Reacties
MarioH 10 January / 2021 / 12:04

Mooi. Nu hopen dat Natura 2000 mee leest.

Want sporten met groene materialen op windenergie moet verboden worden... {#emotions_dlg.bonk.gif}

MarioH

dr511 13 January / 2021 / 10:06

wat een gelul. Ze gebruiken allemaal doek van Tejin.. En China en chemische meuk zijn geen milieu vriendelijke vriendjes. 

Er zit geen carbon fabriek in Italie... dus knap dat Moses daar zijn grondstoffen vandaan haalt. Zit er zeker pizzabodem carbon in. 

Nog ff wat CO2 aflaatjes kopen door wat centjes in een fondsje te proppen.... 

Als ze echt duurzaam willen zijn dan gaan ze niet ieder jaar nieuwe modellen op de markt brengen. Want het is een enorm lineare markt. Om nog maar te zwijgen over het grote aantal prototypes dat ze verslijten om tot iets te komen. 

Het is een knutsel frutsel industrie met daar overheen een grote marketing saus van bijelkaar verzonnen technische termen en innovaties. 

De meeste langlopende series zijn uitontwikkeld. Maak die van betere materialen dan die middle of the road Tejin meuk en zorg daarmee voor een goede tweedehands markt zodat het geen elite sport word. Kite inruilen en refurbishen en dan weer door. 

Zolang het verdien model voor merken alleen in het verkopen van nieuwe producten zit gaat er niks veranderen en word dit hele mileu vriendelijke gezwets alleen als marketing gebruikt. 

 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Leon van Bergen 13 January / 2021 / 10:13

Nou wat ik wel mooi vind, alle kite tassen van Duotone zijn gemaakt van geraapt plastic, ongeveer 80 flesjes per tas, dat is toch een mooi begin!

dr511 13 January / 2021 / 10:23

Daarmee maak je van iets wat makkelijk te recyclen is iets wat veel moeilijker te recyclen is. 

Harde kunstoffen kun je veel makkelijker hergebruiken...

Waarom verkopen ze die tas niet apart? of maken ze tassen die jarenlang mee gaan? Of tassen waar je meerdere kites in kwijt kan? 

Ze zijn er niet op gericht om minder te maken...

Ziki Ondergoed, schultenbrau

Kitemen 13 January / 2021 / 10:57

Met DR511 eens hoor...wat een gezwets allemaal met Marketing BS over DE innovatie sinds kiten begonnen is! Ook die tassen pure bullshit gewoon die tas kleiner maken (lees onbruikbaar) en dan zeggen dat je minder grondstoffen gebruikt. En dat recycling is natuurlijk ook een wassen neus. Leuke marketing maar all in all is t alleen voor de centjes...

FeRNandeZ 13 January / 2021 / 19:42

Het beste voor het milieu is 10 jaar doorvaren met je kite, de brands willen je onnodig, ophitsen en ieder jaar nieuwe spullen verkopen. Verder kite lokaal, ipv Zuid afrika Brazil etc. Jij reist meer met je materialen dan tijdens productie, word gesuggereerd....

Verder kurk, bla bla, ja een board is van kurk......  De lijm (epoxy)  en glazvezels, foam zijn zeer moeilijk te scheiden, van eventuele kurk en hout en niet te recyclen.

 

ik heb zelf een wave board van "Biotex Flax composites", dat is geen glasvezel, maar dacht dat het hennep vezel matten waren ziet er bruin uit, valt me alles mee hoe sterk en licht  het is, maar ik heb sterk mijn twijfels dat het beter is voor het milieu....

 

 

kantje board !

Voeah 13 January / 2021 / 20:20

Ik vat de meningen hier ff samen: "milieu gedoe is allemaal kut" dat is ook makkelijker want dan hoef je niet ingewikkeld na te denken en kan je blijven doen wat je altijd deed. Wel zo eenvoudig en vooral goedkoop voor mezelf. De mensen na mij zoeken het maar uit. Wie dan leeft die dan zorgt

FeRNandeZ 14 January / 2021 / 09:36

Nee totaal niet,  het is meer het recht praten, dat iets wat vervuilend is, milieu vriendelijk zou zijn.

Verder "Green" wordt vaak gebruikt als false marketing, waardoor klanten denken iets goed te doen en jouw product kopen. Dus beetje meer fact checking is wel nodig bij bovenstaande argmenten.....

 

Uiteindelijk wil iedereen natuurlijk meehelpen en tja alles helpt......

kantje board !