Reacties
karel79 10 January / 2023 / 19:57

Wow, North en Naish nu Nederlands, naast een boel kleinere merkjes. Centre of the universe hier in dit kikkerlandje {#emotions_dlg.coool.gif}

Janvanbun 11 January / 2023 / 15:10

Wat dacht je van Mystic..

karel79 11 January / 2023 / 16:41

Die maken geen kites. Of toch wel, maar dan staat er North op.

Faxie 11 January / 2023 / 20:02

North en Mystic is toch slechts een samenwerking?

 

Misschien heb ik het gemist hoor... maar North komt net als North Sails van North Technology Group, en die zijn niet Nederlands en ik kan me moeilijk voorstellen dat ze na een aantal jaar hun kitedivisie verkopen nadat het zo succesvol is gebleken. Site van North zegt Nieuw Zeeland overigens.

karel79 11 January / 2023 / 21:01

Dan moet je ook even kijken op northasg.com

Het is wel wat ingewikkelder als ik initieel dacht, maar qua kites valt operations en sales dus onder North Action Sports Group (in NL dus). Kite product development is dan weer New Sealand based.

Lekker vaag, maar hoe dan ook is North dus ook een beetje Nederlands. Net als Naish nu (maar niet op dezelfde manier). Leuk toch?

Djee 12 January / 2023 / 06:53

Brievenbusfirma?

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

dr511 30 January / 2023 / 10:58

Dat is ook de reden dan North action sports group Mystic heeft overgenomen. Ze hadden wel een merk maar geen distributie systeem. Dus niet echt ingewikkeld. Mike Raper de brand director woont in Nieuw Zeeland dus weet je ook waarom het daar zit. ;)

Verder zijn die kitemerken allemaal niet zo spannend.Het word toch allemaal in dezelfde fabriek gemaakt in Sri Lanka dus je bent maar klein teampje nodig met een kite designer en eentje voor de hardware. Echt grote innovaties zijn er niet dus tis een beetje bijtunen op bestaande concepten. 

Meeste hoofdpijn zit in de distributie en als je pech hebt in eventuele terugroep acties of garanties. Daar heeft Kubus met Prolijmit genoeg ervaring en ook misgestikt heeft dat goed in het snotje. Dus niet gek dat als je succevol zijn als merk je bij een van deze partijen aan sluit. 

Ziki Ondergoed, schultenbrau