Reacties
snowbuggy 21 November / 2020 / 23:15

Mooi dat ie gevonden is ! Wat een geluk.

 

Yep,  het is mij opgevallen dat bij een klein beetje golfslag op een meer een foilboard er meteen vandoor gaat met een snelheid van ongeveer 700 meter per uur.
Dus met stroming op zee gaat het nog harder !Er is nauwelijks tegen op te zwemmen als de foilkite in het water gevallen en een relaunch niet meer mogelijk is en het board drijft weg.
Wat ik dan doe : ik wikkel eerst zo snel mogelijk de lijnen om mijn bar en leg de bar op de vlieger.
Dan zwem ik met al mijn kracht naar mijn afgedreven foilboard en dan terug naar mijn vlieger zodat ik die dan rustig kan opvouwen zo goed als het kan en zwem/peddel dan terug naar de kant met de volgelopen vlieger op drijvend op het board....pfff en dan bekaf als een verzopen kat op het droge uithijgen!

Eric

RobbyNitroz 23 November / 2020 / 15:52

Dat is wel een bijzondere manier. Ik vind je kite loslaten nooit een goed idee eigenlijk. Altijd bij je kite blijven is volgens mij veel veiliger. Al is het wel zo dat je met een foilkite uiteindelijk geen drijfvermogen meer hebt itt een tubekite.

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

asluis 22 December / 2020 / 18:18

Dan moet je wel heel snel besluiten om je lijnen om je bar te doen.  Ook dat duurt wel ff en vervolgens een kolere eind zwemmen om je foil in te halen.   Lijkt mij niet DE manier.