Reacties
alain_ 08 December / 2009 / 16:39
dat betekend dat brouwersdam gewoon een vaste spot word?Smiley
Advance kiteboarding - Underwave

alain_ had een 5 sterren sessie in Wolderwijd - Zeewolde met maar liefst 10 - 17 knots op zijn Advance Kaiman (2010)

keizerkevin 08 December / 2009 / 17:42
goed nieuws dus
www.kitesurfspot.nl

keizerkevin had een 5 sterren sessie in Oostvoorne autostrand met maar liefst 25 - 35 knots op zijn SlingShot RPM (2010)

Nobonduel 08 December / 2009 / 21:09
ik mis het " Nieuws"
No Pain No Glory

Magic_Ed 09 December / 2009 / 12:49
Als de brouwersdam al een officiële spot was is dit een vervelende mededeling (concentreren, meer controleren). Als de Brouwersdam nog geen officiële spot was, dan is dit een fantastische mededeling.

Wat is het?
w w w . v e r s u s s h o p . n l

idefixe 09 December / 2009 / 19:16
Om eerlijk te zijn.......
Het is een zorgelijke mededeling. Op de brouwersdam hebben we al een off kitesurfspot. ( zij het "zwaar begrensd")

citaat:
kitesurfers krijgen de ruimte aan de zeezijde van de Brouwersdam. Er zal intensiever worden gecontroleerd op wind- en kitesurfen op plaatsen waar dat wegens mogelijke schade aan de natuur niet is toegestaan.
Dus straks niet meer op Grevelingen? Wordt vervolgd...............

Wakker blijven en erbij / bovenop zitten dus.
Slingshot , Gibbon

bula 09 December / 2009 / 20:12
Eerlijk gezegd ben ook ik van mening dat deze voornemens geen positieve ontwikkelingen met zich mee zullen brengen...

Op de Brouwersdam (zeezijde) is de kitesurfsport echt niet meer weg te denken. Op een mooie kitedag in de zomerperiode zijn een paar honderd kites in de lucht echt geen uitzondering.
Echter: de Grevelingendam met aan de overzijde van de weg de kitespot die de lokale kiters het "AC-restaurant" noemen lijken hiermee te komen vervallen! En dat is echt zwaar kl#te! Onder andere omdat op deze lokaties met alle windrichtingen te varen is. Behalve dat is ook de reisafstand vanuit Brabant (lees: Breda, Tilburg, Eindhoven, etc.) heel acceptabel.
Sluiten ze deze beide locaties, dan zijn voor heel veel (Brabantse) fanatiekelingen de kite-avondjes na werktijd voorgoed verledentijd...
En wat zullen de gevolgen zijn voor een spot als Ouddorp? De Brouwersdam zal in ieder geval een complete chaos worden...

Idefixe, beschik jij over meer informatie?

idefixe 09 December / 2009 / 20:36
Het is vanuit de NKV op dit moment nog te onduidelijk om hier duidelijke concrete uitspraken over te doen. Dat zou speculeren zijn en dus onverstandig. Dat Grevelingen onder druk staat is echter wel een feit.
Slingshot , Gibbon

flarip 11 December / 2009 / 08:37
Het klinkt ook wel erg tegenstrijdig met de kop: Watersport moet toerisme stimuleren, en vervolgens wordt in vrijwel heel het stukje alleen over uitbreiding van havens en meer mogelijkheden voor boten geschreven. Sterker nog wind-en kitesurfen wordt alleen maar beperkter! En dat terwijl er sprake zou zijn dat de spot aan de Grevelingendam mogelijk kitesurf- vriendelijker gemaakt zou worden.
Bula: De zogenoemde spot bij het AC- restaurant is geen Grevelingen maar een zijarm van de Oosterschelde, dus ik neem aan dat dat buiten dit stuk valt.