We gaan weer los!!

Door: richardkiter Reacties: 10 Hits: 1240
richardkiter 21 March / 2020 / 11:17

Mooie Oostenwind en een heerlijk zonnetje dit weekend voorspeld.

De ideale omstandigheden waar je normaal gesproken erg blij van wordt.

Alleen dit keer niet, helaas. !

Corana gooit roet in het eten (kite surfen).

Er is (nog) geen Lock Down dus je mag als je wil gewoon gaan varen. Alleen sla ik dit keer over. We gaan weer los gaat voorlopig in de Ijskast !

Iedereen ondanks alles een prettig weekendt toegewenst en zorg goed voor elkaar !.

 

Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

richardkiter 21 March / 2020 / 12:25

Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

Woodmaster 21 March / 2020 / 18:31

Wilde morgen eigenlijk weer eens in Enkuizen gaan kijken.................{#emotions_dlg.hypocrite.gif}

Last edit by: WOODMASTER
Whats your cup of coffee? Barista Cafe Alkmaar heeft het!

Woodmaster had een 4 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 20 - 25 knots op zijn Naish Pivot (2017)

Leon van Bergen 21 March / 2020 / 18:51

Dat kan nog steeds, Enkhuizen heeft een erg mooi pittoresk centrum..

Djee 21 March / 2020 / 20:23

1,5m afstand houden, vrees dat volgende week niets meer mag, lockdown. 

Last edit by: DJEE
Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 4 sterren sessie in Noordwijk Noord met maar liefst 23 - 35 knots op zijn Ozone Reo (2016)

Woodmaster 21 March / 2020 / 21:24

Zie het ook aankomen, Djee.

Whats your cup of coffee? Barista Cafe Alkmaar heeft het!

Woodmaster had een 4 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 20 - 25 knots op zijn Naish Pivot (2017)

richardkiter 21 March / 2020 / 21:32

 

Vooral er allemaal lekker op uit blijven trekken. Hebben Italië al bijna ingehaald.

 

Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

pietepiet 22 March / 2020 / 09:13

Beter niet afwachten op een lockdown,die komt er toch wel .En zeker op de wijze hoe we er nu met ze allen in NL mee omgaan . Op een gegeven moment daalt het wel in bij de meesten hoe serieus dit horrorverhaal is.Dat duurde bij mij ook even.Pas op de plaats please {#emotions_dlg.yes_new.gif} 

richardkiter 23 March / 2020 / 09:36

 

http://www.kitefeel.nl/zet-kitesurfenrecreatie-op-hold/?fbclid=IwAR0xWkfwZQTJyBLeXTkWXZncAze_xbVSp8PV7VnbIIXAGHN_QSfcIOm1m3o

 

ZET KITESURFEN/RECREATIE EVEN OP HOLD!

Corona-Schellinkhout

De afgelopen weken is er veel gebeurd.
De regering komt met diverse ingrijpende maatregelen die hopelijk gaan leiden tot een goed ¨einde¨.
Één van deze maatregelen is het afstand houden en terughoudend zijn qua sociale contacten. Dit alles met als doel om straks niet, zoals in Italië, 400 doden per dag te moeten betreuren.

Helaas is in onze kitewereld nog niet helemaal het besef wat er gaande is en wat de gevolgen zijn van deze uitbraak.
Kitesurfen zelf is natuurlijk niet direct het probleem. Even je setje optuigen, je maatje op 20m afstand vragen of hij/zij de kite kan opgooien en varen maar.
Echter, wees eens eerlijk. Liep jij na je laatste kitesessie direct in je eentje naar de auto of kwam je diverse mensen tegen en deed je een sociaal, gezellig praatje? Inderdaad, kitesurfen is een super leuke, sociale sport. Geef toe, ook jij deed toch dat ene praatje of schudde die hand. Sterker nog, je stond daar en daar kwamen weer een paar bekende aan. Toen stond je alsnog met 6 man te ouwehoeren alsof er niets aan de hand was.

Vanavond (zondagavond!) ontvingen we een appje van onze burgemeester Drechterland, Michiel Pijl. Of we even konden bellen. Wij kennen Michiel als een zeer meelevend en vooral meedenkend persoon. Erg fijn en correct om mee samen te werken.

Het was een goed gesprek met puur en alleen maar feiten, maar bovenal met grote zorgen. De beste man doet zijn uiterste best om zijn burgers te beschermen. Helaas kan hij mensen niet dwingen om afstand te houden, maar probeert hij ons zo goed mogelijk in te lichten en iedereen te bereiken. Daarom plaatsen we dan ook dit bericht op onze site.


Uit het gesprek zijn dit de belangrijkste punten:

– Enkhuizen sloot vandaag de toegangswegen naar de kitespot, drukte en te veel mensen/surfers op elkaar was de oorzaak.

– Zou dit komende dagen in Schellinkhout ook gebeuren of staat hiervoor de richting niet goed? Nee, nog niet, maar eind deze week zal de richting waarschijnlijk weer naar een westelijke stroming kunnen draaien.

– De burgemeester en KiteFEEL vraagt jullie om deze tijd AUB NIET te gaan kitesurfen en om de mensenmassa´s te vermijden.

– Als de stijging in Nederland zo zal blijven ontwikkelen, is een lock down de enige (tijdelijk) oplossing. Let daarom juist nu op jezelf en andere door niet onnodig van huis te gaan!

– KiteFEEL verzorgd voor onbepaalde tijd géén kitesurflessen. Een veilige afstand behouden is onmogelijk. Daarnaast geven wij hiermee hopelijk een voorbeeld voor onze kitecommunity in West-Friesland. Wij wachten de ontwikkelingen af en hebben dagelijks contact over de situatie.


Zowel de Gemeente, Rijkwaterstaat, de Politie eenheid Noord-Holland, de KNRM als KiteFEEL verzoeken jullie echt met heel ons hart om de komende tijd NIET het water op te gaan.

Blijf gezond, samen maken we het verschil!

P.s. dit bericht is absoluut niet om te zeiken of zeuren. Wij willen als kiteschool ook niets anders dan iedere dag mensen blij maken en vol gas draaien. Het kost ons ook een vermogen. Vergeet alleen nooit dat gezondheid boven alles gaat. Als de ziekenhuizen straks vol liggen, kan iedereen het shaken met extra zuurstof en de juiste zorg! Helaas liggen bekende van ons al in isolatie in het ziekenhuis. Neem het serieus!

Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

naja 26 March / 2020 / 21:28

Lekker positief allemaal

 

Leon van Bergen 27 March / 2020 / 14:20
NKV
 
 
Beste kitesurfers,
 
Het Coronavirus houdt de gemoederen bezig en ook binnen de kitesurf community en het NKV bestuur is veel discussie of je nou eigenlijk nog wel zou moeten gaan varen.
 
We begrijpen heel goed dat sommige mensen juist nu de behoefte hebben om het hoofd te klaren en even lekker te gaan varen. Aan de andere kant neem je daarmee risico’s voor jezelf en anderen waardoor mogelijk een ongewenst beroep moet worden gedaan op nood- of medische diensten; én bestaat de kans dat het op bepaalde spots snel te druk wordt waardoor de vereiste social distancing niet meer mogelijk blijkt.
 
Ook al zóuden we het willen, het is niet aan de NKV om het kitesurfen formeel te verbieden. Dat is aan de overheid en thans hebben burgemeesters de bevoegdheid om spots te sluiten en dat gebeurt ook in toenemende mate. Houd hiervoor ondermeer de gemeentelijke sites en de NKV spotkaart in de gaten die we elke dag updaten met ons bekende informatie.
 
Los van wettelijke maatregelen en richtlijnen is het nog steeds ieder’s eigen verantwoordelijkheid om te beslissen of je wel of niet gaat varen, waarbij je je geweten raadpleegt en je je afvraagt of het plezier van nu gaan varen nog wel opweegt tegen de bezwaren.
 
We kunnen ons voorstellen dat het omwille van het beperken van de risico’s en het bewaken van de reputatie van onze sport verstandiger zou zijn als we in ieder geval tot 6 april niet zouden gaan varen.
 
Maar als je tóch besluit te gaan varen, volg de landelijke en lokale aanwijzingen, zorg dat je geen onnodige risico’s neemt, en als je op een spot aankomt waar het wegens drukte op de wal niet mogelijk blijkt om de vereiste social distancing in acht te nemen, ga dan niet varen en keer huiswaarts. Intussen is de NKV met gemeentebesturen in overleg over wel of niet varen en de handhaving op bepaalde spots, om een bijdrage te leveren problemen zoveel mogelijk te voorkomen.
 
Duidelijk is wel dat alle kite events in ieder geval tot 1 juni niet doorgaan.
 
Wat betreft onze Algemene Leden Vergadering (ALV) hopen we dat we deze nog binnen de statutair gestelde termijn van voor 30 juni kunnen organiseren; mocht dat niet mogelijk zijn gaan we ons beraden op een ander format. We houden je hierover op de hoogte.
 
Wij blijven de ontwikkelingen rondom Corona volgen en komen hierover bij je terug zodra de omstandigheden daar aanleiding toe geven.
 
Met sportieve groeten,
 
Namens het bestuur van de NKV,
 
Rene Bos
Voorzitter
27/3/2020