Reacties
extremekiter 24 October / 2012 / 12:03
Vet filmpje!
K mis alleen een beetje de nieuwste technieken en laatste innovaties
W W W . V E R S U S S H O P . N L

Marc_87 24 October / 2012 / 16:44
Vet filmpje zo!
Powered by Flysurfer

Langbeest 24 October / 2012 / 17:38
Altijd wel gaaf, dit soort filmpjes
Geen wind....neem een thermoskan mee

LieuweFlorian 24 October / 2012 / 20:23
Possibly the world's leading manufacturer of kiteboards..... Tja, ik ben nog niet helemaal overtuigd.

eddyc 25 October / 2012 / 16:40
Nog veel te veel verspanende technieken worden gebruikt = materiaal verlies = hogere kosten en verontreiniging)
Niets speciaals te zien.

En wat hun wave boards betreft: het gebruik van kurk vind ik helemaal te gek: hiermee gaat je board zeker sneller defect daar kurk geen stevigheid heeft: niet bij indrukken en niet bij trekspanning (je kunt kurk verpulveren met je vingers) - dus waardeloos volgens mij. Zal zeker snel barstjes in je board veroorzaken.
eddyc

D1is 28 October / 2012 / 17:59
Als het filmpje daadwerkelijke werkomstandigheden weergeeft dan is het zeker vernieuwend.

Ik zag niet tientallen onderbetaalde chinezen maar een geautomatiseerde fabriek met een heel ontwerpteam die het proces kan controleren en aansturen wat de kwaliteit van het product ten goede komt. Het gebruik van machines die in het filmpje te zien zijn voorkomt ook een hoop fouten en onnauwkeurigheden. Als jullie verwachten dat elke vernieuwende fabriek vol met robots staat dan, keep dreaming.

@Eddyc:
als alle materialen die in boards gebruikt worden aan de sterkte of stijfheid ("stevigheid" is een samenstelling van diverse eigenschappen en is in dit geval niet relevant) zouden moeten bijdragen, zou elk board van een 3mm pre-preg carbon met epoxy gebakken in de autoclaaf gemaakt worden. Elk board is gebouwd volgens het sandwitch methode en heeft 3 lagen nodig waarvan de middelste niet sterk hoeft te zijn maar wel licht. Kurk wordt vaker en vaker in diverse producten gebruikt omdat het een relatief milieu vriendelijker naturlijk product is, wat schuim dus absoluut niet is. Dus niet zomaar wat roepen als je niet weet hoe een board in elkaar zit.
www.slingshotkiteboarding.nl

cozmo 29 October / 2012 / 10:04
Quote: D1is - 28 oktober, 2012 (18:59)
Als het filmpje daadwerkelijke werkomstandigheden weergeeft dan is het zeker vernieuwend.Ik zag niet tientallen onderbetaalde chinezen maar een geautomatiseerde fabriek met een heel ontwerpteam die het proces kan controleren en aansturen wat de kwaliteit van het product ten goede komt.
Vernieuwend vind ik een dergelijke fabriek niet echt. Het standaard beeld van Chinese fabrieken is ondertussen wel een beetje achterhaald en kan zeker niet veralgemeniseerd worden, maar China wordt dan ook steeds duurder om te produceren. Er zullen altijd wel ranzige fabrieken in China blijven waar de arbeidsomstandigheden laag zijn, maar zandgieterijen in Nederland zien er ook niet altijd even fris uit. Het hangt ook heel erg samen met het productieproces.

Mooi dat ze kurk op nieuwe manieren kunnen toepassen nu de wijnflessen steeds meer van een draaidop voorzien worden. Daar hadden ze te veel problemen met schimmels in het kurk.

The edge is a dangerous place to live!