's Gravenzande - Slag Vlugtenburg in Netherlands

Spot Condities

 • Water type: oceaan
 • Water condities: golven
 • Strand Condities: zand
 • Kite nivo:

Omgeving

 • Accomodatie
 • Eten
 • Familie
 • Nachtleven
 • Toeristen

Spot Rating

 • Algemene indruk
 • Uitrusting
 • Water condities
 • Chill-faktor
 • Oplaten van kites
 • Bereikbaarheid
Gem Rating 8. 8 2 Recensies
Beschikbaar in de volgende talen:

’s-Gravenzande is een Noordzeespot waar het snel diep wordt. Er staan flinke golven en tijdens opkomend tij kan er een flinke stroming staan. Vloedstroom van Zuid naar Noord, 2 uur voor HW tot 3,5 uur na HW. Ebstroom van Noord naar Zuid, 3,5 uur na HW tot 2 uur voor HW. Er zijn geen strekdammen en over het algemeen is het er redelijk rustig. Op dagen met mooie golven zijn er ook golfsurfers aanwezig. De spot is absoluut niet geschikt voor beginners.

 

Het strand is redelijk breed, en biedt genoeg ruimte om je kite op te laten. Mochten er bij mooi weer badgasten zijn, dan is er de mogelijkheid om 100 meter noordelijker te gaan. Hier is het strand breder en rustiger, maar hou afstand van de catamarans. Rechts naast de strandopgang staat het clubhuis van watersportvereniging KZVG. Bij de KZVG kan het gehele jaar door worden gekite! Tijdens het seizoen april – oktober staan er 2 gezellige strandtenten en op de strandopgang staat een gemeentelijke openlucht douche. Deze is voor iedereen toegankelijk. 

 

Het kitesurfgebied wordt aangegeven op het provinciale bord naast de reddingsbrigade. Kitesurfen is het gehele jaar toegestaan tussen 100 meter ten noorden van strandpaal 115 en strandpaal 116. Buiten 150 meter van de laagwaterlijn is kitesurfen langs de gehele westlandse kust toegestaan.

 

 Bij ZZW, ZW, W, NW, N, NNO kan er gevaren worden.

 

Aan het begin van de strandopgang is een parkeerterrein. De weg naar het parkeerterrein heet Nieuwlandsedijk.

 

Vanuit het zuiden volg richting Rotterdam. Ga bij Rotterdam richting Europoort (A15). Neem de afslag Vlaardingen/Den Haag/Utrecht (A4). Na de Beneluxtunnel ga richting Hoek van Holland (A20).
Op de A20 dient u de borden Hoek van Holland te volgen en neem vervolgens afritnummer 6 "Maasdijk". U komt nu op de Maasdijk (E25; N220) en volgt nog steeds de richting Hoek van Holland. Aan het einde van de Maasdijk komt u vlak voor de duinen op een kruising met verkeerslichten. Hier gaat u rechtdoor langs restaurant "De Viersprong" (aan uw rechterkant). U rijdt nu op de Nieuwlandsedijk een smalle weg die richting het strand gaat.

 

Komende vanuit richting Amsterdam (A4) kunt u het beste de afslag "Den Hoorn; Schipluiden; De Lier" (afrit 13) nemen. (Dus niet afrit 12 “Den Haag Zuid; Hoek van Holland” nemen). Aan het eind van de afrit gaat u linksaf richting De Lier (N223). U rijd voorbij De Lier en u komt nu bij een grote kruising met verkeerslichten (Westerlee). Hier volgt u de borden richting Hoek van Holland. U komt nu op de Oranjesluisweg (dit is nog steeds de N223). Aan het eind van de Oranjesluisweg gaat u rechtsaf richting Hoek van Holland. U komt nu op de Maasdijk (E25; N220). Aan het einde van de Maasdijk komt u vlak voor de duinen op een kruising met verkeerslichten. Hier gaat u rechtdoor langs restaurant "De Viersprong" (aan uw rechterkant). U rijdt nu op de Nieuwlandsedijk een smalle weg die richting het strand gaat.

 

Komende vanuit de richting Utrecht neem bij Gouda de afslag richting Rotterdam (A20). Volg bij Rotterdam de richting Hoek van Holland (nog steeds de A20) Op de A20 dient u de borden Hoek van Holland te volgen en neem vervolgens afritnummer 6 "Maasdijk". U komt nu op de Maasdijk (E25; N220) en volgt nog steeds de richting Hoek van Holland. Aan het einde van de Maasdijk komt u vlak voor de duinen op een kruising met verkeerslichten. Hier gaat u rechtdoor langs restaurant "De Viersprong" (aan uw rechterkant). U rijdt nu op de Nieuwlandsedijk een smalle weg die richting het strand gaat.

's Gravenzande - Slag Vlugtenburg Nieuwsitems