Reacties
karel79 19 October / 2021 / 22:28

Mooi artikel! Ik heb ook gevoelige oren. Mijn favoriete dopjes zijn de eqseals. Je voelt ze haast niet zitten, houden de wind goed tegen en 95% vh water.

Helaas raakte ik er wel eens 1tje kwijt, dus heb nu (ook) een setje surfears 3.0. Mooie dopjes, maar die sluiten iets te goed af, ik heb t idee dat ik een zintuig mis als ik daarmee vaar. Dat lijkt me ook t geval met op maat gemaakte proppen in je oor. Hoe ervaar jij dat? 

RobbyNitroz 19 October / 2021 / 23:12

Custom doppen sluiten je oor nog veel beter af dan de surfears want je hele oor zit echt dicht geplamuurd. Bij pluggers kan je wel kiezen voor een db filter om geluid juist wel of niet door te laten dus daar zou je even naar kunnen kijken. Ik snap wat je bedoelt maar heb daar geen last van, vind het wel lekker rustig met doppen in :-)

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

vrank 20 October / 2021 / 10:13

Ik surf met customs van earproof mét filter zoals Robby hierboven suggereert. Qua druk voel je ze wel zitten maar sluiten ze in zijn geheel af. Ik gebruik ze wanneer het kouder wordt en/of als het hard waait. Doordat er een filter in zit kun je nog wel een beetje ouwehoeren langs de waterrand, of tijdens het golfsurfen als je ligt te dobberen en te wachten op een golf. Qua zintuig heb je na twee a drie sessies wel aangepast... 

https://earproof.com/shop/maat-oordoppen/earproof-surf/

Last edit by: VRANK