Reacties
eddyc 30 August / 2011 / 16:54
fins shall not be longer than 50 cm
Fins zijn net te kort om daarop te surfen.
eddyc

spoetnik 30 August / 2011 / 19:20
Er was toch ooit sprake van twee klasses? 1 om de innovatie te stimuleren, proto's en zelfbouw toegestaan, en 1 toegankelijke klasse, met productie spullen.
Bestaat die innovatieve klasse niet meer??
WWW.BYSLIS.NL :: WWW.VERSUSSHOP.NL

Jelte 30 August / 2011 / 22:24
Wat is precies de toegevoegde waarde hiervan? Waren er mensen met zulke idioot goede kites dat niemand er tegenop kon? En zo ja, waarom liggen deze niet in de winkel nog dan? Idem met boards?
Lijkt me dat dit de vooruitgang van de sport alleen maar tegehoudt.
www.h2ohostel.nl // Ocean Rodeo - Stormchaser.nl

wazzaah 30 August / 2011 / 22:55
Houdt het eerlijk voor iedereen, inhoud van je portemonee maakt dan niet uit. Een standaard klasse is heel gebruikelijk in veel sporten.

Maar dacht idd ook dat er nog aparte klasse zou zijn voor proto types
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Kiteja 31 August / 2011 / 06:59
Deze discussie is nog steeds gaande. Aan deze publicatie van het IKA kan je zien waar de voorkeur van de IKA naar uitgaat. Maar dit is zeker niet hetgeen wat alle riders willen.

Vanaf 2012 wordt er gepusht voor 'production only'. Dit is in mijn optiek inderdaad een nekslag voor innovatie. Echter moeten de merken wel geld kunnen verdienen aan racen. Als het materiaal te snel ontwikkeld, zijn boards en kites te snel verouderd en verkoopt het dus niet meer.

@Jelte: het is nu wel het geval dat de custom boards en kites betr zijn dan de productie. De ontwikkeling gaat snel en als je dus de nieuwste inzichten in je customs kan verwerken, heb je dus voordeel in de wedstrijden.

@Wazzaah: custom boards kunnen vaak goedkoper zijn dan de boards in de winkel. Je kan naar de lokale shapergaan en er daar 1 laten bouwen. Zeker in de armere landen is een productieboard (tussen de 800 en 2000 euro) en rib uit je lijf.

Kortom, de discussie blijft nog even doorgaan.
Ciao

wazzaah 31 August / 2011 / 09:39
Duidelijk

Maar de aparte custom klasse is dus verdwenen? Lijkt me voor merken juist wel interresant om daar te gaan experimenteren met materiaal wat later in productie lijn weer terug komt.
En met mn twin tippie mag ik dus niet mee doen?

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)