Reacties
coconutplukker 16 November / 2009 / 07:09
Enkele jaren geleden een week in Pozo gezeten om te windsurfen en was nog maar juist beginnen kiten. 'k Vraag me af wat jij verstaat onder " perfect spot for the intermediate and advanced riders " Smiley.
Er is nergens een deftige plaats om je kite te launchen,neer te laten,enkel maar een lang keienstrand,niet breed dus. Wind waait het ganse jaar door schuin aanlandig. Pozo is bij windsurfers al jarenlang gekend voor z'n harde condities (8-9 bft) in de zomerperiode. Leuk dus als je daar als enkeling tussen tientallen windsurfers zit.Je zal je er ongetwijfeld populair maken Smiley . Trek je safety volledig en je zootje hangt ongetwijfeld in één van de tientallen windmolens.
Kun je als je 't mij vraagt beter 10 min. terug(verder) rijden en gaan kiten op Aquila Playa. Niet dat het daar zo perfect is maar toch stukken beter en veiliger.
Pozo : http://www.youtube.com/watch?v=R4xcY9U_PX8&feature=fvsr

johndoe 16 November / 2009 / 07:53


Pozo is volgens mij te extreem voor 95% van alle kiters. Geen zand, maar stenen strand, kneiterharde wind, windmolens in de buurt, locals en heel veel windsurfers.

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

LEAF 16 November / 2009 / 09:30
POZO ??? Alleen maar grote kiezelstenen en rotsen op het strand en in het water In de zomermaanden waait het er bijna elke dag keihard( leesgemiddeld 7/8 bft en soms wel tegen 9 bft aan). Launche van kite is zwaar klote door de harde schuinaanlandige wind en stenen. Het water in kan eigenlijk maar op een klein stukje waar je al glijdend op de rollende kiezelstenen het water in moet. Het stikt daar ook nog eens van de keihard rippende en loopende Pro windsurfers die echt niet gaan wijken voor een kiter dus tja wat heb je daar in godsnaam te zoeken met je kite. Totaal ongeschikt deze spot dus snap niet dat deze plek als kitespot wordt aanmerkt. Kan mij best voorstellen dat niveau Lenten zich hier best zal vermaken maar ja waar hebben we het over.

jorush 16 November / 2009 / 16:18
je kite toch op het water, niet op het strand Smiley
daarom zeggen we, intermediate en advanced, als het maar waait toch :)
ook al moet ik me kite oplaten op een huis, en er vervolgens afspringen, als er maar wind staat Smiley

jorush had een 3 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 20 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)

coconutplukker 16 November / 2009 / 17:04
Quote: jorush - 16 november, 2009 (17:18)
je kite toch op het water, niet op het strand daarom zeggen we, intermediate en advanced, als het maar waait toch :)ook al moet ik me kite oplaten op een huis, en er vervolgens afspringen, als er maar wind staat


Yeah right , onze Jorush is dus duidelijk nog nooit in Pozo geweest Smiley .

gjxl 16 November / 2009 / 18:04
Nou ik wel. Is gewoon een prima spot voor de gevorderde kiter. Als de wind op Playa Aguila aflandig is of te zacht is kun je hier nog prima kiten. Kiters pakken hun eigen stukje strand, net iets verder lopen dan de windsurfers. Superspot voor mega sprongen.

jorush 16 November / 2009 / 19:50
Quote: coconutplukker - 16 november, 2009 (18:04)
Quote: jorush - 16 november, 2009 (17:18) je kite toch op het water, niet op het strand daarom zeggen we, intermediate en advanced, als het maar waait toch :)ook al moet ik me kite oplaten op een huis, en er vervolgens afspringen, als er maar wind staat Yeah right , onze Jorush is dus duidelijk nog nooit in Pozo geweest .

pozo niet nee, maar genoeg lastige launch and landing spots meegemaakt. Tuurlijk is het chill als alles easy is, maar je bent toch niet voor niks geen beginner meer. Als je nu nog steeds met zijwieltjes op je fiest zou fietsen en een luier om zou het leven een stuk makkelijker worden Smiley

jorush had een 3 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 20 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)

Hollandkiter 16 November / 2009 / 20:31
Quote: jorush - 16 november, 2009 (20:50)
pozo niet nee, maar genoeg lastige launch and landing spots meegemaakt. Tuurlijk is het chill als alles easy is, maar je bent toch niet voor niks geen beginner meer. Als je nu nog steeds met zijwieltjes op je fiest zou fietsen en een luier om zou het leven een stuk makkelijker worden

Hee, jongens. Beetje respect voor jorush! Ik ben ook niet altijd blij met al die vreemde plaatjes van kitestranden maar hij zorgt er straks wel voor dat op Hanglos een prima overzicht is van kitespots. Het enige wat wij dan hoeven te doen is deze informatie (als je er bent geweest) van de laatste aanvullingen te voorzien.

litewave 16 November / 2009 / 20:45
Tip, ga er met een local heen, dan heb je de tijd van je leven Smiley
me, myself and i

RobbyNitroz 16 November / 2009 / 21:59
Valt wel mee hoor Hollandkiter. Maximaal 2,5 uur per dag en hij slaat ook af en toe gewoon een dag over! Smiley

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

coconutplukker 17 November / 2009 / 07:34
Quote: jorush - 16 november, 2009 (17:18)
je kite toch op het water, niet op het strand daarom zeggen we, intermediate en advanced, als het maar waait toch :)ook al moet ik me kite oplaten op een huis, en er vervolgens afspringen, als er maar wind staat


Leuke ingesteldheid,dat wel en inderdaad,mits hulp kun je er kiten maar wat voor zin heeft het dan om nog specifieke kitespots te gaan plaatsen op kaarten.
Met jouw redenering kun je dus als het een beetje waait en overal waar er water is (zee,meer,sloot ,maakt niet uit) kiten. Dan is heel de wereld 1 grote kitespot want je zegt het zelf, als er maar wind staat en er is water.

jorush 17 November / 2009 / 19:06
Ja voor mij persoonlijk is dat wel het geval ja :)
Aangezien ik waarschijnlijk vrij eenzaam ben in deze opvatting voegen we allerlei verschillende spots toe op hanglos.net.

maarja, het strand is natuurlijk 1 onderdeel van een kitespot. Je hebt natuurlijk veel meer onderdelen, zoals het water, de wind, de facilities (toiletten, douches, eten, rescue etc).

Maar mijn persoonlijke opvatting is dat ik mensen altijd heel erg vind lopen zeuren over het strand. Je tuigt je shit op, launched, gaat varen, en als je klaar ben laat je je kite weer neer. Ik denk dat je misschien 1% van een sessie op het 'strand' staat. Voor andere mensen is dat natuurlijk weer anders, die kicken erop om 10x hun lijnen uit te lopen, kite op te laten, nog wat aan te passen, bordje pakken, praatje maken, etc etc. .... ik ben meer van HOP HOP HOP knalluh en gaan. En ik ben er wel van overtuigd dat ik overal een kite kan oplaten, en ik ben mij bewust van wat ik moet doen mocht het fout gaan.

jorush had een 3 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 20 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)