Reacties
Nature 30 May / 2022 / 13:59

Als kitedesigner i call bullshit :)
Zodra je ook maar 1 materiaal aanpast vliegt de kite helemaal anders. De vorm mag dan wel hetzelfde zijn er kunnen hele grote verschillen ontstaan.


Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

karel79 30 May / 2022 / 14:25

Omdat er geen graphic op t doek geprint is?

karel79 30 May / 2022 / 14:35

Ik vind t concept wel heel goed! Enige commentaar wat ik wel heb is dat Yoeri z'n best doet om de kites wel te herkennen (en succesvol ook) waardoor de testresultaten toch wel weer een beetje biassed zouden kunnen zijn.

Daarnaast krijgen we alleen Yoeri's mening over deze 4 kites. Ze hadden meer mensen moeten laten testen.

En misschien hadden ze gewoon 1 kite moeten testen ipv 4.

 

Verder vind ik t idee wel heel goed om een kite "anoniem" te laten testen. De meeste kite reviews bestaan voor 90% uit de info vd fabrikant of worden door teamriders verteld. Allemaal niet objectief. Zelf alles testen is ook onmogelijk, dus echt eerlijke reviews over kites zou wel fijn zijn.

Nature 31 May / 2022 / 11:31

Coating, Stijfheid, dacron vs aluula maakt een kite totaal anders. De print boeit niet zoveel maar je kan niet zeggen dat een kite hetzelfde aanvoelt als de "commerciele versie"  

Stel je maakt 2 dezelfde kites met als enige verschil een ander doek.  Dan zijn er al merkbare performance verschillen (dat kan zowel positief als negatief zijn) 

Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

karel79 31 May / 2022 / 19:09

Het lijkt met dat de ocean rodeo wel van alullo was gemaakt ja.. dat is idd nogal een belangrijk onderdeel van die kite. Ik was er wel van uitgegaan dat enkel de print ontbreekt en dat de kite verder identiek is. Waaraan leid jij af dat er meer dingen anders zijn?

Ik weet dat Ozone kites met custom print kan leveren, dus voor hun is het geen probleem om zo'n 'anonieme' kite te leveren. Voor andere merken is dat wellicht iets wat wat meer moeite kost.

FeRNandeZ 31 May / 2022 / 19:17

volgens mij doen veel kite fabrikanten hun protos zonder logos en in bijvb wit etc.(uiteraard wel met dezelfde panel lay out en materialen).Dat is prima om te kunnen testen. 

Maar bijvb Ozone heeft variabele briddle AOA, dat maakt ook heel veel verschil, kite die heel stabiel staat, betekend meestal dat ie dus grote AOA staat afgesteld. Heeft direct effect opmeer pull/grunt en wijdere loop, eigenschappen die niet bijdragen aan goed easy freeride experience. Dus hij had de afstelling kunnen aan passen. 

kantje board !