Reacties
karel79 05 January / 2021 / 14:27

In het filmpje staat dat ie zich niet veilig voelt om via z'n flagout lijn naar z'n kite toe te lopen... Dat is wel wat ik meestal doe, maar dan niet met een 8m in 30-40kn nee. Hier in NL bestaan er geen dagen met zoveel wind en lege stranden {#emotions_dlg.spinsmile.gif}

Laatste keer dat er geen andere kiters waren om m'n kite aan te pakken heb ik een wandelaar gevraagd of ie mn kite, die ik al op 9:00 op z'n wang op t strand had geparkeerd aan de rand vh windvenster, even kon vastpakken. 

FeRNandeZ 05 January / 2021 / 19:54

Hier leer hoe je je vingers kwijt kan raken, trekt een lus om je vinger windvlaag en het gaat as een mes door de boter..... Verder het oprollen van je kite in waves of harde wind, is ook nog eens slopen van je schuim op je bar. 

Oprollen van je kite niet doen, op zee bij nice foilweer onder 20knoop, kun je misschien oprollen, ben niet zeker of je sneller aan land bent. (tenzij echt nu wind en je moet zwemmen) (en idd 1 lijn eerst 5m oprollen daarna alle lijnen tegelijk, dat doet hij ook)

 

 

Echt goede manier om te landen i  harde wind weet ik ook niet. Beter idd zelf zorgen voor een grond anker, soms kan je ook je leash om een paal etc slaan.  Of je harnass ingraven en heel snel, via de upwind kant naar je kite rennen, maar ook verre van ideaal.  Valt me trouwens op dat als een safety op zee wordt getrokken,  ik een kite eigenlijk nooit de duinen zie ingaan, 9 van de 10 keer ligt ie gewoon nose down op het strand te wachten.  

kantje board !

repete 05 January / 2021 / 20:54

Wat een trieste vertoning met een volledig gedepowerde kite {#emotions_dlg.confused.gif} en inderdaad solliciteren om een paar vingers kwijt te raken.

repete had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 35 knots op zijn Best Kahoona V5 Plus (2013)

Lars_023 06 January / 2021 / 09:51

Jeetje, bijzondere dude. Zorg gewoon dat je zelf een touw met een juiste haak mee hebt of ram je kite in het water en ren ernaar toe, die kans heeft die wel 10 keer gehad in dit filmpje. 

Lars_023 had een 4 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 22 - 26 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

kaait 06 January / 2021 / 22:00

Vind het wel een interessant filmpje, je kan goed zien wat er gebeurt. Hij doet in feite een self rescue in een ondiep laagje water. Maar hoe solliciteert hij om vingers kwijt te raken? Het is niet geheel zonder risico, maar wat had hij dan moeten doen behalve een goede haak meenemen?

Je kite in het water crashen en er heen rennen lukt misschien als je geluk hebt maar is ook niet zonder risicos als hij weer gaat vliegen. Als je een full release hebt gedaan ben je hem kwijt en anders moet je het nogmaals proberen en sta je waarschijnlijk al op het strand. En op het strand is er grote kans dat hij niet blijft liggen.

 

 

 

isomis 07 January / 2021 / 13:48

Gewoon alleen gaan kiten met een buddy die op je let. 

zucht...

wazzaah 07 January / 2021 / 14:16

Zeker op die spot is een buddy wel fijn, heb de spots van Wellington overgeslagen want kan daar raar gaan.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)