Reacties
FeRNandeZ 14 October / 2019 / 21:30

Erg mooie kite dit staat echt helemaal mooi open. Draait ook nog behoorlijk voor RAP zon hoge AR, wel een wat wijdere turn zo te zien maar niet verkeerd. Lijkt dat ie mooier staat dan de Edge.

Ben benieuwd naar details, van wat ik verwacht indruk vanuit de filmpjes;

-Hele grote depower range op de bar.

-Een vlakke kite weinig diep profiel minder grunt. 

-Enorm ver in het wind venster, hoog aan de wind, makkelijk je board extra aantrappen.

-Een kite die je op snelheid moet varen, dan gaat ie pas echt power geven.

-Ook in de vlucht moet je hem blijven bewegen, je valt anders ook weer hard naar beneden.

-Door deze redenen kan je dus een grotere maat pakken zonder bij je sprong van je edge te worden getrokken en ga je dus nog hoger.

-Gaat dus sky high, maar niet een kite waar je met twee vingers in neus gepowered onder blijft hangen om je aiststyle truuks onder te doen.

 

Denk dat deze kite alle ingredienten, heeft om alle records mee te springen en zal zeker ook goed gaan in races mogelijk foil.

Ben benieuwd of deze punten kloppen, want heb de kite zelf niet gevlogen, maar het lijkt mij op het moment een van de mooiste high end tubes.

 

kantje board !

dom 15 October / 2019 / 09:05

Hey fernandez

bedankt voor je positieve bericht! Als mede-eigenaar van ten heb ik de Kite en prototypes hiervan de afgelopen 2 jaar gevaren dus ik ben extreem bevooroordeeld maar wilde toch even mijn insights delen! 

Het klopt dat de Velox niet de scherpst draaiende Kite op de markt is. Dit was uiteraard ook niet het design objective en we zijn zelf meer dan tevreden met hoe we een Kite met zo’n extreme AR de bocht om kunnen laten gaan. 

Verder kloppen eigenlijk al je punten behalve het punt dat je de Kite actief moet vliegen tijdens sprongen. De Kite heeft een extreme dubbele lift bij het insturen voor een landing waardoor je heel zacht wordt neergezet. Je kan het gevoel tijdens sprongen het meest vergelijken met bv een flysurfer soul en minder met tube Kites. 

mocht je t leuk vinden om er een keer een te proberen kom vooral ff buurten!

F-One kiteboarding, O'neill, Sportzeker, U-Stick kitebladders, Kitecare, Versus

Faxie 15 October / 2019 / 14:59

Zo extreem lijkt die AR me niet... vergelijkbaar met Edges en aanverwanten (sowieso de hele kite, wel fijne prijs overigens). De foto op de site laat het veel extremer lijken. De extreme hangtime zie ik op de filmpjes en Woo scores ook niet echt terug... wederom vergelijkbaar met Edges ed. Gaat wel soepel omhoog na een loop.

 

Hebben jullie ook specs?

 

Als er een testdag op de Slufter/Maasvlakte komt, wil ik er wel eens aan hangen.

Last edit by: FAXIE

extremekiter 15 October / 2019 / 20:32

Hoi Faxie,

De AR is 5.8 van de kite en wel degelijk iets hoger dan van vergelijkbare kites zoals een Edge / XR6 / Furtive.

W W W . V E R S U S S H O P . N L

Faxie 15 October / 2019 / 21:04

En geprojecteerd? Geprojecteerd opp? Ik vind het zelf wel interessant om dit soort dingen te lezen. 5.8 Is inderdaad iets aan de hogere kant (Boost 5.5, grootste maat 6.0... kan niks vinden van de andere merken, irritant is dat)

 

Is het geen idee om dit soort specs ook op de website te plaatsen? Zie ook niet veel detailfoto's eigenlijk...

 

Franz 15 October / 2019 / 22:16

Heb de 9m en 11m getest en ben heel erg te spreken over de Velox. Vaar zelf normaliter een 7 en 9m Pivot en 11m Edge met 24m lijnen op een Ozone bar. Wat Fernandez opsomt klopt wat mij betreft best goed, inclusief de aanvulling van Dom. 

Paar highlights na een paar uur testen: 

  • De upwind angle is echt bizar voor een tubekite. Vaart echt heel ver in het windvenster en daarmee vaarde ik vaak hele andere "lijnen" dan anderen op het water. 
  • Je kan heel veel power verwerken, met de kite dus ver in het windvenster. Dat icm een lage bardruk betekent makkelijk veel druk opbouwen en daarmee dus echt als een malle gelanceerd worden. Idd, een maatje groter varen is dus vaak relatief makkelijk. De Velox komt iid het beste tot z'n recht met een goeie snelheid.  
  • De lift en hangtime was voor mij tot nu toe ongeëvenaard. Back to back met een Edge 11m in dezelfde omstandigheden ongeveer +.5-1.0 sec hangtime, vs een Pivot 9m +1-1.5 sec. Wat met name opvalt ie dat de Velox je lang echt "hoog" houdt. Lekker voor als je van airstyle houdt of gewoon ver en hoog wilt springen. Ik ervaarde niet de noodzaak om de kite te blijven bewegen - zette me juist heel netjes weer neer. 
  • Omdat de Velox iets minder snel draait, moest ik m'n timings voor bijv. transities etc even aanpassen. Chille is dat je wel makkelijk meerdere rotaties spingt zonder al te veel risico op een ongewilde loop...ik zou 'm ook niet met een te smalle bar varen (mijn bar was 50 cm).    

Ik had meteen m'n PR te pakken (+1.3m), dus meteen feest in de tent{#emotions_dlg.pompom.gif} Kortom: Ik ben fan, dus ga nog even meer proberen te testen! More to come 

Last edit by: FRANZ

richardkiter 16 October / 2019 / 08:08

 

Door de berichten en de film ben ik als trouwe Ozone edge kiter erg benieuwd naar deze kite. 

Wanneer zijn de testdagen in Wijk aan zee of Petten ?

Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

extremekiter 16 October / 2019 / 19:39

Komende vrijdag is er een testdag in Wijk aan Zee bij de Bunker!

W W W . V E R S U S S H O P . N L

richardkiter 16 October / 2019 / 20:13

Ik ben der ! ben benieuwd of deze nog beter is dan de vertrouwde Ozone Edge !

Last edit by: RICHARDKITER
Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

Kitehert 18 October / 2019 / 20:50

En? Hoe was t Richard?

 

richardkiter 18 October / 2019 / 21:15

Wind zat tussen de 30 en 45 knopen, goeie vlagen er tussen en een behoorlijke stroming. en een klotsbak op het laatst. Niet echt de ideale test dag. Was af en toe meer overleven met een 8 meter. Vond de kite door die harde vlagen nerveus in de lucht. Het zal wel komen doordat ik er erg aan moest wennen in het begin. Vaar natuurlijk de laatste jaren alleen de Ozone Edges en die voelen met de wind van vanmiddag vertrouwder aan. dan de Velox.

Maar goed, de kite is voor hoog springen en dat deed de Velox meer dan prima. Voor mijn gevoel springt hij hoger dan de Ozone Edge en gaat als een raket omhoog of je wordt gelanceerd. Ook de hangtime is extreem, met een sprong van nog geen 10 meter 10.9 seconden zweven ,volgens de Woo . Ik heb niet mijn persoonlijke spring record verbeterd maar wel mijn hangtime record, 10.9 meter.

Conclusie : Meer varen om aan de kite te wennen. Beter en explosiever bij het springen dan de Ozone Edge. Extreme hoge hangtime. Misschien een maatje 7 meter erbij voor dagen zoals vandaag. Heb mensen gesproken die vonden het te hard waaien om met een 8 meter te gaan testen. Ik kon de kite met mijn 100 kilo wel houden maar een maatje kleiner (7meter) had beter geweest voor mijn gevoel.

Team Versus bedankt voor het testen, ik heb genoten !

PS Ik kreeg vandaag te horen van Dominique van Versus dat ik world wide (dus over de hele wereld) van de 810 riders van de Woo, nr 7 was geworden met een hangtime van 10.9 seconden en  een sprong  van 9.6 meter, ongelofelijk !!

Tja........ Velox maar inruilen voor de Ozone Edge ???

Last edit by: RICHARDKITER
Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us