Reacties
Janvanbun 12 April / 2024 / 09:51

wie koopt dit soort kite? Is een hele kleine markt voor lijkt me?

karel79 12 April / 2024 / 10:08

Hoezo? Dit is toch gewoon een bigair kite? Dat is toch de meest populaire vorm van kitesurfen op dit moment?

kiteruithoorn 12 April / 2024 / 17:42

jammer dat ze allemaal meegaan in die onbetaalbare aluula versie

kiteruithoorn

Faxie 13 April / 2024 / 06:41

Aluula zou goedkoper worden als meer merken het gaan gebruiken.

 

Nou mooi niet dus. De dacron kites blijven als de 'instappers' op bijna dezelfde oude prijs, daarna de SLS/NWeave achtige kites iets duurder voor de serieuze kiters en Aluula wordt 'premium' . Dit gaan de merken voorlopig echt niet veranderen.

harmsel 14 April / 2024 / 06:40

Wat een saaie kite!

Smaken verschillen,  maar met zo'n naam zou je toch wel iets bijzonders verwachten. 

Kite

karel79 14 April / 2024 / 08:13

Hahaha ja idd, qua design lijkt t wel een Core.

Misschien moeten ze eens met Harlem gaan praten en wat trippy kleurtjes op t doek printen {#emotions_dlg.spinsmile.gif}

Knalle 14 April / 2024 / 15:54

zou mijn geld niet steken in 5 struts aluulu kite...denk dat 3 struts met 16 point leading edge bridle beter en meer uit te halen is. aluulu is zo stijf, en geeft zoveel onderseuning dat 5 struts geen toevoeging is, maar eerder extra onnodig gewicht, en kosten.

Cabrinha Moto X

Faxie 14 April / 2024 / 18:30

Zo stijf dat je 8 bridle attachment points per kant nodig hebt (het valt me op dat het opeens een marketing ding geworden is onder de merken. zoiets als 20 speakers in je auto, hoe meer hoe beter denkt men dan)... ook enig idee wat een strut eigenlijk doet? Er is een reden dat de Vortex er maar 3 heeft en op elke segmentnaad een bridlepunt... het is geen Edge namelijk.

FeRNandeZ 14 April / 2024 / 20:37

Er is idd weer een hele hoop marketing bullshit bij alle merken;  wat ik ook slecht trek,"more stable, added stability, this kite is so stable". Je wilt toch juist een kite die je met weinig input op de bar snappy heen en weer kan smijten.

 

Misschien bedoelen ze met stable,  this kite has amazing Drift, maar laat het zien dan? 

Ga bij minimale wind, waar kite nog net vliegt 8-10knopen  te licht om te varen), zet kite recht boven je hoofd, (en een goede moderne explosive kite moet ook echt helemaal 90graden vertikaal recht boven je komen) en trek vol aan de twee front lines. (of ren ineens heel hard naar voren), kite mag niet over een tip wegvallen, of over je heen vliegen etc,  moet recht horizontaal wegzweven/slack.  Waarom laat geen een merk het niet zien in hun promo's?   (BTW, tot nu toe UFO, test het beste op dit punt van wat ik zelf zo getest heb, en wat ik zou noemen stable)

Ene jaar halen ze alle briddles eraf omdat het beter lichter is, andere jaar zetten ze er weer op.  Struts zorgen met name dat je, profile behouden blijft en minder klappert in een loop of tijdens depoweren. Nadeel is dat kite met meer struts minder goed luft en meer gewicht heeft op de TE, dus een 5 struts minder goed scoort op drift, daardor minder goed voor WAVE.

 

Last edit by: FERNANDEZ
kantje board !