Reacties
Ferrydave 30 August / 2012 / 14:54
2,5 uur gezocht door brigade, KNRM en kustwacht heli. Is geen kite gevonden en ook geen spullen op et strand.
Dus hopelijk is het verkeerd gezien en heeft iemand miss. een downwinder gedaan.
Ferry

KNRM 30 August / 2012 / 17:16
Hieronder het officiële persbericht van de Kustwacht:

------
Grote zoekactie voor de kust van Callantsoog. 30 augustus 2012

Het Kustwachtcentrum Den Helder ontving om 14.15 uur de melding van de reddingsbrigade Callantsoog dat een kitesurfer in problemen zou zijn voor de kust van Callantsoog. De melder had de surfer hoog op zien springen en daarna niet meer gezien. Door het Kustwachtcentrum zijn de reddingboten van de stations Petten, Callantsoog en Den Helder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gealarmeerd. Verder zijn vier boten van de Reddingsbrigades Callantsoog, de offshore reddingshelikopter en het Kustwachtvliegtuig ingezet. Op het strand rijdt een kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM.
Gezamenlijk hebben zij een zoekactie uitgevoerd tussen Petten en Den Helder. Om 17.30 uur is de zoekactie beëindigd. Er is niets aangetroffen en ook op strand zijn geen kleding of andere spullen gevonden. Er is tot op heden ook geen vermissing gemeld bij de politie of andere instanties.
------
www.knrm.nl

wazzaah 30 August / 2012 / 18:01
Downwinderende kiter dan waarschijnlijk of een vuilniszak

Hier ook wel s van die meldingen dat golfsurfers opeens "verdwenen" zijn, gaan er bij West aan zee in en de auto staat al klaar bij Formerum, en ja dan zijn ze opeens verdwenen.
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

rieeees 30 August / 2012 / 21:00
Liever een keer teveel zoeken, dan een keer te weinig. Het zal je broer/vriend/man/vader zijn die als "opvliegende vuilniszak" wordt afgedaan...