Reacties
FeRNandeZ 20 May / 2021 / 19:58

 Gewicht is heel belangrijk maar hoe staat die kite in de lucht ?

De fronttube leek me wel een enorm dikke jetser. Als je een diepe kite maakt die ook diep in het venster staat blijft ook veel beter hangen, met de foil ga je toch wel upwind, dus een beetje sleurhut, die je een maat kleiner vaart kan ook voordeel hebben.

kantje board !

asluis 20 May / 2021 / 22:58

Fernández, de Ufo verspreid zich in Zandvoort sneller dan Corona.  Iedere foiler die hem even probeert is verkocht.  

FeRNandeZ 21 May / 2021 / 08:16

Dat ding draait als een malle denk ideaal speels apparaat voor freeride foiling en iets wat goed blijft hangen en niet in het water valt bij weinig wind is ook erg fijn. 

 

 

Last edit by: FERNANDEZ
kantje board !

karel79 22 May / 2021 / 11:49

Na die fantastische review vd kitefinder zou ik haast geneigd zijn om ze ook eens te proberen.

Eerst nog maar ff t foilen onder de knie krijgen met mn huidige kites.

Robertstad 13 June / 2021 / 08:34

Iemand ervaring met de Kauper Maverick? Is bijna net zo licht als een UFO maar heeft wel struts.

karel79 14 June / 2021 / 14:33

Geen ervaring mee, wel eerder al naar zitten kijken. Mooie kites lijkt me, maar ik zou dan eerder toch voor een slingshot ufo of ozone alpha gaan. Enkel omdat je die, denk ik, veel makkelijker weer kan verkopen.

FF een lijstje:

- Slingshot UFO 9m (0 strut) weeg 2.0 kg. EUR 1199.-

- Ozone Alpha 10m (1 strut) weegt 2.2 kg. EUR 1355.- 

- Airush Ultra 10m (1 strut) weeg 2.4 kg. EUR 1269.-

- Kauper Maverick 10m (3 strut) weegt 2.4 kg. EUR 729.- 

 

Grappig, die Kauper is dusdanig veel goedkoper dat je het prijsverschil bij verkoop er al uit haalt bij aanschaf. 

Ik zie die Ozone Alpha nu vaak voor 650-700 te koop staan. Nou krijg je natuurlijk nog wel wat korting bij de A-merken, zeker als je vaker koopt bij dezelfde winkel. Maar zonder die korting is de Ozone: 1355 - 700 = 655.- (aanschaf nieuw - verkoop 2e hands). Als je voor je Kauper 2e hands meer dan 75.- krijgt ben je al goedkoper.

Toch wel interessant dus!

 

depostbode 15 June / 2021 / 12:11

heb een 5 meter, backstall like crazy, als je met de support spreekt dan ligt het aan je bar. Als je kan aantonen dat je bar perfect is, dan vragen ze om heel je bridle te gaan opmeten {#emotions_dlg.bonk.gif}

Terugsturen is geen optie, testen is geen optie. Coating doek is pover, nu al helemaal 'verkreukeld' na 3 sessies. 

Voor zwaardere riders: kite vervormt ook enorm op twintip

kortom: look elsewhere

karel79 15 June / 2021 / 15:09

Ik zag je bericht idd ook in dat andere topic. Thanks voor het delen.

Moest wel lachen om je jouw username icm "terugsturen is geen optie" {#emotions_dlg.schater.gif}

dr511 16 June / 2021 / 08:51

Alle strutless kites staan diep in het venster; Boardriding Maui Cloud, RRD emotion, Naish Trip, Airush Zero.... maar goed dat was allemaal in 2012-2014... dus wellicht wat achterin het geheugen ;) Die zijn destijds ingehaald door de single struts die toch net iets makkelijker relaunchen. 

Hele leuke speelkites hoor die strutless modelletjes.. maar voor herstartbaarheid en dan zeker in weinig wind doe mij maar een Slingshot Ghost.. of een ander single strut. Het verschil in lowend is verwaarloosbaar. en als je echt met weinig wind wil.. neem dan een Flysurfer Peak of Gin Shaman... die starten bijna nog beter dan een strutless kite op het water

Ziki Ondergoed, schultenbrau

FeRNandeZ 16 June / 2021 / 11:04

Alle strutless staan diep in het venster dat is niet waar. De Gong Struttless, heeft behoorlijk hoge AR en geen dikke front tube, hij staat helemaal boven je en gaat uitstekend upwind, de vliegsnelheiid is ook hoog. maar heeft ook nadelen. Kwa pivot turns de Gong is geen snappy wave kite zoals UFO. (vind hem stock niet pivotable genoeg draaien). Verder nadeel is de highend is niet goed en dus de wind range echt een stuk minder is kite gaat dan flapperen als je depowered, je moet ze powered varen.

Voordeel voor mij van strutless kites, ze vallen echt bijna niet in het water, de drift is echt uitstekend, mede doordat de kite luft/flappert, hij altijd terug geblazen wordt in het wind venster.  Een 3 strutter stilhangen in weinig wind is altijd beetje tricky als je stil staat of in het water op je board wil, altijd uitkijken beetje in beweging houden, hij kan er in vallen is ergenis gekloot en eigenlijk ook gewoon gevaarlijk....

Strutless blijft gewoon beste hangen, no worries.

Denk UFO minder klappert, super stabiel, dikkere tube, lagere AR en idd dieper in venster staat, dus krachig snappy en super speels. Voor freeride hydro foilen op je spot loop je toch zowie zo zat hoogte, dan is kleine speelse kite met veel lowend die wat dieper staat mogeliijk wel lekker nieuwe trend ?

Zijn er al mensen die de UFO hebben gebruikt voor up-downwinders ?

Als je lange rakken, max druk, max upwind, kan je meekomen kwa hoogtelopen/upwind met UFO hoeveel lever je in ?

En hoe is het wind bereik ?

kantje board !

ik heb 2 gong trutless kites (8m en 6m) van 2020 en vind ze heel goed op de foil. Alleen als ze vallen is het steeds moeilijker tot (rand windbereik) onmogelijk tov andere kites , om deze terug in de lucht te krijgen.

Ik gebruik ook een naish boxer (10m) 2020 die iets minder drift heeft, meer power maar ook heel leuk is op de foil. Misschien iets minder dan een strutless maar die gaat wel makkelijker uit het water en dat geeft toch wel een fijner gevoel. Zeker als je op zee of in marginale wind wil kiten en wanneer je nieuwe dingen wil leren.

 

Nu heb ik net een slingshop Ghost V2 10M aangekocht en die kon ik op borsthoogte in het water staand, met 6 knopen relaunchen. dit lukt zelfs niet met de boxer die wel 400 gr zwaarder is.
Heb er mee gefoiled in gemiddeld 8-9 knopen met uitschieters van 7 tot 12 knopen op zee met een golfslag van 1 meter en een FAB 633 foil. Dit met mijn bijna 80kg. Dit is me met nog geen enkele kite gelukt dus de low end is zeker niet minder dan bij een strutless kite.

De ghost is ook lichter dan dan een gong strutless en de drift is minstens even goed. De relaunch is echt onovertroffen van al de kites die ik ooit gehad heb.
Ook kan ik gerust zeggen dat de kite even goed op 12 uur blijft hangen dan de strutless kites bij marginale wind, dus daar moet je het ook niet voor doen.

Ik denk dat de nieuwste generatie 1 struts kites , echt niet veel onder doen voor de strutless kites van vandaag.
Tenzij je een halve pro bent en het verschil er echt uit kunt halen natuurlijk.
De superieure relaunch is voor mij de rede dat ik nu stilletjesaan over schakel op dit type kite voor op de foil.

Nog een verassing was dat de kite ook bijzonder leuk is op de TT, met een behoorijke hangtime en lift. (getest bij 18-20 knopen op zee)

ook alle trick front , backrolls , darkslides,  enz.. zijn echt heel makkelijk en leuk om te doen.
Daar kom je met een wave kite of strutless kite echt niet in de buurt vind ik.

Moet wel nog wat testen met de slingshot maar hij bevalt uitstekend.

Alleen in de buitenste aanknoping (3 settings) van de stuurlijnen vind ik de bardruk te laag , ideaal bij voldoende wind maar als je de low end op zoekt is dit echt te weinig. dat vind ik een nadeel omdat je dan steeds je stuurlijnen moet wisselen naargelang de wind of gewoon in de middelste setting blijven welke uiteraard ook prima is bij meer wind op de foil en ideaal is op de TT :-)  (is iets heel persoonlijk, maar door andere testers ook al zo bevonden)

Dit is uiteraard mijn ervaring , iedereen is anders , heeft andere prioriteiten en wensen voor zijn kite, dus zelf testen lijkt me steeds de beste oplossing.

Last edit by: DIRK-NATASJA.VOLDERS-VANDUFFEL