Reacties
dr511 23 February / 2010 / 07:51

Ik snap nog steeds niet hoe ze er bij kunnen blijven dat de verstoring een blijvend iets is
vogeltjes wennen overal vanzelf aan en dat duurt echt niet lang.
Anders waren ze ook geen vogel verschrikkers nodig op schiphol
Ziki Ondergoed, schultenbrau

Magic_Ed 23 February / 2010 / 07:59
Waarnemingen van gedrag van vogels in de omgeving van kitesurfers tonen aan dat deze activiteit tot op grote afstand verstorend werkt. Dit wordt veroorzaakt door de hoge snelheid en de grootte van de vlieger en mogelijk wordt de vlieger voor een roofvogel aangezien.


En welk onderzoek is dit? Volgens mij is dit een duimzuig verhaal. Tenzij ze de poging tot onderzoek bedoelen waarbij een moterboot als volgboot is gebruikt.

Mijn waarneming is dat vogels uitwijken voor de kites, maar er niet echt bang voor zijn (dan hadden ze wel wat harder en verder gevlogen).
w w w . v e r s u s s h o p . n l

Magic_Ed 23 February / 2010 / 08:02
Nog iets: kitesurfen op het noordzee strand Terschelling vind overal plaats, behalve rond de opgangen (ivm zwemmers en bewaakte zwemzone), niet alleen tussen paal 7 & 9. Wel is er een vergunning nodig van de gemeente.
w w w . v e r s u s s h o p . n l

wazzaah 23 February / 2010 / 08:08
Das allemaal heel goed onderzocht door een "onafhankelijke" partij

Vind t opzich toch heel positief uitpakken. Razende Bol en Harlingen staan onder druk. Van de Razende Bol was t te verwachten en Harlingen... tja... wie kite door nu?
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Curakiter 23 February / 2010 / 08:10

Als er een snelweg moet komen dan komt ie er...dat verstoord voor altijd alles, niet alleen vogeltjes. En kitesurfen zou ook vogeltjes verstoren? Laat me niet lachen. Ik zou dat onderzoek wel eens willen zien.

Magic_Ed 23 February / 2010 / 08:28
Maar de zin alleen al is zulke onzin. Neem bijvoorbeeld "de hoge snelheid": voor vogels is die vlieger helemaal niet snel. In de praktijk beweegt een vlieger met een voorwaartse snelheid van ongeveer 30 km/h (ja dat kan ook veel sneller, maar het gaat om een gemiddelde orde van grote). Dat zal voor sommige vogels snel zijn (eenden bijvoorbeeld), maar voor anderen is dat peanuts.

Maar wat veel belangrijker is: een vlieger is erg slecht in het veranderen van die snelheid. Vooral voor de plevier achtigen is zo'n vlieger echt een lompe zak die maar 1 richting op gaat. Wel eens geprobeerd zo'n vogeltje te volgen met je ogen? Dat is al moeilijk genoeg omdat ze zo ongelooflijk snel van richting kunnen veranderen. Het is dus slecht voor te stellen dat vogels werkelijk denken dat hier sprake is van een roofdier, na 2 keer ontwijken geloven ze het wel.
w w w . v e r s u s s h o p . n l

-DAVE- 23 February / 2010 / 08:39
Mede mogelijk gemaakt door het IPCC.....

kortom, laat de -onafhankelijke- Kustsceptici ernaar kijken, en dan blijkt dat kiten geen kwaad kan, en dus ook straks niemand geld uit de zak geklopt hoeft te worden om te mogen kiten.
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

idefixe 23 February / 2010 / 08:59

Het is en blijft allemaal behoorlijk lastige materie!
Om 1 en ander goed te begrijpen is het belangrijk om inzicht te hebben in de uitvoering / invoering van het Natura 2000 gebeuren.
na het vaststellen van bestaand gebruik is er nu de NEA geweest. Op basis van deze uitkomst gaan we een stap verder: overleg over de uitkomst en eventueel op zoek naar oplossingen. Tot nu toe praten we nog steeds over "voorlopige resultaten" .
Ook is het belangrijk om te weten dat er in dit hele gebeuren veel "partijen" zijn . Daarbij spreken de diverse "partijen" elkaar nogal eens tegen.
een voorbeeld:
NB Noordholland is de partij die over Texel gaat. Noordholland heeft zelfstandig een onderzoek laten verrichten op het gebied van Natura 2000 ( bureau Touw) in dit rapport wordt bijv gesproken over een periodisering kitesurfen op Texel ( zowel de Noordzee als de Waddenkant ) Dit vanwege de te verwachten verstoring. in een ander rapport ( uitgevoerd in opdracht van RWS) wordt er gesproken van "geen negatieve invloeden te verwachten voor de IHD. ( IHD = instand houdings doelstellingen Natura 2000) zo zijn er meer voorbeelden maar die bewaar ik even voor als het straks een echte discussie wordt.

Overigens heb ik de afhandeling / implementering van Natura 2000 in de overige lidstaten van de EU eens nader bekeken. Er zijn hier "nogal " wat verschillen. In een aantal landen is er op voorhand al een verschil gemaakt tussen recreatiegebied en natuurgebied. De recreatiegebieden laat men hier grotendeels met rust ( dit zijn immers recreatie en geen natuurgebieden) vervolgens is men gaan kijken welke activiteiten er in de natuurgebieden plaats vinden en gaat men deze / heeft men deze beoordeeld. Nederland is op Europees gebied weer eens het braafste jongetje van de klas geweest : alle recreatiegebieden tot Natura 2000 gebied ( dus min of meer natuurgebied) verklaard en nu maar proberen om alles wat "niet bevalt" er uit te schoppen.

wordt vervolgd.............



Slingshot , Gibbon

dapee2 23 February / 2010 / 09:08
als we nou zeggen dat er ook veel bontkraagjes aant kiten zijn krijgen we waarschijnlijk meer stranden en zelfs bakken met geld aan subsidie aangeboden!

dapee2 had een 4 sterren sessie in Borssele met maar liefst 28 - 30 knots op zijn Naish Pivot (2021)

wazzaah 23 February / 2010 / 09:37
@ Ed, in een andere (concept) versie die ik heb gezien stonden getallen als 40/50 meter hoog, 100 meter verspringen en snelheden van 100km/h vermeld. Dit ging om uitersten maar zo stond dit niet duidelijk vermeld. Als je dat dan leest als leek denk je ook.....

Al het onderzoek is op quickscans gebaseerd denk ik, dus als het voor een spot mis mocht gaan ligt er genoeg ruimte om er verder over te discusseren.

Zoals Idefixe zegt: wordt vervolgd
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

speedfreak 23 February / 2010 / 10:31

Throughout the whole EU, leaded fuel has been removed in favour of cleaner fuels used in cars, but the aviation industry still uses leaded fuel, have you ever walked around in the dunes at WAZ or Egmond and found that your legs start turning grey and the soles of your feet become black? That is pollution from the streams of aircraft flying over the channel as well as the very large deisel burping shipping that occurs. There are no nests in the dunes for that very reason. I wonder where the impact study is regarding that level of bird-unfriendly practice, but then again, it doesn't surprise me that selective studies take place.

Holland's nature groups and environmentalists are creating a country where you can do nothing, soon you will not be able to apply suntan lotion at the beach as it has a negative effect on the fish and marine life.

Where will it end?

Where is the impact study on allowing a bird species to over-populate an area to the level that they remove the local insect population, what effect will that have on the sustained growth of plants that require insects for pollination?

Who allowed the wind farms in the north sea? They affect the migration patterns of not only birds but fish, not to mention the delicate sedimentary ecology that has been destroyed by having a fucking huge concrete pillar dropped on it?

These dickheads are self serving beaurocrats with nothing better to do than oppress the nations leisure time, sad assholes who more than likely drive expensive cars that hurt the environment a lot more than displacing a bird by scaring it with a kite, they likely have boats that churn up the water and kill fish by the dozens thus robbing the birds they protect of a valuable food source.

Evil can be found everywhere, it all depends on how hard you look for it.


Drive it like it"s stolen!

zeehond 23 February / 2010 / 11:11
Door de geringe tot zeer geringe overlap in ruimte en tijd en de mogelijkheid tot snel herstel na de verstoring wordt gesteld dat er op de instandhoudingsdoelen van roodkeelduiker, parelduiker, aalscholver, bergeend, eidereend, toppereend en zwarte zee-eend geen effecten zijn te verwachten als gevolg van kitesurfen. Kluut, scholekster, bontbekplevier, zilverplevier, kanoet,
drieteenstrandloper, bonte strandloper, rosse grutto, wulp en steenloper ondervionden geen wezenklijke hinder dan het kitesirfen.
Het is wel mogelijk dat vogels moeten ‘omvliegen’ om de Razende Bol te bereiken. Effecten op populatieniveau en dus op het instandhoudingsdoel zijn niet aan de orde.

Effecten op dwergstern en bontbekplevier hebben mede daarom naar verwachting geen significant effect op het instandhoudingsdoel. De soorten hebben een positieve doelrealisatie (m.a.w. er worden autonoom geen belemmeringen voor het instandhoudngsdoel gezien), voortdurend gebruik van de Razende bol door kitesurfers zal dan ook geen effect hebben op het instandhoudingsdoel. Voor strandplevier is er echter sprake van een uitbreidingsdoel en verbeterdoel ten aanzien van het leefgebied, en wordt verwacht dat het doel niet zonder aanvullende maatregelen bereikt zal worden. Bij verstoring van (een deel van) de Razende Bol kan niet verzekerd worden dat het in potentie geschikte leefgebied (waaronder het art. 20-gebied) voldoende kan worden benut, teneinde in de draagkracht voor het gestelde aantal broedparen te voorzien. Derhalve kan een significant negatief effect op het instandhoudingsdoel niet worden uitgesloten. Voor grijze zeehond, gewone zeehond en bruinvis zijn geen effecten op de instandhoudingsdoelen te verwachten. Er is (bijna) geen overlap in ruimte en tijd, de huidige aantallen liggen op of boven het doelaantal en de trends zijn stijgend


Het valt dus wel toch? Alleen de Razende bol en alleen binnen broedseizoen verboden gebied omdat er van 1 vogeltje max 5 broedparen zitten, erg zeldzaam diertje dus. Gauw een nog keer naar die bol toe voordat het niet meer mag!

En de opstellers van dat andere onderzoek zullen den Lenten stormsjees wel gezien hebben

Mauro 23 February / 2010 / 12:32
Oh ik word hier zo moe van.. JA KITES LIJKEN ECHT OP ROOFVOGELS!!!!
Sportzeker, O'neill

kiteboardertje 23 February / 2010 / 13:04
een broodje aap verhaal net als de opwarming van de aarde fuck the groene taliban
http://www.KbWorks.nl

mees 23 February / 2010 / 14:23
Kunnen we niet een nieuwe sport instellen? Schieten (met grove hagel!!) op vogelaars en al dat soort mensen? Toch te gek voor woorden, dit soort rapporten die gemaakt worden door van die groene heikneuters met korte broeken en sandalen. Als ik mijn kite op een meeuw zijn hoofd land, dan gaat hij nog bijna niet weg. Zo gewend zijn die beesten ondertussen. En zij maar zeiken dat een kite op een roofvogel lijkt? Denk je dat die beesten stom zijn?
Zoals gewoonlijk zit het meer tussen de oren en in dit geval dan tussen de oren van diegene die dit soort rapporten schijnen te mogen publiceren!
Ik heb het al zo vaak eerder gezegd, gewoon je gezond verstand gebruiken en niet in je nachtkastje laten liggen, maar dat geldt voor iedereen, overal en altijd. Niet alleen voor vogeltjes.