Reacties
FeRNandeZ 28 March / 2020 / 13:02

Precies afstelbare briddle op leading edge is top, dat maakt echt een giga verschil in gedrag van je kite. Helaas zijn er nog steeds veel kites waarbij je de angle of attack niet kan afstellen.

Het verstellen van stuurlijnen aan de trailing edge kunnen meest kites wel, maar is veel minder interessant.

kantje board !

asluis 28 March / 2020 / 13:39

Moet eerlijk bekennen dat ik weinig verschil merk met mijn Duotone Neo als ik de bridle setting verander op de leading edge. Verstellen van stuurlijnen is wel heel duidelijk verschil

FeRNandeZ 28 March / 2020 / 19:15

Op sommige kites is het idd mar een heel minimaal verschil op de briddle, de designer wil de kite vaak een bepaald karakter geven (als mensen aan de briddle gaan zitten veranderd dat).

In principe geldt voor elke kite dat de briddle en angle of attack zeer groot verschil maakt hoe de kite vliegt en daar kan je dus een keuze in maken.

Je voelt met name als je bar helemaal van je afhoudt, max gedepowered, dat ook als je lijnen slap hangen de kite beetje blijft trekken, staat dieper in window, iets meer grunt, direct power.   

Het andere uiterste is dat de kite verder de hoek in gaat, meer over je heen wil vliegen en veel depower dump heeft als je bar los laat. 

 

Last edit by: FERNANDEZ
kantje board !