Reacties
Robbert014 01 June / 2020 / 09:12

Ik heb altijd het idee dat dit soort self launches erg goed mis kunnen gaan. Hoe kan je checken of je lijnen goed zitten, of je door je enthousiasme niet een foutje hebt gemaakt in het uitlopen van je lijnen?

Daarnaast: waarom zou je jezelf willen launchen? Dat betekent dat je naar een spot gaat waar waarschijnlijk geen andere (kiters) zijn die hem even kunnen oplaten. 

Zelf landen vind ik een ander verhaal; dat is een skill die nog wel eens handig kan zijn (als bv iedereen weg is of als je ergens onverwacht moet stoppen)

Djee 01 June / 2020 / 10:24

Goed je lijnen uitlopen (2x), maar tijdens een downwinder weleens handig hoor. Als ik op een vaste spot self launch doe ik dat met een lijn en carbijnhaak, deze vast maken aan een zwaar/vast object, Kite op de rand van het windvenster zetten en inhaken + gaan. Self landing omgekeerd. 

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 4 sterren sessie in Noordwijk Noord met maar liefst 23 - 35 knots op zijn Ozone Reo (2016)

wazzaah 01 June / 2020 / 10:57

Zelf landen is mooi moment om je self rescue te proberen, vind het ook veel lastiger om zelf te landen dan em zelf op te laten. Lang niet elke kite komt mooi neer.

Selflaunch heb ik nooit problemen meer mee gehad nadat de c-kites de deur uit zijn gegaan. Karabijnhaak aan een strandpaal is natuurlijk een mooi alternatief. In ieder geval even rustig de tijd nemen om je lijnen te checken en nog eens te checkken.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Kitehert 02 June / 2020 / 21:42

Voor zelf landen gebruik in liever de QR.

Zelf oplaten is niet moeilijk als je het voorzichtig doet, zeker in niet-overpowerde condities. Maar helaas is de film niet mega duidelijk over hoe je sliden van de kite over het zand kunt beperken (dat vind ik het vervelendste). Zand op de downwind tip helpt iig iets en als ik de film goed begrijp tijdens het draaien van de kite vooral de centrelines gebruiken.

Last edit by: KITEHERT