Reacties
idefixe 23 August / 2010 / 08:43
Volgens ging het daarbij niet om een kitesurfer maar om een landboarder ......
Blijft natuurlijk zwaar niks zo 'n ongeluk.
Slingshot , Gibbon

Slis 23 August / 2010 / 08:45
Goed stukje,
het maakt vervolgens niet heel veel uit want het is nog steeds een "kiter"
welke door middel van z'n vlieger in de problemen komt...

En ik denk dat het probleem voor zowel kitesurfers als landboarders geld.
BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

martin404 23 August / 2010 / 13:51
Mischien is het bij dit soort berichtgeving ook goed om uit te leggen, dat we voor het maken van die hoge sprongen geen extra kracht hoeven te zetten, of ingewikkelde bewegingen hoeven te maken.
Dat dus een beginner zonder leraar, in zijn eeste 20 seconde door maar een klein stuur-foutje, ook zulke sprongen zal maken.

Als ik dat zelf tegen mensen vertel, kijken ze daar namelijk best wel van op.
Ze denken allemaal dat het maken van zulke hoge sprongen moeilijk is, terwijl het in het begin juist de kunst is, om niet dat soort sprongen te maken.
No kite related brand affiliations

matthijs09 23 August / 2010 / 22:35
wat een poepverhaal martin4.
heb je ooit een beginner 5m hoog zien springen na een paar lessen????
iets met eehhh..... tijd voor een kleinere vlieger??

Bignelis 24 August / 2010 / 07:51
Weer een interview met de reddingsbrigade vanmorgen. Bas refereert hierin nog even aan gisteren, alleen dan wel op een wat negatieve manier.

http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?dag=24&maand=8&jaar=2010&tijd=07:38&lengte=5&titel=TitelWat ik me trouwens af vraag; we stellen dat iedereen les moet nemen (die mening heb ik ook) maar als we kijken naar de serieuze ongelukken van de afgelopen jaren, kunnen we dan inderdaad concluderen dat deze hoofdzakelijk met onervaren kiters zijn gebeurd? Dit zijn wel belangrijke statistieken.
Grote dromers denken. Grote denkers dromen

Bignelis had een 3 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 17 - 18 knots op zijn Takoon Furia 2 (2009)

Bignelis 24 August / 2010 / 07:55
Hier een kopie van een artikel op www.BNR.nl
http://www.bnr.nl/artikel/20103846/reddingsbrigade-10-000-keer-actie


Reddingsbrigade 10.000 keer in actie
24 augustus 2010, 9:03 | BNR.nl
De Reddingsbrigade heeft deze zomer een recordaantal hulpacties uitgevoerd. Ruim tienduizend keer moesten de reddingsbrigadiers uitrukken, dat is ongeveer honderd keer per zomerdag.

Met nog twee weken zomerregistratie te gaan verwacht de hulpdienst nog fors hoger uit te komen. Vooral het stijgende aantal eerstehulpverleningen zorgt voor de toename, zo liet de Reddingsbrigade maandag weten.

Vorig jaar schoot de dienst gedurende de zomerperiode 8930 keer te hulp. Dat getal werd vorige week al overschreden.

Volgens directeur Raymond van Mourik nemen het zwemniveau en de zwemconditie van kinderen af en letten ouders minder op hun kinderen. ,,Verder is er meer waterrecreatie, vooral watersport dicht onder de kust, en we laten steeds meer afval slingeren waardoor ongelukken gebeuren, zoals snijwonden door blikjes en glas.

Kitesurfers

Daarnaast hebben de reddingsbrigades de handen vol aan onervaren kitesurfers die verongelukken. De sport zelf klinkt simpel: met een surfplank het water op en je voort laten trekken door een vlieger. Maar het is een extreme sport, waar veel oefening voor nodig is. Steeds meer leken gaan echter gewoon het water op en worden dan verrast door de kracht van de vlieger of de hoge golven.

Afgelopen week moesten de brigades 43 mensen hulp bieden, die langs de Nederlandse kust in een levensbedreigende situatie verkeerden. Oorzaak van dit volgens Reddingsbrigade Nederland (KNBRD) hoge aantal reddingen van kite- en windsurfers is ongeoefendheid, aldus de KNBRD maandag.

,,Veel kitesurfers raken verstrikt in hun lijnen, raken oververmoeid of krijgen materiaalpech, waardoor een levensgevaarlijke situatie ontstaat. De reddingsbrigade adviseert en waarschuwt surfers regelmatig, helaas wordt dat advies soms letterlijk in de wind geslagen'', liet directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland weten.

De problemen met de watersporters deden zich vooral voor in IJmuiden, Katwijk, 's Gravenzande, Ouddorp en Westenschouwen. Kite- en windsurfers konden niet meer op eigen kracht naar de kant komen. Op verschillende locaties zette de redders waterscooters in om mensen uit hun benarde situatie te redden. De reddingswaterscooter is een nieuw fenomeen in Nederland.
Grote dromers denken. Grote denkers dromen

Bignelis had een 3 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 17 - 18 knots op zijn Takoon Furia 2 (2009)

martin404 24 August / 2010 / 08:04
Quote: matthijs09 - 23 augustus, 2010 (23:35)
wat een poepverhaal martin4.heb je ooit een beginner 5m hoog zien springen na een paar lessen????iets met eehhh..... tijd voor een kleinere vlieger??

Hou toch je poephoofd Matthijs.

Ongetrainde beginners zonder leraar en voldoende kennis van optuigen en kitemaat etc, gaan inderdaad niet 5m hoog, maar wel al snel 50m horizontaal over het strand tegen een strandhuisje aan.
(vorige zomer is op die manier nog een Duits jochie van 15 op een Nederlands strand voor de rest van ze leven verlamt geraakt)
De kern van mijn verhaal was niet de hoogte, maar de kracht v/d kite.
Ik zal het volgende keer nog wat verder voor je uitkauwen.
No kite related brand affiliations