Reacties
karel79 31 March / 2024 / 16:50

Ik zou toch denken dat dit dan wel minder kreukelig is, maar wel scherpere vouwen oplevert.. ik zou dan verwachten dat je daar dan eerder dit effect van krijgt

Leon van Bergen 01 April / 2024 / 07:55

Ik denk precies hetzelfde, zo vouw ik ze zeker niet op, slecht advies.

asluis 01 April / 2024 / 08:58

Zo wordt hij ook geleverd, dus dan moet het goed zijn.  

Faxie 01 April / 2024 / 13:37

Hoe het opgerold is bij leverling is eenmalig...

harmsel 01 April / 2024 / 13:42

Of het nu wel of niet goed is voor je kite....

Dit kan niemand  met een kite die niet van te voren helemaal is leeggedrukt. Helemaal niet in de gierende wind en het stuivende zand.

 

Wel?  Laat die filmpjes zien!

Kite

FeRNandeZ 01 April / 2024 / 14:32

dat helemaal glad strijken, aandrukken hoeft niet, maar het netjes omslaan van je kite is wel de beste manier. Scherpe vouw zal wel meevallen omdat het een platte rol wordt van meerdere lagenje dikte en je kan ook beetje luchtig houden.

Op strand lukt ook wel, ik leg vaak boardje,upwind kant of vraag ff een voetje van iemand op het midden. Beetje los zand tussen je kite maakt verder niet veel uit, als kite maar wel droog is.

 

Het in je tas proppen/kreukelen van een kite of beide tips bij elkaar nemen en dan de lucht naarhet midden eruit rollen etc,  zou ik vermijden.

kantje board !

karel79 01 April / 2024 / 17:04

Vandaag op t water geweest met mijn nog zo goed als nieuwe 10m, daar zitten de vouwen vanuit de fabriek nog in, met een beetje fantasie dan.

Maar ik moet zeggen, het is wel te merken als je de LE niet zo maar oprolt of vouwt, maar eerst platdrukt op de stiknaad dat dat beduidend soepeler gaat.

Op de stiknaad zit eigenlijk al een soort van vouw, dus door die recht te leggen creeer je geen nieuwe vouwen in het doek vd LE.

Met de laffe nog geen 15kn was dat prima te doen. Ik ga er eens op letten bij de volgende sessie met mn oudere kites. Geen alluula hier overigens, maar voor dacron kan t vast ook geen kwaad.