Reacties
naja 14 July / 2020 / 21:00

schandalig al die klote windmo;ens in ons land

 

Voeah 14 July / 2020 / 22:55

Waarom zou de NKV zich hiertegen verzetten? Gaan ze er gemakshalve vanuit dat iedereen tegen windmolens is? Het is toch toe te juichen dat er alternatieven zijn voor steenkolen en dat die alternatieven ook gebruikt worden? Ik zou het best idioot vinden dat, om een kitespot te behouden, er meer steenkolen dan noodzakelijk worden verbrand. 

en ja het is ook mijn kitestekkie maar ik ga wel net ergens anders kiten of een stukje verderop. 

Faxie 15 July / 2020 / 01:08

Voeah heeft zich zojuist aangemeld om een windmolen in z'n tuin te laten plaatsen {#emotions_dlg.pompom.gif} Dat is er al eentje minder op de MV. Wie nog meer?

Faxie 15 July / 2020 / 01:39

En trouwens... hoe zit het met het natuurgebied?

 

https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/Environmental-Research/show-wenr/Impact-van-windturbines-op-vogelsterfte-vaak-onderschat.htm

berg 15 July / 2020 / 07:38

Eerst plaatsen ze boeien en mag je daar niet meer varen vanwege de vogeltjes (natura 2000) en vervolgens plaatsten ze windmolens, maar die verstoren natuurlijk helemaal niets.

Met andere woorden, ze doen waar ze zin in hebben en de kiters zijn de lul.

Kitesurfing, Because golf and football only require one ball

Langbeest 15 July / 2020 / 08:40

Ach......

Geen wind....neem een thermoskan mee

Kitemen 15 July / 2020 / 09:11

Ja klinkt een beetje als meten met twee maten. Nu staan die molens ook een stuk van t vogelgebied af (en zal dat ook meegespeeld hebben dat ze niet op slufter geplaatst zijn). Ben benieuwd hoeveel impact t heeft voor bijv de surfers die voornamelijk actief zijn aan denoordkant volgens mij. Die hebben geen grote kite iig.

wazzaah 15 July / 2020 / 12:16

Niet dat het zal helpen (hielp in Friesland ok niet bij t windpark in t IJseelmeer) maar je kan wel ff zeggen dat je t kut vindt: https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/gemeente_rotterdam_nederlandse_overheid_en_eneco_w_afkeuring_en_cancellen_windmolenpark_op_de_maasvlakte/

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Voeah 15 July / 2020 / 15:56

Zijn jullie allemaal babyboomers ofzo? Omdat jullie onze problemen zo makkelijk doorspelen aan latere generaties. 

kiten is leuk en belangrijk maar terugdringen van gebruik van fossiele brandstoffen is belangrijker imho

naja 15 July / 2020 / 20:42

pure landschap vervuiling

karel79 16 July / 2020 / 08:33

Heeft iemand ook gelezen dat ze deze dingen op de vloedlijn zetten!! Dafuq? Wie verzint dat! 

Ik meen mij te herinneren dat het strand is aangelegd ter compensatie van de aanleg van extra industrie gebied, en nu worden daar windmolens in geplaatst, op het strand! Daar snap ik nu echt helemaal niets van.

Dat lijkt me voor de molen zelf ook geen fijne plek, met z'n voeten in zout stromend water.

En de reden dat ze daar geplaatst worden en niet in de duinen waar 99% vd molens aan de kust geplaatst zijn, is omdat er een kabelstrook te dichtbij ligt. Of te wel, men is daar te kort geschoten in de planning. Waarom wordt die kabel strook niet verlegd? Ja dat kost ook geld, maar dan behoud je iig een fatsoenlijk strand, dat daar sowieso voor recreatie is aangelegd. Dat lijkt me veel logischer en wel zo eerlijk. 

naja 16 July / 2020 / 15:11

Die molens die ze allemaal in zee knallen zijn ook nog met een giftige bescherming tegen zeewater beschermd,vinden de vissen ook fijn{#emotions_dlg.nooo.gif}