Reacties
ESComputers 16 July / 2021 / 12:36

Ik heb de haak pas veranderd en een super korte sessie mee gekite (zoals in meer van een rak varen meer een super kleine downwinder en kite landen aan de andere kant omdat het zinloos is qua wind om het hele stuk terug te lopen) en nergens last van. Alleen eergisteren voelde ik de haak meteen heel erg op me buik meteen toen ik de kite de lucht in had, maakte vlug daarna ook iets van een crash en toen zat de band eronder meteen helemaal zo goed als los. Dus hoop dat het toch daar aan ligt! Maar hebben meer mensen misschien zoiets dergelijks gemerkt (veel kiters hebben toch al lang de haak gerolen), voelt toch echt aan of de haak zelf constant tegen m'n buik drukt dat je bijna zo goed als heel de lengte van de haak voelt ? Als ik de trapeze dan wat meer naar onder schuif of druk was het eventjes weg. Ik had ook geen zin om terug te gaan naar de kant omdat het zo lekker waaide, dus 3+ uren op het water gestaan ermee.

 

Ohja: Van ruilen komt huilen haha, huilen kan later altijd nog he als niemand het ziet in een donker klein hoekje ofzoiets! hehehehe

Het is denk ik niet de haak zelf maar het materiaal waarschijnlijk, dan hopelijk een kwestie van de trapeze goed vastmaken van te voren voor de kite te laten starten. Vooral de onderste bandjes net iets strakker als de bovenste.

Last edit by: ESCOMPUTERS

ESComputers had een 3 sterren sessie in Workum met maar liefst 14 - 17 knots op zijn North Rhino (2009)

FeRNandeZ 16 July / 2021 / 15:05

Het is bij spreader bars de truuk om de breedst mogelijke uit te kiezen. (net zo breed als je lichaam) Dus niet een te kleine spreader bar waarbij je straps dus vrij open staan en lange afstand hebt die ze overbruggen.  

Buik helemaal inhouden dan straps helemaal aantrekken. (is altijd beetje gekut zeker met nieuwe trapeze), dan moet er niet te veel strap tussen. 5cm of zo, dan kantelt hj het minst en is meest comfortabel.

Te korte spreader, bar dus te kleine maat, heeft meer neiging tot kantelen en in de rib drukken.

 

Verder ik heb nu mystic rope slider erop en op de middelste positie kleine loop voor twintippen spring er ook perfect mee, werkt prima, geen problemen.  (je kan alleen niet meer unhooken)  Dit is super comfortabel, en beter dan trapeze haak. Dit omdat een trapezehaak altijd een hefboom heeft en dus je spreader bar als het ware wil kantelen.

Alleen ben ik bang dat rope slijt en breekt, misschien iets van dikker of dubbel  rope etc. moet  nog beetje vertrouwen krijgen, maar tot nu toe top.

 

De mystic klem, kan beter vind beetje tricky, moet vaak toch nog straps lossen of aantrekken, verder ben soms bang dat mijn vinger er tussen komt bij sluiten.

kantje board !

naja 17 July / 2021 / 21:09

Vaar al een paar jaar nu met die slider rope,je zal versteld staan hoe goed deze zijn moet ikzeggen.