genoeg is het een elitaire sport geworden. Voor iemand met een krantenwijk is het niet te betalen. Dus jonge aanwas krijgen is moeilijk en zal de sport weer laten krimpen. Waarschijnlijk ook de reden dat we al 20 jaar naar dezelfde pro's zitten te kijken. Mooi dat we niks van het windsurfen geleerd hebben. 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Magic_Ed 18 May / 2019 / 13:19

Kites aanschaffenis is goedkoop zat en zelfs (relatief) goedkoper dan in de begindagen.

In vergelijking: toen ik wilde windsurfen op m'n 16de (lang, lang geleden) was dat ook schier onmogelijk zonder bijbaantjes en opgeven van vakantie. En dan nog moest je genoegen nemen met overjarig of tweedehands.

Verder is Hadlow een koning, maar is de wedstrijdsport een stuk minder geworden. Maar zoals voor elke sport geldt: het is een hobby, als er een gek is die er geld voor wil geven is dat mooi meegenomen.

 

w w w . v e r s u s s h o p . n l - - - w w w . 2 8 k n o p e n . n l

Magic_Ed had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 28 - 36 knots op zijn SlingShot Wave SST (2019)

wazzaah 18 May / 2019 / 13:23

Windsurfen is ten onder gegaan aan de zinkertjes, niemand wou met een deur gezien worden en na 2x keer met een zinkertje lopen kutten ging het spul aan de kant. Bij het kiten is er prima beginners spul te verkrijgen voor een goede prijs.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)