floil, wing beginner doen of niet

Door: theconsul Reacties: 2 Hits: 442
theconsul 25 January / 2024 / 15:45

Ik zie zoveel toffe beelden en hoor veel toffe reacties maar naast kitesurfen ook nog eens een hele set kopen voor wingfoil is behoorlijk duur.

 

Maar ik zag deze set voorbij komen voor een heel aangename prijs, is dat iets om mee te starten of gewoon weggegooid geld?

 

https://www.gong-galaxy.com/produit/gong-pack-wing-hipe-first-2023/?utm_source=fbkinsta&utm_medium=cpc&utm_campaign=Prospection_DECOUVERTE_HIPEFIRST&fbclid=IwAR1npxFptKy4c2O2HtzGxSAOTuGmV_Nev3o_3W6PXnLoY7XSkfC_oHWTB_E

 

Dank

 

Roger

theconsul had een 3 sterren sessie in Oosterschelde - Krabbendijke met maar liefst 20 - 30 knots op zijn Naish Cult (2009)

karel79 27 January / 2024 / 12:10

Misschien is het ook een idee om af en toe wat te huren? Ik ga voornamelijk kiten, maar soms met zuid of oosten wind naar Brunotti/Gosurf bij het Oostvoornse meer om me weer eens te wagen aan de foil. Ik kan er geen reet van, doe het daarvoor ook te weinig, maar het is best leuk en kost ook de wereld niet.

iAn 29 January / 2024 / 09:20

Die gong set kun je je geen bult aan vallen. Ik vaar zelf meer gevorderd materiaal maar heb afgelopen zomer eens met deze set gevaren. Het is prima om op te leren en de eerste meters te maken. Als je toe bent aan volgende stap is doorverkopen makkelijk met acceptable afschrijving.

Als je van jezelf weet dat je gaat doorpakken kun je misschien beter 150 euro meer uitgeven aan die set met nieuwere (lichtere) wing, v2 mast en x-over wing. Denk dat je daar iets minder snel op uitgekeken bent.

https://www.gong-galaxy.com/en/product/gong-pack-wing-hipe-first-x-over/

Als je niet zeker weet of je het leuk gaat vinden, neem eerst eens 1 lesje.

Last edit by: IAN